Barça

Barça

Primera divisió

El primer test d’alt nivell

El Barça té la primera gran prova de foc en la lliga en la seva primera visita al nou camp de l’Atlético, el Wanda Metropolitano, on l’espera un ambient complicat

Si el conjunt de Valverde guanya igualarà el seu millor inici en la competició, signat l’any del Tata Martino

Iniesta, recuperat, entra a la llista i podria formar part de l’onze de gala

Torna la lliga després d’aquesta segona aturada pels compromisos internacionals, i al Barça l’espera la seva primera gran prova de foc en aquesta competició. L’Atlético de Madrid d’El Cholo Simeone sempre és un os dur de rosegar, i encara més en la seva nova casa, el Wanda Metropolitano, on encara no ha encaixat cap gol en els dos partits de lliga disputats (victòria contra el Màlaga per 1 a 0 i contra el Sevilla per 2 a 0). El Chelsea, per contra, sí que va ser capaç de marcar i de guanyar en la Champions. S’haurà de lluitar també contra la història, que tampoc fa costat al Barça en aquest aspecte, perquè no ha estat capaç de guanyar mai cada cop que s’ha enfrontat amb un rival que estrena camp. Va perdre a Anoeta (1994, Real Sociedad 2-1), a Son Moix (1999, Mallorca 3-2), al nou San Mamés (Athletic Club, 1-0) i va empatar el primer cop que va jugar a Montjuïc (Espanyol, 0-0).

A aquesta dificultat, cal afegir-hi que els blaugrana hi arriben després d’una setmana en què la majoria dels seus jugadors han estat repartits per tot el món. Més minuts a les cames i hores de vol per als 16 futbolistes que han anat amb les seves seleccions aquests dies. L’Atlético tampoc es queda curt, perquè n’hi han marxat 14. Així que els dos equips s’hauran de sobreposar al cansament, perquè ningú té el més mínim dubte que el partit serà d’una exigència brutal.

Líder ferm, el Barça de Valverde vol seguir mantenint la seva condició d’invicte i continuar engrandint els seus brillants registres en la lliga, en què ja avantatja de 5 punts el segon classificat, el Sevilla. Els números que presenta són l’enveja de qualsevol equip. 7 victòries en 7 partits i 23 gols a favor i només 2 en contra. En cas de victòria igualaran el millor inici històric en la lliga, signat la temporada amb el Tata Martino. La derrota en la supercopa d’Espanya contra el Real Madrid ja és història i la imatge de l’equip ha anat clarament de menys a més a mesura que passaven els partits. Lògicament, el marge de millora segueix sent gran, però la progressió és més que evident. L’equip s’està mostrant competitiu com sempre i està guanyant solidesa, intentant sempre mantenir l’equilibri i jugar amb les línies ben juntes per evitar trencar-se per la meitat, com passava en alguns partits de la temporada passada. No és cap secret que els jugadors s’estan sentint còmodes amb els matisos que està introduint Valverde al sistema de joc. Per això també és important tornar de Madrid amb els tres punts. Seria una manera de reafirmar que s’està anant pel bon camí i una gran injecció de confiança de cara als propers partits, amb un calendari ben atapeït, amb 7 partits en 23 dies.

Amb Iniesta ja recuperat i tenint en compte la dificultat del partit, Valverde possiblement aparcarà les rotacions i apostarà per l’equip de gala. Tenint en compte que Sergi Roberto no ha marxat amb Espanya i que Semedo sí que ho ha fet amb Portugal, el de Reus podria ocupar el lateral dret formant una línia defensiva amb Piqué, Umtiti i Alba. Al mig del camp, Busquets estarà flanquejat per Rakitic i Iniesta d’interiors i, al davant, qui té força números per acompanyar Luis Suárez i Leo Messi és Denis Suárez, que podria jugar un pèl més endarrerit per omplir més el mig del camp. Els blaugrana comptaran amb Messi en ple estat de gràcia i feliç per haver dut el seu país, l’Argentina, al mundial de Rússia del 2018 després del seu hat-trick contra l’Equador. A més a més, el 10 del Barça sempre ha tingut en l’Atlético una de les seves víctimes preferides. Li ha marcat 27 gols en 34 partits oficials i ja encadena tres visites de lliga al feu dels colchoneros marcant. També serà motivador per a ell intentar estrenar-se com a golejador al Wanda Metropolitano. Van quedar fora de la llista de convocats Alcácer, Aleix Vidal i Vermaelen.

L’Atlético, quart en la classificació i a sis punts dels blaugrana, vol començar a retallar distàncies per no quedar molt despenjat dels de Valverde. Com sempre, plantejarà un partit intens i intentarà sobreviure gràcies a la seva bona defensa, a les jugades a pilota aturada i a la velocitat dels seus puntes, que seran Griezmann i Correa. També comptarà amb el factor camp a favor. Malgrat les crides a la calma de diverses veus –avui en el dinar de directives els dos presidents, Cerezo i Bartomeu faran l’última– s’espera un ambient més hostil de l’habitual contra el Barça al Wanda Metropolitano per les relacions entre Catalunya i Espanya. El Barça s’haurà de sobreposar a aquest factor, mentre que l’Atlético intentarà que li vagi al seu favor. En qualsevol cas, el partit d’avui és dels grans espectacles de la lliga.

MESSI

Ha classificat l’Argentina per al mundial i ha fet 27 gols en 34 partits a l’Atlético

DADA

Pot igualar la millor arrencada de lliga de l’equip amb vuit victòries en vuit partits

AMBIENT

Malgrat les crides a la calma, s’espera que sigui més hostil del que ja és habitual

Simeone: “La gespa? Si tu vens a casa meva, jo posaré els plats, els gots...”

No és cap secret que al Barça sempre li ha preocupat l’estat de la gespa dels camps on juga. Ni tampoc que Simeone sol utilitzar qualsevol factor per sortir afavorit en un partit, així que no s’ha de descartar que avui la gespa estigui un pèl més alta al Wanda Metropolitano. “La gespa? Jo no soc jardiner, soc entrenador... Quan tu m’invites a casa, tu poses els plats, els gots i les estovalles. I si tu vens a casa meva, jo posaré els plats, els gots i les estovalles. Jo no vindré a dir-te què has de posar, perquè és casa teva”, va afirmar. Simeone va elogiar el conjunt de Valverde i va donar molt valor al fet d’haver superat la baixa de Neymar: “Continua sent un dels millors equips del món, malgrat que el Madrid ara està més fort. S’ha reinventat molt ràpid després de la marxa de Neymar i han fet un esforç enorme.” L’entrenador de l’Atlético va explicar que va veure el partit entre l’Argentina i l’Equador i que no tenia cap mena de dubte que Leo Messi no els fallaria: “Va tornar a demostrar als que dubtaven que és el millor futbolista del món. Jo confiava que passaríem.” Finalment, va declinar aprofundir sobre si esperava un partit convuls per les relacions entre Catalunya i Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)