Barça

Valverde no es refia d’un Madrid ferit

Roda de premsa. “Els últims anys quan ha vingut al Camp Nou en situacions difícils sempre ha respost”, recorda el tècnic, conscient del perill de l’etern rival

“Aquesta setmana venim de fer dos bons partits [contra el Sevilla i l’Inter] i tenim aquest últim per posar el colofó.” Ernesto Valverde és conscient de la importància que sempre té un clàssic com el d’aquesta tarda al Camp Nou entre el Barça i el Madrid. “Són partits que es juguen des de molts punts de vista: tàctic, emocional...”, va destacar el tècnic blaugrana en la roda de premsa per analitzar la gran cita d’avui a l’estadi.

“Ens juguem una mica més que tres punts des del punt vista emocional”, va afegir Valverde, que no es refia dels dubtes amb els quals l’etern rival aterra avui a l’estadi blaugrana com a conseqüència de la irregularitat dels últims resultats. “Més enllà de pensar en dinàmiques positives o negatives, ja sabem com és el Madrid. Com més ferit està més perillós és. Si repassem els últims anys que ha vingut al Camp Nou en situacions difícils sempre ha respost bé. Jo espero el millor Madrid”, va advertir. En aquest sentit, considera que en equips que desperten tanta expectació com el Madrid o el mateix Barça quan es parla de crisi sempre hi ha “una part externa que ho infla tot”. “Però després sobre el camp els jugadors apareixen i ho canvien tot. Cal estar previngut”, va apreciar. Pel que fa al debat sobre la continuïtat de Julen Lopetegui al capdavant de la banqueta blanca, va preferir relativitzar la situació: “Tots els entrenadors estem en entredit d’una manera permanent; forma part de l’espectacle del futbol.”

El tècnic blaugrana va considerar que l’etern rival té arguments futbolístics “de sobres” per plantejar problemes a pesar d’haver perdut el seu referent dels últims anys: Cristiano Ronaldo. “Nosaltres no tindrem Leo”, va recordar Valverde amb relació a l’absència per lesió del 10 blaugrana. En aquest sentit, va encoratjar l’equip a “mirar endavant”, com ja va fer dimecres passat contra l’Inter.

Aquesta vegada la doble absència sobre el terreny de joc de Messi i Cristiano sobresurt respecte als clàssics dels últims deu anys. Tot i això, Valverde no creu que això resti al·licients a la cita d’avui. De fet, va recordar el de la temporada 2000/01, marcat pel retorn de Luis Figo a l’estadi després de fitxar pel Madrid: “Abans de Cristiano i Messi també hi havia clàssics amb grans jugadors i molta tensió. Fins i tot caps de garrí volant. Un clàssic sempre és un clàssic.”

El tècnic blaugrana tenia ahir decidit l’onze titular per enfrontar-se avui a l’etern rival. “Però no anticipo l’onze, igual com el rival tampoc ens l’anticipa a nosaltres”, va indicar per mantenir la discreció habitual en aquest aspecte. Caldrà, doncs, esperar als prolegòmens del partit per saber si Rafinha torna a ser l’escollit per substituir la baixa de Messi. “Va fer un bon partit [contra l’Inter] però aquest és un altre. Ho valorarem”, va concloure.

CITA IMPORTANT

Ens juguem una mica més que tres punts des del punt de vista emocional

ABSENTS IL·LUSTRES

Abans de Cristiano i Messi també hi havia clàssics amb molta tensió, fins i tot amb caps de garrí volant

“Que Dembélé algun dia arribi una mica tard no té importància”

Valverde va protegir Ousmane Dembélé quan se li va preguntar per si la falta de puntualitat del jove extrem francès hauria propiciat les últimes suplències. “Que algun dia hagi arribat una mica tard no té cap importància. Jo em fixo, sobretot, en qüestions esportives i en tot el que ens aporta al camp”, va indicar el tècnic blaugrana. Tot i que contra l’Inter Dembélé va arribar amb uns minuts de retard a la convocatòria, Valverde va afirmar que en la xerrada prèvia el francès “estava en el lloc just i oportú on havia d’estar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)