Barça

La gran oportunitat de Vermaelen

Mestalla. El belga, que no ha jugat ni un minut en la lliga aquest curs, podria ser titular contra el València

La lesió que es va fer Javier Mascherano jugant amb la selecció argentina i la més que rigorosa targeta que Undiano Mallenco va ensenyar dissabte passat a Leganés a Gerard Piqué han tornat a l’actualitat a Thomas Vermaelen. Ernesto Valverde només té dos centrals disponibles per jugar demà a Mestalla i tot fa pensar que el belga, tot i no haver disputat ni un minut encara en aquesta lliga, serà l’acompanyant de Samuel Umtiti en un partit molt important per a l’equip blaugrana, ja que en cas de victòria deixaria el València, segon classificat, a set punts.

Valverde no va reservar ni Piqué ni Umtiti, també amenaçat de suspensió, en el partit de Leganés i tampoc va oferir minuts a Vermaelen en el partit contra la Juventus perquè el central agafés ritme, possiblement pensant en la seva fragilitat, però va donar pistes de la titularitat del belga demà quan va fer que s’entrenés en solitari sobre la gespa del Juventus Stadium de Torí després del partit de Champions.

Valverde, com a mínim de paraula, sempre ha confiat en Vermaelen. “Entenc que està preparat. Ve de jugar dos partits sencers amb la seva selecció”, va dir el tècnic a Torí. “S’està entrenant molt bé. Estic content amb el que està fent. Si arriba la seva oportunitat, la pot aprofitar. El veig fort”, deia Valverde abans de l’anada dels setzens de copa contra el Real Múrcia. Tot i aquestes paraules, el tècnic només ha donat 90 minuts a Vermaelen aquest curs, precisament els de copa contra el Real Múrcia.

Vermaelen, que la temporada passada va jugar com a cedit a la Roma, hauria pogut marxar del Barça l’estiu passat, però la negativa final a l’arribada d’Íñigo Martínez, va fer que l’entrenador impedís la seva cessió i demanés que es quedés com a quart central després d’observar-lo durant la pretemporada, en la qual va guanyar la partida a Marlon, cedit finalment al Niça.

Les lesions

El rendiment del belga des que va fitxar pel Barça l’estiu del 2014 ha estat molt deficient. La frase de qui en aquell moment era director esportiu del club, Andoni Zubizarreta, sempre acompanyarà el basc, encertat en moltes altres contractacions. Del belga, que arribava lesionat després de jugar el mundial del Brasil amb la seva selecció, va dir que era “un fitxatge de rendiment immediat”. Es va passar tot aquell any de baixa després d’haver de ser operat del múscul semitendinós pel doctor Sakari Orava, el mateix que va operar aquest curs Dembélé, a Finlàndia. Només va jugar l’últim partit de lliga, amb el Barça ja campió, contra el Deportivo. Les lesions també el van acompanyar en la seva segona temporada a les ordres de Luis Enrique, en la qual va jugar 506 minuts en la lliga repartits en deu partits, i va marcar un gol. A més, va jugar tres partits en la lliga de campions i cinc en la copa. Però com que el seu rendiment no havia estat bo i, després de fer una més que acceptable Eurocopa, va marxar cedit el curs passat a la Roma. Allà tot va continuar igual el curs passat, i va disputar només onze partits i va ser retornat cap a Barcelona després de la cessió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)