Barça

Messi coneix el camí

El Sevilla i el Madrid, pròxims rivals en la lliga, al Camp Nou –entremig toca rebre l’Inter– són dos dels tres equips a què Messi ha fet més gols al llarg de la seva carrera

L’argentí, màxim artiller de la història dels clàssics, ha marcat en tots els partits jugats aquest curs a l’Estadi, menys en el que va ser suplent, contra l’Athletic

L’argentí ha fet dos ‘hat-tricks’ al Sevilla i també dos al Madrid

En només nou dies, del dissabte 20 d’octubre al diumenge 28, afrontarà tres dels partits més complicats de la temporada, contra l’actual líder de primera, el Sevilla, l’Inter de Milà i el Madrid. Els tres enfrontaments seran al Camp Nou, això sí, però permetran, com ja va passar en els dos últims duels disputats, a Wembley i a Mestalla, comprovar l’estat del conjunt blaugrana en proves d’alt nivell. Com sempre, Leo Messi serà la millor arma dels de Valverde i es pot dir que l’argentí té la mà trencada contra aquests dos pròxims rivals en el campionat de lliga. Les xifres així ho indiquen.

31 gols ha marcat Messi al llarg de la seva carrera en 34 partits al Sevilla, la seva víctima preferida –19 al Camp Nou, 9 al Pizjuán i 3 en finals a partit únic–, i 26 en 38 partits al Madrid –15 al Bernabéu i 11 al Camp Nou–, que és el tercer equip que més ha hagut de patir l’encert de l’argentí de cara a porteria. Ja sigui al Camp Nou o als seus estadis, el 10 blaugrana és, des de fa ja més d’una dècada, el gran malson d’andalusos i madrilenys, que temporada rere temporada, i no només en la lliga sinó també en la resta de competicions, s’han vist incapaços d’aturar la màgia i l’eficàcia del millor jugador del món.

El gol en la passada final de copa al Wanda Metropolitano, a passada amb el taló de Jordi Alba, i el que va fer sobre la botzina en el duel de lliga del març al Pizjuán, que va permetre sumar un punt, són els últims que Messi ha fet al Sevilla, però n’hi ha d’altres de també molt recordats, com ara els dos de falta en la supercopa d’Europa disputada a Tbilisi el 2015, a Beto, que nou mesos abans també va tenir l’honor de rebre el gol que convertia l’argentí en el màxim artiller de la història de la lliga, superant Zarra. Aquella nit al Camp Nou de fet Messi va signar un dels dos hat-tricks que ha fet al Sevilla. El primer havia estat en la tornada de la supercopa d’Espanya del 2010, que va permetre capgirar el 3-1 encaixat uns dies abans en l’anada. Palop n’era el porter, que durant la seva etapa sevillista va rebre 12 gols amb el segell de l’argentí. El segueixen Beto (9 gols), Sergio Rico (7), Javi Varas (2) i David Soria (1).

Precisament amb un hat-trick, el primer que feia amb la samarreta del primer equip blaugrana, Messi va protagonitzar una actuació antològica en el que també era el seu primer clàssic al Camp Nou, el 10 de març del 2007. A partir d’allà, molts més gols contra l’etern rival, la majoria inoblidables, fins a convertir-se en el màxim artiller de la història dels clàssics. El que va acabar amb Cannavaro estavellant-se contra el pal; els doblets del dia del 2-6, del 0-2 en les semifinals de Champions, de la tornada de supercopa en l’últim any amb Guardiola o del 2-3 en l’últim minut, amb aquella cavalcada de Sergi Roberto en què va mostrar la seva samarreta a tot el Bernabéu; un altre hat-trick, la temporada amb Tata Martino i a domicili (3-4)... N’hi ha per donar i per vendre. Una gran part han estat amb Iker Casillas a la porteria. I és que el madrileny, abans de marxar al Porto, havia encaixat un total de 17 gols de Messi. També Diego López, com a madridista, va rebre gols (4) de Messi, així com Keylor Navas, que en els últims anys n’ha rebut 5. Ara tot indica que serà Courtois –entre l’Atlético i el Chelsea, el belga ha encaixat 9 gols de Messi– qui disputarà el clàssic del Camp Nou. En el Sevilla, l’encarregat d’intentar evitar que Messi continuï ampliant els seus registres serà un nouvingut, el txec Tomas Vaclík.

El millor del setembre

Abans del duel contra el Sevilla, Messi rebrà el guardó que dona LaLiga com a millor jugador del mes de setembre, en què en cinc jornades va fer tres gols i va repartir quatre assistències. Pel que fa al global del campionat, l’argentí suma 6 dianes –en dos partits de Champions n’ha fet 5–, i ara, tot i la dificultat dels pròxims partits, tindrà una bona oportunitat, contra dos dels seus rivals preferits, d’intentar retallar distàncies en la lluita pel pitxitxi amb Stuani (8 gols) i el sevillista André Silva (7). I és que, fins ara, el 10 blaugrana ha marcat en tots els partits jugats aquest curs al Camp Nou, excepte contra l’Athletic, en què només va jugar els últims 35 minuts, però va tenir temps d’assistir Munir.

31

GOLS MARCATS AL SEVILLA

26

GOLS MARCATS AL MADRID

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)