Barça

Rosell carrega contra la jutgessa Lamela

Més d’un any a la presó. “Ja m’ha condemnat i per això se’m manté la presó preventiva”, denuncia l’expresident blaugrana en una entrevista a ‘El Mundo’

“Inexplicable i inaudit.” Així qualifica Sandro Rosell el fet d’estar durant més d’un any (14 mesos) en presó provisional en espera de judici, acusat d’haver cobrat comissions il·lícites i blanquejar els diners en paradisos fiscals. En una entrevista publicada ahir pel diari El Mundo l’expresident blaugrana, a banda de defensar la seva innocència, denuncia com la jutgessa de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela està portant la instrucció del cas. “Després d’un any continuen sense dir-nos quin delicte vaig cometre al Brasil i per què aquella remuneració que vaig cobrar era il·legal. En qualsevol cas, el que he constatat és que la jutgessa Lamela ja m’ha condemnat i per això se’m manté la presó preventiva, vulnerant així la meva presumpció d’innocència”, manifesta Rosell, que està en espera del seu trasllat de Soto del Real a Lledoners, segons va avançar fa pocs dies l’agència EFE.

Les percepcions de Rosell a El Mundo coincideixen amb les que van exposar la seva família i advocats en l’entrevista que van concedir a El Punt Avui TV i transcrita a L’Esportiu el 25 de juny. Exposa que en altres casos relacionats amb presumptes delictes econòmics els acusats no han estat tant de temps en presó provisional. “Res justifica aquest greuge comparatiu i ningú ha sabut explicar-m’ho. Els meus advocats no tenen cap resposta. Per què altres investigats estan en llibertat per delites més greus i jo no? Per què persones condemnades a greus penes gaudeixen de llibertat en espera que la sentència sigui ferma mentre jo continuo a presó? Un fiscal de l’Audiencia Nacional va dir al meu entorn que em tenien a la presó perquè no tenien proves contra mi”, exposa.

A l’hora d’assenyalar motius per rebre aquest tracte per part de la justícia, assenyala el fet d’haver estat president del Barça (2010-2014): “Com a president del FC Barcelona vaig fer algun enemic, com a conseqüència del meu compromís amb el club, però no sé a qui vaig fer tant de mal per ser durant més de 400 dies a la presó sense haver estat jutjat.” Tot i no considerar-se un pres polític, sí que creu que la política i la situació a Catalunya “han tingut i tenen un pes important en el cas”.

“No estic pres per haver estat president del Barça, però si no ho hagués estat no estaria aquí. En quin altre cas la fiscalia espanyola s’ha dedicat a investigar uns fets produïts fa 12 anys en una altre país (Brasil) sense que allà sigui delicte i en què les parts implicades privades no reclamin res? És surrealista...”, ressalta sobre aquest aspecte.

Són més de deu les vegades que els advocats de Rosell n’han demanat la llibertat, però fins ara sempre han topat amb la negativa de la jutgessa Lamela, apel·lant al risc de fugida. “No només no fugiré, sinó que la meva intenció és afrontar el procediment per demostrar definitivament la meva innocència”, exposa Rosell per desfer aquest argument. En aquest sentit, recorda que tots els seus vincles familiars estan a Barcelona i que no té diners a l’estranger.

LES FRASES

Per què altres investigats estan en llibertat per delites més greus i jo no? Res justifica aquest greuge comparatiu
No estic pres per haver estat president del Barça, però si no ho hagués estat no estaria aquí

Desacredita el cas Abidal

Respecte a la polèmica sorgida a principi de juliol sobre el trasplantament de fetge d’Éric Abidal, motivada per una conversa privada en què s’insinuava la compra de l’òrgan, Rosell nega qualsevol procediment il·legal: “Quan em vaig assabentar no donava crèdit. Deixant de banda la part més sensacionalista de la informació, vostè creu que l’hospital Clínic, un hospital públic i de reconegut prestigi, el FC Barcelona, la directiva del club, el pacient i el mateix donant es van posar d’acord per traficar amb òrgans? L’únic element distorsionador és un comentari inventat i fora de lloc d’una persona que tampoc va conèixer els detalls de l’operació mèdica, però que en el moment d’expressar-ho estava disgustat amb Abidal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)