Barça

“Com a club, com a equip, hem d’apuntar a la Champions”

Messi. Torna a insistir que el gran objectiu per aquesta temporada és a Europa, elogia els fitxatges fets pel club aquest estiu i assegura que el Real Madrid és menys fort sense Ronaldo

A Messi se’l sent amb comptagotes. Poques vegades li agrada posar-se davant dels mitjans perquè on ell li agrada parlar és al camp. On cada cap de setmana dona una lliçó. Però la maduresa que ha adquirit amb el pas del temps fa que davant d’un micròfon també hagi millorat molt i que els seus missatges ara siguin molt més interessants. El dia de la presentació oficial de l’equip en el trofeu Joan Gamper ja va deixar molt clar davant l’afició que el gran objectiu per aquesta temporada era tornar a conquerir la Champions, i ahir ho va repetir en una entrevista al programa Tot Costa, de Catalunya Ràdio.

“Aquest any toca la Champions. Venim de tres anys seguits caient a quarts de final, i la darrera vegada va ser la pitjor de totes, pel resultat que teníem de l’anada i per com va anar la tornada. Nosaltres hem d’apuntar a això. Com a club, com a equip, com a vestidor... Tenim una plantilla espectacular i ho podem fer. No ho diem per dir. Tenim un equip per competir i per lluitar per aquesta competició”, va assenyalar. Un missatge clar i contundent, el de Messi, que va admetre que en la derrota de l’any passat a Roma no van “saber reaccionar” en cap moment durant el partit. L’argentí, com molts barcelonistes, té la sensació que el Barça hauria de tenir més orelludes al seu museu i que en els últims anys s’ha perdut l’oportunitat d’acumular més Champions. “Se’ns en van escapar algunes, com en l’etapa de Guardiola, aquelles semifinals amb l’Inter o el Chelsea, on érem clarament superiors però per petits detalls no vam guanyar.” Messi considera que ara tot està més igualat, perquè hi ha més clubs amb potencial suficient.

Leo, que es defineix com una persona “competitiva i que vol guanyar en tot el que juga”, elogia les incorporacions fetes pel club aquest estiu i es mostra sorprès per la qualitat d’Arthur. “Els que han vingut són tots molt bons, però si n’haig de dir un, em quedo amb Arthur, que la veritat no el coneixia gaire i salvant les similituds i les comparatives, té un joc semblant al de Xavi. Vol sempre la pilota, jugar en curt, no perdre-la. És molt segur. Arthur té l’estil del que busquem sempre aquí. Ha agafat ràpid els jocs en curt que sempre fem aquí i que sempre costen.” També està entusiasmat amb l’arribada d’Arturo Vidal, a qui veu molt útil en els partits durs de la Champions o lluny del Camp Nou. Messi creu que en el futbol actual predomina la tàctica i el físic i que cal tenir futbolistes com el xilè. “Cada cop veiem més dues línies de quatre, tancadetes, no deixant espais. També es va veure en el mundial. En l’aspecte futbolístic no es va veure res... tot molt igualat. Cada cop serà més d’aquest estil.” Ell, però, continua fent gols a cabassos, encara que això ja no el preocupi tant. “El gol no m’havia arribat a obsessionar, però sí que m’agradava fer -ne i entrava al camp mentalitzat que havia de marcar. Ara ho visc diferent, prefereixo donar l’assistència i que acabi en gol. Però si marco jo, tampoc està malament”, va dir, rient.

En la lliga, aquesta temporada, l’argentí deixarà de competir amb Cristiano Ronaldo. La marxa del portuguès el va sorprendre com a tothom i està convençut que el Madrid ho notarà. “Òbviament, el Madrid és un dels millors equips del món i té plantilla de sobres, però el fet de no tenir Cristiano sí que el fa menys bo i fa el Juventus un clar favorit a guanyar la Champions.” Messi, per contra, no es planteja marxar perquè a Barcelona, assegura, “ho tinc tot”, i un cop es retiri va revelar que té previst continuar vivint a Barcelona, on és molt feliç.

Els que han vingut són tots molt bons, però si n’haig de dir un, em quedo amb Arthur, i salvant les similituds, té un joc semblant al de Xavi
Òbviament, el Madrid és un dels millors equips del món i té plantilla de sobres, però el fet de no tenir Cristiano sí que el fa menys bo
Aquest any toca la Champions. Venim de tres anys seguits caient a quarts de final, i la darrera vegada va ser la pitjor de totes

Riqui Puig i l’aposta pel planter

A Messi també van preguntar-li per Riqui Puig, una de les perles del planter i que aquesta temporada s’està entrenant sovint amb el primer equip. L’argentí valora molt positivament que el club torni a apostar pels joves, deixant anar que en els últims temps no ho havia fet tant. “Ja coneixia Riqui Puig. S’havia entrenat algun cop amb nosaltres la temporada passada, però sí que és veritat que ha fet una pretemporada espectacular i ara continua entrenant-se amb nosaltres. És bo que el club torni a confiar en el planter i a treure aquest tipus de jugadors que s’havien perdut una mica aquests últims anys”, va etzibar.

Retirada i parla català amb els fills

El 10 del Barça encara té moltes tardes de glòria per oferir, però hi haurà un moment en què el cos li dirà prou i que s’haurà de retirar. De moment no hi pensa, encara que sí que va admetre que n’ha parlat amb els de casa seva i amb alguns companys d’equip de la mateixa edat. “Quan arribi el moment de deixar el futbol ja trobaré alguna cosa que m’ompli. Ja ho descobriré”, diu. Pel club, quan ell no hi sigui, no pateix, perquè continuarà “traient gent del planter i fent fitxatges importants”. També va confirmar que els seus fills parlen català, “millor Mateo que Thiago”, i que a vegades ell l’utilitza per comunicar-s’hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)