Barça

Futbol

Primera divisió

Primer toca la lliga

no val a badar ·

El Barça visita aquest vespre el Màlaga (20.45 h, Movistar Partidazo) amb l’obligació d’aparcar el vital enfrontament de dimecres contra el Chelsea i sumar els tres punts per mantenir les distàncies respecte a l’Atlético de Madrid

Els andalusos, cuers de la classificació, encadenen dotze partits sense guanyar i set derrotes

Aquest vespre hi ha partit del Barça, i no és contra el Chelsea. Perquè, tot i que el duel de dimecres contra els blues ja fa dies que va en boca de tothom, l’equip d’Ernesto Valverde té abans el partit de Màlaga (20.45 h, Movistar Partidazo), un enfrontament sense el glamur de la Champions League i aparentment fàcil, ja que els andalusos, amb un peu i mig a la segona divisió A després d’encadenar set derrotes, semblen el rival més còmode de la lliga. La realitat, però, és que aquest vespre, com en totes les jornades, el Barça es juga tres punts tan vàlids com els del Santiago Bernabéu o el Wanda Metropolitano, en un estadi on la temporada passada el Barça es va deixar mitja lliga (2-0) i amb l’avís de l’empat contra Las Palmas encara ben present. Perquè de poc haurà servit la treballada victòria contra l’Atlético de Madrid de diumenge si el Barça avui no suma els tres punts, ja que una ensopegada obriria de nou la lluita per una lliga que no fa tant de temps semblava sentenciada. Per tot plegat, als de Valverde no els queda més remei que aparcar el duel de dimecres de la seva memòria selectiva i centrar-se al 100% en un Màlaga que, sense res a perdre, jugarà a totes per reenganxar-se al somni de la salvació. Això no vol dir, però, que el Txingurri no hagi d’obrir l’armari i reservar algunes peces del seu vestit de gala, tot i que les rotacions han perdut cert poder després de les lesions musculars d’Iniesta –cosa que farà que Coutinho sigui avui titular amb tota seguretat– i de Nélson Semedo –fet que obligarà Sergi Roberto a seguir acumulant esforços a les cames.

Començant per la línia defensiva, tot fa pensar que Ernesto Valverde donarà descans a Gerard Piqué, amb molèsties en un genoll des del derbi de la lliga de Cornellà-el Prat, fet que provocaria que l’eix el formin Umtiti i Vermaelen. Està per veure, però, si el Txingurri també opta per reservar Jordi Alba –Digne se situaria a la banda esquerra– o si, per contra, confia en la sobrietat física d’enguany del de l’Hospitalet de Llobregat. Més difícils, en canvi, es preveuen la resta de les rotacions, ja que Sergio Busquets, Rakitic, Leo Messi i Luis Suárez, a banda de Coutinho, semblen fixos en l’onze titular. Així doncs, a Ernesto Valverde només li balla una peça. O bé fa jugar Paulinho o André Gomes, per enfortir el mig del camp, o bé completa el trident ofensiu amb Dembélé, Paco Alcácer o Aleix Vidal. D’aquesta elecció, a més, també es podrien començar a treure conclusions del que l’entrenador podria fer dimecres contra el Chelsea per resoldre el problema provocat per les baixes d’Iniesta i de Coutinho, tot i que de ben segur que el Txingurri prendrà la decisió amb més tranquil·litat si ho fa amb tres punts més al sarró de la lliga.

L’Últim tren de primera

Al davant, el Barça es trobarà un Màlaga deprimit que encadena sis derrotes i 12 partits sense vèncer, però també un conjunt conscient que una sorpresa contra el líder de la lliga, i a vuit punts de la permanència, podria ser l’últim tren que el porti a mantenir la categoria. Perquè el cert és que els números demostren que el Màlaga competeix més i millor que el que diu la classificació, ja que en només dues de les seves tretze últimes derrotes l’equip andalús ha perdut per més d’un gol de diferència –0-2 i 2-0–. Amb un sistema defensiu més o menys fiable, amb el veterà Roberto Jiménez sota els tres pals, una línia de quatre al darrere amb Rosales, Luis Hernández, Ignasi Miquel i Ricca i dos pivots defensius amb l’experiència de Lacen i de Iturra, el principal problema del conjunt de La Rosaleda és la creació de futbol i, sobretot, l’aspecte ofensiu, ja que a hores d’ara només ha estat capaç de marcar 16 gols en 27 partits –0,6 dianes per duel–. De fet, els seu màxims golejadors, Gonzalo Castro i Diego Rolán, només han aconseguit fins ara tres dianes en el campionat. Ells dos, precisament, seran els escollits per José Manuel González per ocupar les dues bandes del mig del camp, mentre que la punta d’atac, amb Peñaranda lesionat i Borja Bastón fora de forma, serà per a En-Nesyri i Ideye, dos futbolistes que fins ara estan rendint molt per sota de les seves possibilitats.

CINC SENTITS

L’ensopegada contra Las Palmas, gran avís del que aquest vespre no ha de fer el Barça

ROTACIONS

Vermaelen i Digne podrien donar descans a Piqué, encara amb molèsties, i a Alba

LLOC ASSEGURAT

Coutinho, baixa dimecres contra el Chelsea, ocuparà el lloc del lesionat Iniesta

EL MÀLAGA, AMB TOT

Amb poc a perdre, González traurà el seu millor onze a la recerca d’una gran sorpresa

José González: “Tenim molt més a guanyar que a perdre”

José González, conscient de la gran dificultat que haurà d’afrontar aquest vespre el seu equip, va mirar ahir de treure pressió als seus jugadors, en considerar que el Màlaga té avui poc a perdre. “Ens enfrontem al líder invicte de la lliga, així que els jugadors han d’estar tranquils. Tenim molt més a guanyar que a perdre”, va afirmar ahir el tècnic del Màlaga, que no es va estar de lloar el Barça de Valverde. “És un equip molt ben treballat, amb un sistema nou però que no ha perdut l’estil. Té possessió, però també la capacitat per trencar les defenses rivals amb passades a l’espai. Per al Barça, a més, tots els partits són importants, i això fa que mai abaixin el ritme.” Sobre la incidència en el joc de Messi, José González, tot i recordar que el Barça és més que l’argentí, no va escatimar paraules d’elogi per al 10: “Et pots preocupar perquè no li arribin pilotes, però al final Messi apareix perquè té talent. Serà dificilíssim.” El tècnic, a més, va admetre que ha treballat la manera de reduir el perill de Messi en les faltes: “En tres partits ha tret tot el seu repertori. No li ho diré a Valverde, però els meus jugadors han entès que hi ha un camí per aturar-lo.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)