Barça

Alba parla sobre la gespa

El gran inici de temporada que ha fet el lateral esquerre blaugrana contrasta amb la decisió de Luis Enrique de deixar-lo fora de la convocatòria per a la selecció espanyola

El seu rendiment i jerarquia dins l’engranatge blaugrana referma la necessitat d’enllestir la renovació del seu actual contracte, que s’acaba el juny del 2020

Jordi Alba va entrenar-se ahir al matí a la ciutat esportiva sota les ordres d’Ernesto Valverde. Una imatge gens habitual quan la competició de clubs s’atura i els internacionals blaugrana marxen amb les seves respectives seleccions. Aquesta vegada, però, el lateral esquerre de l’Hospitalet ha quedat fora de la primera llista de Luis Enrique com a seleccionador espanyol. Una decisió inesperada tenint en compte la influència del jugador dins del combinat espanyol i el rendiment que ha ofert durant aquest inici de temporada.

“Al final depèn d’ell que hi vagi o no [amb Espanya]. Jo seguiré treballant com sempre”, va comentar sobre la decisió de Luis Enrique. Unes declaracions que va fer després del Barça-Osca de diumenge passat. Va ser el primer partit després de quedar fora de la llista del tècnic asturià i el va aprofitar per reivindicar la seva transcendència dins del terreny de joc. Les seves cavalcades per la banda esquerra van tenir una gran incidència a l’hora de golejar el conjunt aragonès per 8-2. De fet, el setè gol blaugrana el va fer ell culminant una assistència de Leo Messi, el seu millor soci en aquest aspecte. Abans ja havia propiciat el segon gol, marcat en pròpia porta per Jorge Pulido en intentar refusar una centrada d’Alba després de penetrar fins a la línia de fons, i va donar l’assistència de gol cap a Luis Suárez en l’acció del 3-1.

“Fa moltes temporades que soc al Barça [la 2018/19 és la setena] i com en la passada, en aquesta he començat molt bé”, destacava Alba després del duel de diumenge, sense voler atribuir la seva absència de la convocatòria de la selecció espanyola a diferències personals amb Luis Enrique, com s’ha comentat: “Mai vaig parlar malament de Luis Enrique ni tinc una mala relació amb ell. Les meves declaracions del passat es poden revisar. Mai he dit ni penso que sigui un mal entrenador, més aviat al contrari. Només vaig declarar que m’hauria agradat jugar més minuts.”

Alba feia referència a l’última temporada de Luis Enrique a la banqueta del Barça, la 2016/17. Després del contundent 4-0 encaixat al Parc dels Prínceps contra el PSG, el tècnic asturià va optar per canviar el sistema defensiu i apostar més per una línia de tres centrals, que limitava el camp d’actuació dels laterals. Una decisió que va provocar que el de l’Hospitalet tastés la banqueta en nombroses ocasions. De fet, fins a 13 vegades va ser suplent en la lliga, mentre que en el curs anterior (2015/16) tot just ho havia estat cinc vegades.

L’arribada de Valverde a la banqueta del Barça la temporada passada ha fet que Alba hagi recuperat la jerarquia dins l’engranatge blaugrana. També ho ha propiciat la sortida de Neymar, que va suposar que el de l’Hospitalet reactivés la seva capacitat d’aprofundir per la banda esquerra. De fet, la campanya passada ja va participar en 33 partits de lliga –en què va fer nou assistències de gol–, en vuit de la Champions i en cinc de la copa. I en aquesta tot indica que els seus registres seran similars, o millors. De moment ha estat titular en els quatre primers partits oficials –el de la supercopa i els tres de lliga– i ha jugat tots els minuts. Un rendiment que impulsa la necessitat d’enllestir la seva renovació.

Alba és el jugador del Barça amb galons de titular a qui abans venç el contracte, el juny del 2020. De fet, la seva renovació és un dels principals assumptes que ha d’enllestir la secretaria tècnica blaugrana una vegada tancada la finestra de fitxatges. S’espera que l’anunci de l’acord per ampliar el seu contracte –algunes fonts assenyalen que fins al 2022– no es dilati gaire més. I és que l’adeu de Lucas Digne obliga a tenir ben lligat l’únic lateral esquerre pur amb fitxa de la primera plantilla.

IMPRESCINDIBLE

Ha disputat tots els minuts en els quatre primers duels de la temporada

S’ESPERA L’ACORD

És el jugador del Barça amb galons de titular a qui venç abans el contracte

250 partits com a blaugrana

Amb el partit de diumenge passat contra l’Osca, Jordi Alba ha arribat als 250 partits defensant la samarreta del Barça. Una xifra que ha anat construint des de la temporada 2012/13, quan va fitxar pel club blaugrana –abans ja havia format part del futbol de base– procedent del València. Ja des de la seva arribada va tenir una presència destacada a l’equip i en el seu primer curs com a blaugrana ja va acumular fins a 29 partits de lliga.

La seva regularitat ha fet que ningú li hagi pogut fer ombra pel que fa a la titularitat al lateral esquerre. La seva vessant ofensiva s’ha traduït en 13 gols i més d’una quarantena d’assistències. De fet, s’ha erigit en un soci preferent per a Messi en aquest aspecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)