Barça

Valverde no podrà utilitzar demà cap central del filial

Problema. Cap dels candidats que podrien permetre reservar Piqué i Vermaelen podrà jugar per normativa. L’únic és Tarín, però continua lesionat

Amb només dos centrals disponibles, Piqué i Vermaelen, per al compromís de diumenge a Vila-real, el partit de demà contra l’Sporting de Portugal, sense res en joc per al Barça, ja que es va assegurar la classificació per als vuitens de final de Champions i la primera plaça del grup amb l’empat a Torí, seria una bona oportunitat perquè Valverde els fes descansar, tots dos o a un, i optés per utilitzar algun central del filial. Una opció, però, que li serà impossible, ja que no ho podrà fer per normativa. Perquè això fos possible, els centrals del filial haurien d’haver nascut el 1996 o més endavant i tenir una antiguitat d’almenys dos anys al club, cosa que no reuneix cap dels centrals disponibles del conjunt de Gerard López. Jorge Cuenca i David Costas van arribar al club l’estiu passat; l’uruguaià Santi Bueno, al gener, i Fali i Martínez van néixer abans del 1996. L’únic que sí que podria participar és Rodri Tarín (5 de juliol del 1996), però fa més d’un mes que està lesionat –té una fractura al segon cuny del peu esquerre i tot i que aquesta setmana es podria tornar a entrenar, està quasi del tot descartat.

Per tot plegat, Valverde haurà de decidir si fa jugar Piqué i Vermaelen amb el risc d’una possible lesió que els impedís jugar a Vila-real o els següents partits, o si opta per situar algun altre jugador a l’eix de la defensa, com podria ser per exemple Digne. Els jugadors del filial que sí que podria utilitzar avui Valverde són, a més del porter Ortolà, els defenses Palencia, Dani Morer i Cucurella; els migcampistes Aleñá, Sarsanedas i Oriol Busquets, que ja va debutar dimecres passat contra el Múrcia al Camp Nou, i els davanters Carles Pérez i Abel Ruiz. Alguns d’ells, de fet, van completar la sessió d’entrenament d’ahir amb el primer equip, com Oriol Busquets, Aleñá i Palencia –el lateral badaloní és l’únic d’aquests tres que encara no ha jugat mai amb el primer equip– i que juntament amb Cucu, que ja ha debutat, són els que tenen més números per participar demà contra el conjunt portuguès. D’altra banda, Ezkieta, Martínez, Vitinho i Arnaiz també van participar.

IMPEDIMENT

Els reforços del filial han d’haver nascut el 1996 o més tard i portar dos anys al club

DIVERSES OPCIONS

Una solució podria ser apostar per Digne de central i fer descansar Piqué o Vermaelen

Sergi Roberto, en roda de premsa

X.S.

El Barça s’entrenarà aquesta tarda, a partir de les cinc a la ciutat esportiva per començar a preparar el duel de demà contra el conjunt portuguès i una hora abans, Sergi Roberto i Ernesto Valverde compareixeran en roda de premsa. També ahir es va conèixer que l’escollit per arbitrar aquest últim enfrontament del Barça en la fase de grups de la màxima competició continental és l’escocès Craig Thomson (45 anys). Internacional des del 2006, ha xiulat tres cops el conjunt blaugrana: el 2013, amb derrota a San Siro (2-0); el 2012, amb victòria al camp del Bayer Leverkusen (1-3), i el 2011, al Camp Nou contra el Xakhtar Donetsk, també amb triomf per al Barça (5-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)