Barça

Temps de serrar les dents

Situació dels cedits. El primer tram de la temporada no ha estat fàcil per a Sergi Samper i Marlon, els dos cedits amb més expectatives de poder entrar en els plans de futur del Barça

Las Palmas i el Niça van ser els destins que l’estiu passat van agafar Sergi Samper i Marlon Santos, respectivament. En tots dos casos el plantejament del Barça era clar: la gran competència existent al primer equip blaugrana feia convenient cedir-los perquè disposessin de més oportunitats de jugar amb continuïtat al màxim nivell, guanyar experiència –tots dos tenen 22 anys– i acumular un bagatge positiu per retornar al Barça amb millors cartes per tenir una plaça a la plantilla.

Dos mesos i mig després d’emprendre l’aventura lluny del Camp Nou, tant Samper com Marlon comproven les dificultats que té obrir-se camí en el futbol d’elit. En el cas de Samper, ja n’era ben conscient després de la mala experiència al Granada –també en condició de cedit– que va viure el curs passat: destitució del tècnic Paco Jémez –el seu principal valedor– tot just després de sis jornades i l’arribada de Lucas Alcaraz a la banqueta amb uns plantejaments allunyats del marcat estil Barça del migcampista. Una combinació que li va fer perdre protagonisme al Granada, que va acabar perdent la categoria.

Enguany va acceptar anar a Las Palmas en apreciar que l’aposta per un futbol de toc del conjunt canari s’adaptava al seu estil. De fet, l’aspiració era ser el relleu de Roque Mesa –ara al Swansea– a la zona ampla. Per contra, l’aterratge tampoc ha estat el desitjat. El migcampista, amb contracte fins al 2019 i a qui sempre se l’ha etiquetat com el relleu de Sergio Busquets –amb la pressió afegida que això suposa– s’ha vist afectat per una lesió que el va mantenir un mes i mig de baixa (entre setembre i octubre). Durant aquest període també ha vist com Manolo Márquez renunciava al càrrec d’entrenador després de l’irregular inici de curs de Las Palmas, a hores d’ara penúltim en la taula. No va ser fins fa a mitjan octubre, i ja amb Pako Ayestarán com a nou tècnic, que va rebre l’alta i des de llavors ha disputat dos partits, el Las Palmas-Deportivo (1-3) i el Deportivo-Las Palmas (1-4), aquest últim corresponent als setzens de la copa. Massa poc per treure conclusions sobre quin és el paper que pot tenir a l’equip canari. En aquest sentit, la successió de partits que hi haurà fins a l’aturada de Nadal serà força reveladora. Fa poques setmanes, en unes declaracions al web Canariasenhora.com, Samper expressava les seves ganes de poder exhibir el seu potencial: “L’important és que ja estic bé i amb ganes de poder ajudar.”

Marlon, més actiu

Pel que fa a Marlon, els primers mesos amb el Niça han estat ben diferents als de Samper. El central brasiler, amb contracte com a blaugrana fins al juny de 2020, va arrencar amb molt bon peu la cessió al conjunt francès, acordada per dos anys, però amb l’opció per part del Barça de recuperar-lo l’estiu vinent. L’adaptació ha estat ràpida i el tècnic, Lucien Favre, l’ha fet sortir de titular en duels d’exigència com ara contra el Mònaco i el PSG, amb un il·lustre, Dante, com a company habitual a l’eix central.

Però no tot ha anat rodat per a Marlon durant aquest primer tram de temporada. D’una banda, ha patit un parell de contratemps físics que li han impedit tenir més continuïtat (ara es recupera d’una estrebada muscular a la cuixa). De l’altra, la trajectòria del Niça no està sent l’esperada. Després de 12 jornades, tot just ocupa la 15a posició en la lliga francesa, amb un balanç de quatre victòries, un empat i set derrotes. La crisi de resultats s’ha ampliat les últimes setmanes després d’encadenar quatre derrotes abans de l’aturada de seleccions. Un context que no afavoreix la candidatura de Marlon en un moment en què els rumors de moviments a l’eix de la defensa del Barça de cara a les properes finestres de mercat augmenten.

SERGI SAMPER

L’aterratge a Las Palmas s’ha vist afectat pel mes i mig de baixa per lesió

MARLON SANTOS

Té protagonisme a la defensa del Niça, però l’equip està immers en una crisi de resultats
Sergi Samper
(Las Palmas)
Partits jugats
2 (1 de lliga i 1 de copa)
Titularitats
1
minuts
153
gols
0
Marlon
(Niça)
Partits jugats
6 (5 de lliga i 1 de l’Europa League)
Titularitats
4
minuts
464
gols
0

Munir i Douglas, casos diferents

A banda de Samper i Marlon, el Barça també te cedits Munir i Douglas (amb contracte fins al 2019). En tots dos casos, però, no s’albira que puguin entrar en els plans de futur del Barça. De fet, ja van estar al mercat durant l’estiu passat, sense que el Barça pogués tancar un traspàs. Munir va meditar diverses ofertes, però la falta d’acord final va fer que fos cedit a l’Alavés. A hores d’ara, és un dels habituals a la línia ofensiva del conjunt basc, però el gol se li resisteix. N’acredita un en nou partits jugats, a banda de dues assistències. Pel que fa a Douglas, que el curs passat ja va estar cedit al Sporting, ho prova enguany al Benfica, amb una aportació gairebé testimonial fins ara. Encara en espera de debutar en la lliga portuguesa, només ha participat en dos partits de Champions (contra el Manchester United).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)