Barça

La fiscalia sol·licita que es reobri la investigació del cas Abidal

Jutjats. El ministeri públic ha presentat un escrit a la jutgessa amb l’objectiu d’“aclarir les diferències trobades en la diferent documentació de la causa i determinar amb exactitud la identitat del donant”

Novetats en el cas Abidal. La fiscalia de Barcelona ha demanat reobrir la investigació que es va fer per presumptes irregularitats en el trasplantament de fetge que es va practicar l’any 2012 a l’ara secretari tècnic del FC Barcelona, Éric Abidal, i ha sol·licitat diverses diligències en relació amb el cas.

El ministeri públic va presentar divendres un escrit a la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona en què sol·licitava la reobertura de la investigació. En el seu escrit, la fiscalia sol·licita la pràctica de diligències “a l’efecte d’aclarir les diferències trobades fins a la data en la diferent documentació de la causa, així com a l’efecte d’intentar determinar amb exactitud la identitat del donant”.

La causa, recordem-ho, es va obrir arran d’unes escoltes telefòniques fetes a l’expresident del Barça, Sandro Rosell, dins el marc de la investigació que té oberta a l’Audiencia Nacional per presumpte blanqueig de capitals. En les converses telefòniques es parlava d’una suposada compra il·legal del fetge que es va trasplantar a Abidal l’abril del 2012. Després de rebre l’atestat amb les intervencions telefòniques, la jutgessa va obrir una investigació i, d’ofici, va requerir a l’Hospital Clínic una sèrie de documentació relacionada amb el trasplantament de l’aleshores futbolista francès, i una comissió rogatòria a França per aclarir les circumstàncies de la donació del fetge, per part d’un cosí del futbolista. Un cop rebuda i estudiada la informació sol·licitada, la jutgessa va acordar al començament d’aquest mateix any arxivar la investigació en no apreciar indicis de delicte, i la fiscalia no va presentar recurs contra la seva decisió dins dels terminis previstos. Amb el cas a primera línia mediàtica després de les filtracions d’aquestes converses telefòniques entre Rosell i el seu interlocutor publicades a El Confidencial, ara la fiscalia demana la reobertura de la investigació perquè observa dubtes sobre l’informe facilitat per l’Hospital Clínic perquè, encara que tota la documentació estaria en regla, faltaria la còpia del passaport del donant.

Cal recordar que fa uns dies l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) va concloure que el trasplantament fet a Éric Abidal “es va realitzar conforme a la llei”, però també va anunciar que, si s’acaba reobrint el cas per indicis d’irregularitats, es personarà com a acusació particular.

El Barça, l’Hospital Clínic, Sandro Rosell i el mateix Éric Abidal han assegurat durant les últimes setmanes que el procediment va ser del tot correcte i neguen cap mena d’irregularitat. L’exjugador va fer un escrit a les seves xarxes socials demanant respecte. En les seves últimes compareixences públiques –la presentació d’Arhur i de Lenglet– ha preferit no parlar més d’aquest assumpte.

PETICIÓ DE FISCALIA

La fiscalia va presentar l’escrit divendres al jutjat d’instrucció n. 28 de Barcelona

L’ONT

L’ONT ja va dir que es presentaria com a acusació particular si es reobria el cas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)