Barça

El protagonista

Leo Messi

On posa l’ull, posa la pilota

Dissabte, en el derbi contra el Girona, Leo Messi va marcar un gol de falta dirigint la pilota per sota de la tanca defensiva. I ahir va tornar a fer un gol a pilota aturada, tot i que en aquesta ocasió va decidir que la millor manera de superar Chichizola era enviant un míssil al pal del porter, però amb un potència i una col·locació que van convertir el xut en inaturable (21’). I és que segurament Messi va prendre nota de l’intent que ja havia provat deu minuts abans, en un llançament molt més ortodox, per damunt de la tanca, en què Chichizola, amb una estirada espectacular, va enviar la pilota a córner. Perquè ja fa temps que Leo Messi, en una altra demostració de la seva progressió constant, s’ha convertit en un dels millors llançadors de falta del món, una faceta del joc en la qual no destacava quan el seu futbol màgic va començar a acaparar tots els focus. Amb el temps, però, l’argentí va decidir especialitzar-se, quedant-se a assajar els xuts després dels entrenaments, una constància que, unida al seu talent innat, l’han acabat convertint en una autèntica assegurança de vida quan l’àrbitre decreta una falta a prop de la frontal. I és que el gol d’ahir és ja el cinquè que Leo Messi marca aquesta temporada amb una barrera al davant i el vint-i-dosè que fa en la lliga en tota la seva carrera, la qual cosa suposa una mitjana de gairebé dues dianes de falta per temporada en el campionat de la regularitat. I no només això, ja que la majoria d’aquests llançaments són provocats per ell mateix amb les seves habituals arrencades pel centre de l’atac.

Moment dolç

A banda de marcar un golàs –el 23è que suma en la lliga–, Messi va tornar a demostrar ahir que es troba en un gran estat de forma, ja que una altra vegada va ser el millor blaugrana del partit, en el qual no només va aportar màgia, sinó també un gran desgast físic. L’argentí, de fet, va participar molt en les tasques de pressió, i en una pilota que ell mateix va recuperar va estar a punt d’arribar el 0-1, però la seva passada a Luis Suárez va ser massa curta, cosa que va permetre que Chichizola enviés la pilota a córner. Davant de la pressió avançada de Las Palmas, Messi va decidir endarrerir la seva posició per trencar les línies rivals amb els seus clàssics eslàloms, unes arrencades que van ser tallades amb força duresa pels defenses, fins al punt que l’argentí va acabar provocant quatre grogues. Ja amb 1-1 en el marcador, Messi va seguir sent el líder, intentant combinar amb Suárez, Iniesta i Coutinho a la recerca de l’acció del gol de la victòria, però en aquesta ocasió l’argentí va acabar marxant del camp capcot, conscient que el seu golàs no havia servit per endur-se els tres punts. La lliga ara està més igualada que mai, i amb un Barça-Atlético diumenge en què es poden decidir moltes coses. Per sort per als interessos blaugrana, Leo Messi estarà a la gespa, i els colchoneros són un equip al qual l’argentí té la mida presa.

2
passades de mèrit bones.
4
passades de mèrit dolentes.
4
pilotes recuperades.
58
intervencions.
0
faltes comeses.
5
faltes rebudes.
3
rematades.
1
gol. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)