Barça

“La Juve sempre arrenca molt forta; haurem d’estar atents”

No val a badar. Valverde no es refia del campió italià, al qual considera tan perillós com sempre, i posa especial èmfasi en els inicis fulgurants dels ‘bianconeri’, una de les claus de la dura desfeta del curs passat

Ernesto Valverde és dels pocs membres del primer equip del FC Barcelona que la temporada passada no va estar present en la dura desfeta dels blaugrana contra la Juventus. Tot i així, el Txingurri va admetre ahir que ha vist el partit un munt de vegades, conscient que en aquells noranta minuts hi ha bona part de les claus del que haurà de fer aquest vespre el Barça per superar els biaconeri. “Estic ja avorrit del vídeo. El vaig veure quan vaig signar pel Barça, durant la gira, abans del partit al Camp Nou i aquests darrers dies. Sabem que ells són molt fiables a casa i que sempre arrenquen molt forts. Haurem d’estar atents”, va afirmar Valverde, que considera que la desfeta dels torinesos en la darrera jornada, contra la Sampdoria (3-2), encara els fa més perillosos. “Quan un equip d’aquest nivell perd un partit, el que vol és rescabalar-se al més aviat possible, i el primer rival que tenen som nosaltres. Esperem la millor Juventus, un equip fort, sòlid i amb moltíssima qualitat al davant, cosa que li permet generar moltes ocasions de gol. Serà un partit complicat, però estem preparats i l’afrontem amb ganes.” El Txingurri, a més, va negar que hagi preparat cap tipus d’atenció especial per a Paulo Dybala, que la temporada passada va fer anar de corcoll els blaugrana, ja que considera que el potencial dels italians és col·lectiu. “És un jugador important, amb màgia, però Pjanic té organització, Higuaín definició... No és una qüestió d’un jugador. Haurem d’estar atents a tot el bloc.”

Un dels temes recurrents en les darreres rodes de premsa de Valverde és la falta de brillantor en el joc de l’equip, unes carències estilístiques que xoquen amb els excel·lents resultats assolits. Malgrat el debat, del qual mai defuig, el Txingurri va reiterar ahir que l’equip encara està en fase de creixement, i que la clau és ser capaç d’obtenir victòries en els dies en què regna l’espessor. “Tinc clar que si jugues bé tens més oportunitats de guanyar, i el nostre objectiu és obtenir bons resultats a través del joc, de generar moltes ocasions i evitar que el rival les tingui. Ara bé, també és molt important que siguem capaços de tirar endavant els partits en aquells dies en què no estàs tan fi. Llavors has de ser sòlid i aprofitar les ocasions.”

Confiança en Vermaelen

Un dels dubtes del partit serà veure per quina parella de centrals aposta Valverde, tenint en compte que Mascherano està lesionat, que Piqué no podrà jugar per sanció el partit contra el València i que Vermaelen només ha jugat aquesta temporada un partit amb el Barça, el de Múrcia de la copa del Rei. Tot i no voler anunciar quins seran els dos titulars, Valverde sí que va deixar entreveure que el més lògic és que juguin Umtiti i Piqué, ja que va reiterar que cal anar partit a partit. “No intento preocupar-me per les coses abans que succeeixin. Per al partit contra la Juventus disposo de tres centrals i l’enfrontament més important sempre és el primer que tenim.” El tècnic, a més, va negar que Vermaelen estigui fora de forma, i va recordar que en la darrera aturada pels partits internacionals el belga va disputar els 180 minuts amb la seva selecció.

Ja per acabar, Valverde va demanar posar fi a l’eterna cantarella sobre la renovació de Messi i va recordar que potser se n’està fent un gra massa, de tot plegat. “No sé fins a quin punt és important que Messi es faci o no la fotografia de la seva renovació. Ell està amb nosaltres i ha viatjat a Torí. Gaudim d’ell i deixem-nos estar de tantes històries.”

LES FRASES

Sabem que la Juventus és molt forta a casa i que surt a totes en els primers minuts. Haurem d’estar preparats
Dybala és un jugador important, amb màgia, però Pjanic té organització, Higuaín, definició... Haurem d’estar atents a tot el bloc
Per al partit contra la Juventus disposo de tres centrals i l’enfrontament més important sempre és el primer que tenim
Vermaelen acaba de disputar dos partits complets amb la seva selecció. Està més que preparat
Ernesto Valverde
entrenador del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)