Barça

Una gira diferent

El Barça va marxar ahir cap als Estats Units sense els futbolistes que van disputar el mundial de Rússia. Només Marc-André ter Stegen s’incorporarà a Dallas

L’equip femení, que entrena Fran Sánchez, compartirà la gira amb el primer equip a Portland i Los Angeles amb actes amb participació conjunta

El FC Barcelona va volar ahir cap als Estats Units amb la baixa d’última hora de Sergi Samper, que es queda a casa per culpa d’unes molèsties al genoll esquerre, per iniciar una nova gira de pretemporada. La d’aquest any serà diferent perquè la majoria de cracs no la faran després d’haver disputat el mundial de Rússia; només està previst que el porter alemany Marc-André ter Stegen s’hi incorpori a Dallas. També serà diferent perquè els jugadors que ha convocat Ernesto Valverde compartiran la primera part del viatge amb el primer equip femení del Barça. Les noies que dirigeix Fran Sánchez també van pujar ahir a l’avió i compartiran alguns actes amb els jugadors del primer equip, primer a Beaverton (Oregon) i després a Los Angeles, on jugaran un partit contra el SoCal FC de la Women’s Premier Soccer League. Allà es podrà veure per primer cop els nous fitxatges del Barça femení: Stefanie van de Gragt, Kheira Hamraoui, Pamela Tajonar i Andrea Pereira.

Valverde, sense els futbolistes que van disputar el mundial, s’ha emportat 27 jugadors als Estats Units. Uns quants són futbolistes amb qui no compta i als quals es busca una sortida. És el cas de Marlon, Rafinha, Munir, Aleix Vidal o André Gomes, als quals la gira servirà per posar-los a l’aparador. També han viatjat altres futbolistes amb els quals sí que compta el tècnic, però que podrien marxar si arriba una bona oferta i ells demanen sortir, com ara Cillessen i Digne. I també van pujar a l’avió un bon grapat de joves del filial, un total de tretze, la majoria de l’equip que va guanyar la temporada passada la Youth League juvenil. Tots ells disputaran tres partits, tot i que la primera parada de la gira, a Portland, no es fa perquè allà hi hagi partit. Des d’avui i fins dijous, els equips masculí i femení del Barça s’entrenaran a Beaverton (Oregon), allà on Nike, un dels patrocinadors principals del club, té la seva seu. Els jugadors visitaran la seu i també la botiga Nike de Portland. Serà a Los Angeles quan els de Valverde disputin el primer partit de la pretemporada contra el Tottenham al Rose Bowl de Pasadena el dissabte 28 de juliol. Des d’allà, el Barça es traslladarà a Dallas, on el dimarts 31 de juliol jugarà contra la Roma, l’equip que el va eliminar la passada temporada en els quarts de final de la lliga de campions. La quarta aturada del viatge serà a San Francisco, allà el Barça jugarà contra el Milan el dissabte 4 d’agost i després tornarà a Barcelona. Els tres partits formen part de la International Champions Cup, competició que el club blaugrana ja ha disputat altres estius. Aquesta vegada, però, el Barça no ingressarà tants diners com altres vegades. L’estiu passat, quan va jugar a Nova York, Washington i Miami, va ingressar uns 14 milions d’euros, una xifra més alta del que és habitual perquè a Miami es va jugar el clàssic contra el Real Madrid, un partit d’alta cotització, que va generar uns ingressos de sis milions d’euros per a cada un dels dos clubs. Aquest estiu, el Barça ingressarà uns nou milions, a conseqüència de la penalització que té per no jugar amb els millors futbolistes, especialment Leo Messi.

Havia prescindit el Barça de la gira en anys postmundial o posteurocopa, però el club no ha volgut renunciar-hi aquest cop perquè jugar als EUA sempre suma per a l’àrea comercial. Un dels motius del viatge de l’equip femení, que farà un clínic a Los Angeles organitzat per Rakuten, té a veure amb l’objectiu del club d’aconseguir una franquícia en la lliga femenina dels Estats Units. A més, la presència del primer equip sempre suma seguidors per al Barça en un país en què el futbol no para de créixer. Aquestes gires, serà l’onzena pels Estats Units, serveixen per generar més ingressos i aconseguir nous patrocinadors.

La importància del mercat fa que sigui molt important la presència de directius durant la gira. El president, Josep Maria Bartomeu, va viatjar al capdavant de l’expedició, que tornarà a Barcelona després del partit a Los Angeles, però que no s’ha volgut perdre la visita a Nike, una de les principals fonts d’ingressos per al club. També van viatjar amb l’equip els vicepresidents Jordi Cardoner i Jordi Mestre, a més dels directius Jordi Moix, Maria Teixidor, Joan Bladé, Josep Ramon Vidal-Abarca, Emili Rousaud, Enrique Tombas i Oriol Tomàs. Aquests dos últims tornaran a Barcelona des de Dallas i Dídac Lee s’incorporarà a l’expedició a San Francisco, on es visitaran les oficines de Facebook.

TRES PARTITS

Els d’Ernesto Valverde jugaran contra el Tottenham, la Roma i el Milan

MENYS INGRESSOS

El Barça, que té una penalització per l’absència dels cracs, ingressarà uns nou milions

BARTOMEU

Bartomeu va volar amb l’equip a Portland i tornarà després del primer partit
La primera aturada és a Oregon per visitar la seu central de Nike

La llista

Porters

Cillessen

Ter Stegen

Ezkieta

Defenses

Semedo

Digne

Sergi Roberto

Lenglet

Marlon

Palencia

Cucurella

Miranda

Jorge Cuenca

Mingueza

Chumi

Migcampistes

André Gomes

Denis Suárez

Arthur

Rafinha

Riqui Puig

Collado

Monchu

Davanters

Alcácer

Aleix Vidal

Munir

Abel Ruiz

Carles Pérez

Ballou

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)