Barça

El protagonista

Leo Messi

Un ‘hat-trick’ per confirmar l’objectiu

Leo Messi ho va deixar molt clar el dia de la presentació de l’equip davant de l’afició, el 15 d’agost passat, en el trofeu Joan Gamper: la Champions és l’objectiu prioritari d’aquesta temporada. Poc més d’un mes després, en l’estrena en la màxima competició continental, que tant s’esperava i que té aquella “copa tan maca”, com ell mateix va recordar, l’argentí va demostrar ja amb fets que després de tres anys dient adeu als quarts de final de final, la té entre cella i cella. Potser més que mai. La seva estrena, ahir, n’és la millor prova. I és que Messi ha començat la Champions com un tro. Ni més ni menys que amb un hat-trick. La primera ocasió realment clara que va tenir de fet –i una de les del partit–, tot just superada la primera mitja hora, no la va desaprofitar, confirmant que és el millor especialista en llançaments de falta de l’actualitat i probablement un dels millors de la història. Chuky Lozano s’havia situat agenollat darrere la tanca preveient un possible llançament per sota, però el deu blaugrana, des de la mitja lluna, va optar per superar la muralla holandesa per alt, amb la potència i direcció justa i oportuna per fer que el vol de Zoet fos del tot estèril. Vuitè gol de falta aquest 2018 de Messi.

Com en les dues temporades anteriors, doncs –també ho va fer el 2013 i el 2010–, el primer gol del Barça en Champions, el millor aparador del futbol, també duia el segell del millor del món. Fa un any ja es va estrenar amb un doblet contra el Juventus al Camp Nou, i en fa dos, amb un hat-trick contra el Celtic, també a l’estadi. Per no ser menys, el seu inici d’ahir en la millor competició del món també va ser per emmarcar, ja que va ser el gran artífex del triomf, que segellaria ell mateix en la segona part. Quan faltava menys d’un quart d’hora, amb el 3-0 i en els últims minuts, el 4-0 definitiu. Rakitic i Luis Suárez van ser els seus assistents. Primer el croat el va habilitar dins l’àrea amb una precisa passada, que va rematar de primeres amb la cama esquerra de forma suau però alhora imparable. Poc després, també va ser mig gol la deixada de l’uruguaià, que va permetre a Messi encarar sol el porter holandès, per sense controlar la pilota batre’l amb un xut encreuat amb la dreta.

Amb tot, el d’ahir és el vuitè hat-trick que fa Messi en la Champions, superant d’aquesta manera l’ara davanter del Juventus Cristiano Ronaldo (7), i convertint-se en el jugador que més n’ha fet en la història de la competició. Catorze temporades encadena, a més, marcant l’argentí en la Champions. Des que es va estrenar contra el Panathinaikòs l’any 2005, aquella temporada en què el Barça va alçar el títol a París, no ha fallat mai a la cita amb el gol a Europa. D’altra banda, el PSV és ja la seva trentena víctima en la màxima competició continental. Es diu aviat.

Màxim artiller de l’equip en solitari

Set dianes –totes al Camp Nou– són les que suma ja Messi en aquests sis primers partits de temporada entre supercopa d’Espanya, lliga i ara Champions, que el situen com el màxim artiller de l’equip, davant de Dembélé, que en té 5. Abans, l’argentí ja havia fet dos doblets, contra l’Alavés i l’Osca. El d’ahir va ser el primer hat-trick d’una temporada en què el millor buscarà tornar a fer història aixecant l’orelluda l’1 de juny al Wanda Metropolitano. Encara queda molt, però Messi ha començat a marcar el camí a seguir.

94
intervencions
4
rematades entre els tres pals
2
rematades a fora
6
passades de mèrit bones
1
pilota recuperada
1
pilota perduda
1
falta rebuda
3
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)