Oportunitat aprofitada

Lucas Digne. Amb les absències per lesió de Mendy i Kurzawa, el lateral blaugrana va ser titular amb França a Bulgària, per primer cop en aquesta fase de classificació per al mundial, i va rendir a bon nivell

Suplent habitual amb el Barça des que ha començat la temporada, Lucas Digne va disputar tot just dissabte el seu segon partit com a titular aquest curs. Ho va fer amb la selecció francesa a Bulgària, va completar els noranta minuts i, a més, va tenir una actuació força destacada, ja que va aportar seguretat en defensa i també presència en atac, apareixent en la jugada de l’únic gol del partit, obra de Matuidi. Oportunitat aprofitada pel lateral de 24 anys, que està comptant molt poc per a Ernesto Valverde, que només l’ha fet jugar en la tornada de la supercopa d’Espanya ja amb tot més que sentenciat pel Madrid (12 minuts), contra el Betis (3 minuts) i contra l’Eibar (90 minuts). Amb Jordi Alba en plena forma i en un dels seus millors moments des que és jugador del Barça, les rotacions no estan afectant gaire el lateral esquerre, cosa que fa que el francès, amb només un total de 105 minuts disputats, sigui un dels jugadors de la plantilla que menys està jugant. De fet, els únics blaugrana amb menys minuts que ell són els quatre que no n’han disputat ni un: Cillessen, Vermaelen, Arda Turan i el lesionat Rafinha.

La poca presència amb el Barça, però, no està impedint que Digne sigui un habitual en les convocatòries de Didier Deschamps, que l’ha citat en vuit dels nou partits d’aquesta fase de classificació per al mundial i també el va convocar en l’última Eurocopa, tot i que no va jugar, i en el mundial del Brasil, en què va actuar d’inici en un partit.

Una confiança, però, que no s’ha vist gaire reflectida al camp, ja que amb els bleus, el de Meaux també és gairebé sempre suplent, però que pot acabar tenint els seus fruits de cara a poder estar en la gran cita de l’estiu, a Rússia. I és que la greu lesió de Benjamin Mendy (Manchester City), que podria estar de baixa aproximadament mig any, i la més recent, sense gravetat, de Layvin Kurzawa (PSG), els dos laterals esquerre amb què ha comptat més Deschamps en la fase de classificació, van obrir a Digne les portes de la titularitat a Sofia, i també en l’enfrontament decisiu de demà contra Bielorússia a l’Stade de France, on si França guanya, s’assegurarà la seva presència en el proper mundial. Serà una nova oportunitat perquè Digne demostri que el seu partit contra Bulgària, i que ell mateix va qualificar com “un dels millors”, no és només flor d’un dia. I alhora, per intentar convèncer Valverde que pot tenir un major protagonisme amb el Barça.

SEGONA TITULARITAT

Des del principi del curs, Digne només havia jugat un partit d’inici, contra l’Eibar

OBJECTIU: RÚSSIA

Present al Brasil 2014 i en l’última Eurocopa, buscarà tornar a convèncer Didier Deschamps

Descans per a Ter Stegen

X.S.

Amb la classificació ja assegurada matemàticament gràcies a la victòria de dijous passat a Irlanda del Nord, Alemanya es va enfrontar ahir amb l’Azerbaidjan, en un duel disputat a Kaiserslautern, i no va tenir gaires problemes per vèncer (5-1), certificant així un ple de punts en aquesta fase de classificació. Ja amb la feina feta, Joachim Löw va optar per donar descans a Ter Stegen i va apostar pel porter del Bayer Leverkusen, Bernd Leno. Amb Manel Neuer lesionat, però, Ter Stegen tanca aquesta fase de classificació com el porter de la mannschaft que més partits ha disputat, cinc, amb només dos gols encaixats.