Barça

Crida a omplir el Camp Nou de globus grocs pel clàssic

Reivindicació. El CDR Barça i el del barri de les Corts animen els socis i aficionats blaugrana a expressar demà a l’estadi la seva solidaritat amb els presos polítics i exiliats amb motiu del primer aniversari del 155

Els comitès de defensa de la República del Barça i del barri de les Corts fan una crida a omplir de globus grocs les graderies del Camp Nou durant el clàssic d’aquest diumenge per condemnar l’existència de presos polítics i exiliats i expressar la seva solidaritat amb ells, amb motiu del primer aniversari de “la ignominiosa aplicació de l’article 155” per part del govern estatal. Una mesura, segons recorda el comunicat emès pel col·lectiu blaugrana, que “va deixar Catalunya sense autogovern i va ser el tret de sortida a la persecució del president del país i els seus consellers”.

En la crida reivindicativa, es proposa als socis i aficionats que “expressin la seva indignació omplint de globus grocs les graderies del Camp Nou” a partir del minut 17 i 14 segons, tot cridant d’“independència” i “llibertat”. També recomana portar els globus de casa i inflar-los un cop dins l’estadi. A més, demana fer-ne un ús responsable i evitar que caiguin al terreny de joc. No és el primer cop que es fa una acció similar, perquè en el Barça-Roma de Champions de l’abril, el CDR Barça ja va fer la mateixa crida, i els globus es van deixar veure de forma nombrosa a les graderies. L’objectiu torna a ser omplir el clàssic de groc “per la llibertat, la democràcia i per Catalunya”, conclou el comunicat.

Recordant el que va passar en aquell duel de Champions, el CDR blaugrana recorda que “la UEFA, respectant el dret a la llibertat d’expressió, no va sancionar el club”. Sí que li va obrir un expedient disciplinari pel llançament d’objectes (els globus) al terreny de joc, que va exposar el club a la possibilitat de rebre una multa econòmica. Un cop reunida la comissió de control, ètica i disciplina del màxim organisme del futbol europeu, tot va quedar en una simple “advertència”, perquè com que simplement es tractava de globus no es va posar en risc mai la integritat física ni de jugadors ni d’àrbitres. Abans del partit, agents de seguretat del club ja havien requisat nombrosos globus per evitar, segons van argumentar, que poguessin caure a la gespa.

PRECEDENT

En el Barça-Roma de l’abril, els globus grocs ja van ser visibles al Camp Nou

Set detinguts per falsificació d’entrades

X.S.

La Guàrdia Civil va detenir ahir set persones –una és investigada– i va realitzar un total de dotze escorcolls dins del marc de l’operació Duarte, contra una trama organitzada de falsificació d’entrades per partits al Camp Nou. La investigació va començar arran de la detecció de 2.822 entrades confiscades en l’últim clàssic, al maig, fet que va comportar sancions als socis implicats. Les empreses –un total de vuit, segons la investigació– captaven abonats que cedien els seus carnets per posteriorment utilitzar el codi QR que apareixia al carnet i així crear una entrada falsificada. “La idea del club no és només posar fi a aquelles pràctiques d’alguns socis que han estat sancionades pel comitè de disciplina, sinó sobretot posar fi a les màfies organitzades i a aquestes empreses, que realment fan el negoci i tenen tot aquest frau organitzat des de fa molt i molt de temps”, va relatar el portaveu del club, Josep Vives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)