Barça

Superderbi català

El Barça i l’Espanyol, amb els seus equips B, s’enfronten aquesta tarda a Lleida (18.45 h, TV3) en la III Supercopa de Catalunya, un trofeu que els dos clubs han guanyat en una ocasió

El Camp d’Esports de Lleida viurà aquesta tarda el cinquè derbi entre el Barça i l’Espanyol del curs, un duel més descafeïnat en les seves hores prèvies que els quatre anteriors i marcat per les importants absències en les convocatòries dels dos entrenadors, però amb alguns al·licients remarcables i, sobretot, amb un títol en joc, la supercopa de Catalunya. El vencedor, de fet, liderarà el palmarès en solitari, ja que fins ara cadascun dels clubs ha assolit el trofeu en una ocasió.

Pel que fa al Barça, Valverde es presenta al partit amb només nou jugadors de la primera plantilla –tots ells suplents habituals–, una falta de tòtems que permetrà que futbolistes com ara Dembélé, Mina, Denis Suárez i Alcácer tinguin una oportunitat d’or per mostrar la seva vàlua i fer mèrits per guanyar-se minuts de més importància en el tram final de la temporada. El cas més significatiu és el de Dembélé, que després d’un inici com a blaugrana per oblidar marcat per les lesions i per la pèrdua d’autoestima, aquesta tarda ha de fer una passa endavant en el seu joc, per demostrar a Ernesto Valverde que pot comptar amb ell de cara a la tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Chelsea. Un altre futbolista que aquesta tarda serà analitzat amb lupa és André Gomes, protagonista del partit contra l’Atlético de Madrid perquè va ser xiulat pel públic del Camp Nou. Ningú dubta de la qualitat del portuguès, però ara té una de les seves darreres oportunitats de recuperar el terreny perdut i, com en el cas de Dembélé, afegir-hi una bona dosi de confiança, ja que el seu estat d’ànim, ara per ara, és molt baix.

L’altre al·licient, és clar, és veure en acció algunes de les perles del Barça B, amb David Costas i Aleñá a primera línia, ja que són dos futbolistes amb possibilitats de pujar al primer equip el curs que ve. El fet que Valverde pugui fer nou canvis durant el partit permetrà que els 20 jugadors que viatgen a Lleida tinguin l’oportunitat de participar en l’enfrontament.

Mateix plantejament

En clau blanc-i-blava, Quique Sánchez Flores ha plantejat el duel d’una manera molt semblant de com ho ha fet Valverde, ja que també ha deixat a Barcelona les peces més importants de la plantilla i s’ha endut els menys habituals i un bon grapat de perles del planter. El jugador més observat serà Melendo, l’ídol de l’Espanyol en el derbi de l’anada dels quarts de la copa del Rei (1-0), i que aquesta tarda serà el gran referent ofensiu dels periquitos. “Hi anem amb moltes ganes i esperem guanyar el Barça de la millor manera. És una oportunitat per als que no juguem habitualment i per agafar confiança i ritme. Jo vaig debutar amb el primer equip en una supercopa de Catalunya i em va servir per anar convocat després”, va recordar ahir Melendo. També serà força interessant veure en acció el lateral dret Víctor Gómez, que, tot i tenir només 17 anys, aquest curs està brillant amb llum pròpia. I després, és clar, el partit també ha de servir perquè jugadors com ara Javi López, Sergio Sánchez –que no juga des de l’octubre–, Naldo, Dídac Vilà i Granero es reivindiquin de cara al tram final de la temporada. Ben diferent és el cas de Darder, que, tot i ser un habitual en les onzes de Sánchez Flores, avui té tots els números de ser titula, ja que és baixa per sanció per al duel de diumenge contra la Real Sociedad. El gran dubte és veure si Pau López serà titular o no, ja que amb la lesió de Diego López passarà a ser el defensor de la porteria de l’Espanyol en els següents duels.

L’HORA D’OUSMANE

Dembélé, gran atracció de la llista de Valverde, amb nou jugadors del primer equip

SEGONA UNITAT

Igual que el ‘Txingurri’, Quique Sánchez Flores donarà minuts als menys habituals

LES FRASES

Jo vaig debutar amb el primer equip en una supercopa de Catalunya i em va servir per anar convocat després
Óscar Melendo
jugador de l’espanyol
Hi anem amb moltes ganes i esperem guanyar el Barça de la millor manera. És una oportunitat per als que no juguem habitualment
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)