Barça

No es tancarà cap acord amb Busquets fins després del mercat d’estiu

Busquets. Malgrat que les negociacions per la millora del contracte del migcampista van pel bon camí, fins al mes de setembre no s’acabaran de perfilar tots els serrells que queden oberts

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va prometre a Sergio Busquets una millora salarial que s’havia de concretar abans que el jugador marxés cap a Rússia per disputar el mundial. Era un compromís adquirit en la seva última renovació de contracte, l’any 2016, preveient que hi hauria canvis en l’escala salarial del club en els anys que havien de venir per culpa de les múltiples renovacions fetes a altres jugadors i per alguns fitxatges amb caixet elevat com el de Coutinho. Quan tot semblava que es resoldria ràpidament, les negociacions es van anar allargant i avui encara no està tancat un acord definitiu. Ara bé, si que és cert que aquest està molt proper i que no s’hauria d’allargar més enllà del mes de setembre. Serà quan el representant del jugador, Josep Maria Orobitg, es tornarà a asseure amb els representants del FC Barcelona per acabar de perfilar la millora contractual. Abans del tancament del mercat de fitxatges d’estiu no es tancarà res de res.

En un principi, només estava previst que a Busquets se li milloressin les condicions econòmiques però tenint en compte que han tornat a negociar les dues parts no veuen malament tocar altres conceptes del contracte com son la durada i la clàusula de rescissió. Però, segons l’entorn del jugador, això encara s’ha d’aclarir i no volen donar per vàlida cap xifra que hagi pogut sortir públicament. El migcampista té contracte fins al 2021 amb una opció de dos anys renovables i té una clàusula de llibertat fixada en 200 milions d’euros. Si tenim en compte les últimes renovacions, la xifra del nou contracte sí que s’hauria de moure entre els 400 o els 500 milions d’euros.

Sergio Busquets continua sent una peça imprescindible per al Barça. Pocs tenen la seva clarividència i la capacitat d’equilibrar l’equip des de la posició de mig centre. En el seu lloc poden jugar-hi altres futbolistes, però en la plantilla no hi ha cap especialista en la seva posició. S’han disputat dos partits oficials aquesta temporada i en tots dos ha format part de l’onze titular. En la final de la supercopa d’Espanya va disputar els 90 minuts contra el Sevilla i en el debut en la lliga va deixar el camp en el minut 85 perquè Arturo Vidal pogués debutar en aquesta competició. Busquets, a més a més, està molt il·lusionat amb aquesta nova temporada després de les incorporacions que ha fet el club aquest estiu.

L’ACORD

Està molt proper però fins al setembre les dues parts no tornaran a negociar

CANVIS

Es podria ampliar els anys i la seva clàusula, però encara no està del tot aclarit

CLAU

És fonamental per a Valverde i ha estat titular en els dos primers partits oficials
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)