Barça

futbol

barça

Que l’Atlético no distregui

El Barça visita Las Palmas amb el soroll que ja produeix el duel de diumenge contra l’Atlético, que s’intueix decisiu per encaminar el títol

El fet que Luis Suárez estigui apercebut propicia que el davanter uruguaià entri en les possibles rotacions d’Ernesto Valverde per evitar el risc de perdre’l per al cap de setmana

El Barça afronta aquest vespre (21 h) a l’estadi de Gran Canària la segona de les tres jornades del campionat que es concentren en vuit dies. Una setmana important en les aspiracions blaugrana de fer l’esprintada definitiva cap al títol i que viurà el seu punt àlgid diumenge amb la visita al Camp Nou de l’Atlético, segon en la classificació i l’únic rival que sembla capacitat per qüestionar el domini blaugrana. Sens dubte, es planteja com un dels partits clau del present campionat i ha fomentat que se’n parli des de fa dies, amb la distracció que això pot provocar a l’hora de fer els deures previs. I aquest deures consisteixen a aconseguir avui els tres punts a les illes Canàries, com va fer ahir l’Atlético en el seu duel contra el Leganés (4-0), reduint de manera provisional les diferències a quatre punts.

L’expedició blaugrana ja va viatjar ahir cap a Las Palmas amb les bones sensacions adquirides dissabte passat contra el Girona i que es van plasmar en el marcador amb un 6-1. Tres dels sis gols blaugrana van estar signats per Luis Suárez, que és una de les incògnites de cara a la cita d’avui. El fet que el davanter uruguaià estigui apercebut de sanció porta a qüestionar-se si és convenient que avui jugui amb el risc que vegi una targeta que l’aparti del duel de diumenge contra l’Atlético. De fet, ja la va buscar de manera insistent en la recta final del partit contra el Girona, però no va aconseguir la reacció de l’àrbitre. Ernesto Valverde el va incloure en la llista de divuit convocats, però té alternatives si opta per reservar-lo.

Sense canviar el dibuix tàctic, la més clara és la de posar a la mateixa posició Paco Alcácer, que ahir ja va participar en la sessió d’entrenament, després de deixar enrere la gastroenteritis que el va afectar dimarts. Però el ventall del tècnic blaugrana aporta altres opcions, sobretot ara que disposa de Philippe Coutinho i que Ousmane Dembélé està recuperat. De fet, hi ha l’opció que els dos jugadors formin un trident ofensiu amb Leo Messi actuant pel centre.

Si la participació, o no, de Suárez és una de les incògnites prèvies al partit d’avui, el que sí que és segur és el relleu al lateral esquerre motivat per l’absència de Jordi Alba, que sí que va aconseguir forçar la cinquena groga dissabte passat contra el Girona. Lucas Digne és el seu relleu natural, però hi poden haver més novetats a la rereguarda blaugrana. Ho propicia la incertesa que provoca l’estat físic de Gerard Piqué. Des de la puntada de peu que va rebre en el derbi contra l’Espanyol (4 de febrer) ha jugat amb un embenatge al genoll dret, i contra el Girona va deixar el camp després d’una topada amb Pere Pons. Valverde va explicar que el canvi va ser per precaució, però amb Thomas Vermaelen a disposició seria factible que el belga agafés el relleu de Piqué a l’eix de la defensa. Pel que fa al lateral dret, la presència de Sergi Roberto ha de ser una constant fins que Semedo no rebi l’alta mèdica.

Les rotacions de Valverde també poden afectar jugadors com Busquets i Rakitic, que acumulen força minuts. En aquest sentit, Las Palmas es presenta com un rival propici, i encara més amb el duel contra l’Atlético a la cantonada. Fixant-se només en les xifres, els blaugrana haurien de tenir excessius problemes a l’hora d’imposar-se al conjunt canari, que a hores d’ara és divuitè i tracta d’escapar de les places de descens. De fet, 46 punts separen dos equips que durant el curs han tingut una trajectòria oposada. La regularitat exhibida pel Barça de Valverde contrasta amb el trasbals que s’ha viscut a Las Palmas, que ha vist passar tres entrenadors abans de l’arribada de Jémez just abans de l’aturada de Nadal. La recent sortida cap al futbol xinès de Jonathan Viera ha estat l’últim entrebanc per a un equip que lluita per no quedar despenjat a la zona de descens mitjançant l’aposta de Jémez per un futbol vistós i, alhora, arriscat. Per a la cita del Barça, el tècnic canari arrossega com a baixa més sensible la del pivot defensiu, l’argentí Gabriel Peñalba.

ATLÉTICO

S’ha situat provisionalment a quatre punts del Barça en vèncer ahir el Leganés

ALTERNATIVES

Les opcions ofensives si no juga Suárez van des d’Alcácer fins a formar un trident

GERARD PIQUÉ

La incertesa que provoca l’estat del seu genoll propicia que Vermaelen el pugui rellevar

Trenta-dos anys de l’última derrota

Cal remuntar-se fins al 16 de febrer del 1986 per trobar l’última ensopegada del Barça a Las Palmas. Aquell dia l’equip dirigit per Terry Venables va caure per un clar 3-0 coincidint amb la 25a jornada de la lliga 1985/86. Des de llavors, però, el conjunt blaugrana ha visitat l’estadi Insular, i des del 2003 el de Gran Canària, en sis ocasions més, en què ha obtingut un balanç força positiu: quatre victòries i dos empats. En l’última visita, el 14 de maig de l’any passat, els blaugrana es van imposar per un clar 1-4, amb gols de Suárez i Neymar, que va signar un hat-trick.

Paco Jémez: “No perdonaré als meus jugadors que no siguin valents”

Paco Jémez és conscient de la dificultat que implica guanyar el Barça, però confia que el seu equip mostri caràcter per disposar d’alguna possibilitat. “He dit als meus jugadors que l’únic que no perdonaré serà que siguem covards. Intentarem que el Barça no només es preocupi d’atacar, però no perdonaré que no siguin valents i que no ho intentin”, va declarar el tècnic canari, conegut per la contundència dels seus missatges.

A pesar de la delicada situació en la taula, Jémez va considerar que la visita del Barça a Las Palmas és “fenomenal” per mesurar la progressió del seu equip durant les últimes setmanes. “Competir contra ells et fa millor perquè t’obliga a donar més del que tens; i el que no et val per a aquest partit potser sí que et val contra altres equips”, va afegir.

El tècnic va destacar la millora que ha experimentat Las Palmas en l’aspecte defensiu. “Però pel que fa a l’atac no puc estar content”, va prosseguir, i va posar com a exemple l’últim duel contra el Leganés a Butarque, resolt amb un empat a zero. “Si no soc capaç d’aconseguir que els meus jugadors facin més del que vam fer a Leganés és que soc un autèntic inútil.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)