Barça

Bon cop de gràcia

El Barça, revitalitzat després de l’excel·lent triomf contra l’Inter, rep un Madrid tocat (16.15 h, beIN LaLiga) amb l’objectiu de reforçar-se en el lideratge i, de retruc, enviar l’etern rival a una dimensió desconeguda

Tot fa pensar que Valverde repetirà l’onze de dimecres, amb Rafinha de nou en lloc de Leo Messi

Luis Suárez va recordar divendres que “un clàssic sempre és un clàssic”, noranta minuts de màxima intensitat en què el món s’atura, i poc influeix tot allò de bo i de dolent que hagi envoltat els dos gegants del futbol mundial en les hores, dies i setmanes previs. I és que el Barça sap perfectament com les gasta el Real Madrid quan arriba moribund a un partit d’aquestes característiques, moment en què acostuma a deixar la pell de xai i treure les urpes, per recordar que és un llop ferotge i orgullós que en cap cas vendrà la seva llaminera pell a preu de saldo. I és que els números i les sensacions fan albirar una tarda de joia per a la culerada, i això que tothom trobarà a faltar Messi, un especialista a fer la guitza al Madrid i que fa una setmana, abans de fracturar-se el radi, es trobava en un estat de forma formidable. Els temors per la lesió de l’argentí, però, es van alleujar dimecres, després que el Barça de les individualitats es transformés en una piconadora coral contra l’Inter, un duel marcat per la solidaritat, la concentració i l’esforç col·lectiu que va fer trempar el barcelonisme, ja que els punts forts mostrats contra els italians són precisament aquells que necessitarà avui el Barça per sotmetre un Madrid que arriba al Camp Nou amb l’aigua al coll després de sumar només un punt dels darrers 12 –i fent un únic gol–, fet que l’ha situat en un sorprenent setè lloc, i amb Lopetegui a les portes de l’acomiadament. Els blaugrana, doncs, tenen davant seu l’oportunitat de donar el cop de gràcia a l’etern rival, a qui deixarien a set punts en la lliga i farien caure en un pou de fons desconegut, quan encara no han transcorregut tres mesos de competició. Al mateix temps, però, l’equip de Valverde és conscient que una ensopegada posaria en marxa els històrics vasos comunicants entre el Barça i el Madrid, ja que mentre que els blancs es reenganxarien a la lliga i obtindrien una dosi enorme d’oxigen, els dubtes de no fa tant tornarien al Camp Nou, on de nou es posaria damunt de la taula el debat sobre si l’equip és capaç de rendir al màxim sense la presència de Messi.

I és clar, si el mirall on cal mirar-se és el partit de l’Inter, tot fa pensar que Valverde apostarà aquesta tarda pel mateix onze que va alinear contra els neroazzurri, amb Sergi Roberto, Piqué, Lenglet i Alba en defensa, Busquets, Arthur, Rakitic i Rafinha –el substitut de Messi– en el centre del camp i Coutinho i Luis Suárez en la punta de l’atac. Amb la participació de Dembélé pràcticament descartada per la davallada del francès, les úniques variacions realment factibles serien la sortida de l’equip d’Arthur, que va haver de ser substituït contra l’Inter per una sobrecàrrega, i la presència o no de Rafinha, que podria ser substituït al mig del camp per Sergi Roberto, fet que situaria Semedo al lateral. Tot i així, el més lògic és que el Txingurri acabi apostant per l’onze que dimecres va provocar que l’afició marxés cap a casa amb un somriure als llavis.

Les armes del Madrid

Mentre que Valverde arriba al clàssic amb les baixes de Messi i d’Umtiti, el Real Madrid ho fa amb l’equip pràcticament al complet, ja que l’únic teòric titular absent serà Dani Carvajal, una vegada Marcelo, que es va lesionar dimarts, s’hagi recuperat a temps. Lopetegui, de fet, només dubta entre apostar per l’experiència de Nacho o per la gosadia d’Odriozola al lateral dret, i sobre si Isco ja té el to físic suficient per començar el duel des de l’inici o si, per contra, seria més convenient reservar-lo a la banqueta. La resta de l’onze, en canvi, ja està decidit, ja que Sergio Ramos, Varane i Marcelo completaran la defensa, amb Courtois sota els pals; Casemiro, Kroos i Modric –amb Isco o amb Marco Asensio– ocuparan la sala de màquines, i Benzema i Bale seran els encarregats d’estirar l’equip. I és que l’objectiu del Real Madrid serà el d’alternar moments en què mirarà d’arrabassar la pilota al Barça, amb Kroos i Modric com a mestres de cerimònies, amb d’altres en què defensarà més enrere per intentar sortir al contraatac, amb la mobilitat de Benzema i la velocitat de Bale com a armes principals.

El Madrid, però, és tan conscient com el Barça sobre quina és ara la seva estabilitat psicològica, i més en un ambient que serà el de les grans ocasions. I és que qualsevol contratemps en el marcador podria ensorrar els ànims d’un equip que fa setmanes que deambula per un fil primíssim. Té capacitat de sobres per acabar de creuar el precipici, però s’enfronta a un Barça que, tot i l’absència de Messi, ho té tot per donar-li el cop de gràcia, per mantenir-se líder i, de retruc, per asseure’s al sofà a veure com el seu etern rival entra de ple en una dimensió desconeguda.

EN PLENA CRISI

El Real Madrid ha sumat un punt i ha marcat un gol en els últims quatre duels de lliga

POQUES SORPRESES

Nacho o Odriozola al lateral dret i l’estat de forma d’Isco, únics dubtes dels blancs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)