Barça

“Passi el que passi quedarà molta lliga”

Ernesto Valverde. El tècnic considera que és massa aviat perquè la visita d’avui a Mestalla pugui ser determinant en el futur del campionat, però sí que la qualifica d’“important”

“Si serà transcendental de cara a la classificació? Quedarà molt, però sí que té importància.” Així valora Ernesto Valverde la visita d’avui a Mestalla per enfrontar-se amb un València instal·lat en la segona plaça de la taula a quatre punts dels blaugrana. “Un partit atractiu entre dos equips en un bon estat de forma”, va destacar el tècnic blaugrana durant la roda de premsa d’ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper, i que podria ampliar la distància a set punts en cas de triomfs blaugrana. Sens dubte, es tracta d’un marge molt favorable a les expectatives del Barça per assolir el títol de lliga, però seria agosarat considerar-la decisiva. “Passi el que passi quedarà molta lliga”, va assenyalar Valverde, conscient que el duel tot just coincideix amb la tretzena jornada del campionat.

El tècnic blaugrana va elogiar la trajectòria del conjunt valencianista i pronostica que farà un gran any. “Té un bon entrenador, bons jugadors, un pla de joc clar i el fet de no tenir partits entre setmana [no disputa competició europea] li permet centrar-se en la lliga”, va destacar sobre el conjunt de Marcelino García Toral. I va fer especial esment al contraatac del rival, que va qualificar com “el millor de la lliga”. “No es pot negar. Guedes, Zaza, Rodrigo, Soler... s’ajunten molt per obstaculitzar el teu joc i surten ràpid a l’atac. Haurem de controlar les nostres pèrdues”, va afegir. Pel que fa a l’absència de Marcelino dirigint a peu de camp [està sancionat] no creu que afecti el rendiment del València: “Sempre és millor estar a la banqueta, però no crec que tingui influència més enllà de la incomoditat que això suposa per a un entrenador no poder estar a prop de la banqueta.”

Confiança en els centrals

A banda del rival, la confecció de l’eix central blaugrana suposa un contratemps per a Valverde, que només té dos centrals disponibles: Umtiti i Vermaelen. Una parella inèdita, però que compta amb la confiança del tècnic: “Encara no han jugat junts per diverses circumstàncies, però confio tant en Vermaelen com en Umtiti”, va comentar, a banda de confirmar que David Costas, central del filial, també viatjarà avui a València “per si fes falta”.

Quan li van preguntar sobre el moment que passa l’equip, es va mostrar prou satisfet, però “sempre es pensa a millorar coses”. Valverde va exposar un dels seus plantejaments: “La idea és ser un equip capaç de transformar el domini en ocasions de gol i concedir poques ocasions.”

Per acabar, va preferir no entrar en el debat sobre si el seu Barça és més resultadista que brillant pel que fa al joc que desenvolupa al camp: “Cadascú que pensi el que vulgui. Un any en el futbol dona per parlar de moltes coses. Això n’és una més.”

DEBAT SOBRE EL JOC

Si som resultadistes? Cadascú que pensi el que vulgui. L’any dona per parlar de moltes coses

ELOGIS AL VALÈNCIA

Crec que farà un gran any. Té un bon tècnic, bons jugadors, un pla de joc i es pot centrar en la lliga

EIX CENTRAL

Confio en Vermaelen i en Umtiti. També vindrà David Costas, del filial, per si fes falta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)