Barça

Respon a la crida

Luis Suárez demostra en el clàssic la seva capacitat de lideratge en absència de Messi i certifica la seva notable millora després d’un inici de temporada en què es van encendre algunes alarmes

Com ja va succeir el curs passat, a l’uruguaià, que ja és a només un gol de ser el pitxitxi, li ha anat molt bé tractar-se el genoll en l’última aturada

Encara no fa ni deu dies que Messi es va trencar el radi del braç dret, una escena que va gelar un Camp Nou incapaç d’assimilar el fet d’haver-se d’enfrontar amb l’Inter i, sobretot, amb el Real Madrid, sense el far de l’equip, i més després de veure com el Barça es desdibuixava en el segon temps del duel contra el Sevilla, la viva imatge de la desesperació. Llavors, el missatge va ser clar. Havia arribat l’hora que l’equip, col·lectivament, demostrés que podia guanyar grans partits sense Messi, el jugador que tantes i tantes vegades els havia tret les castanyes del foc. I així va passar contra l’Inter, en què el Barça més coral dels darrers anys va superar amb nota la prova de foc. En aquella nit de lloança grupal, però, com ja es va començar a intuir en el duel contra el Sevilla, va destacar per damunt de la resta Luis Suárez, amb la seva habitual actitud guerrera, una esma que va transmetre als companys. I és que els grans equips ho són per molts motius, però sobretot perquè tenen jugadors especials, d’aquells que marquen la diferència, i en absència de Messi algú havia d’assumir el lideratge si es volia passar per sobre del Madrid. I el primer a aixecar el braç per agafar les regnes va ser Suárez, un jugador que tant a l’Ajax com al Liverpool i a la selecció de l’Uruguai ha demostrat que és capaç d’assumir el lideratge, tant per la seva qualitat futbolística com pel seu caràcter indomable, però que és conscient que ha de baixar un esglaó quan juga al costat del seu amic Messi, més capacitat que ell.

Sense el 10 i en tot un clàssic, però, algú havia d’agafar el relleu, i aquest home va ser Suárez, que des del xiulet inicial i fins al final va fer tota una exhibició de lideratge, una actitud a la qual va afegir aptitud fent allò que millor sap fer, marcar gols, i de totes les formes i colors. En el primer temps, l’uruguaià va ser clau en l’1-0, arrossegant els centrals al primer pal, tot i saber que allà mai rebria la pilota, per facilitar l’assistència d’Alba a Coutinho. Després, ell va provocar el penal de Varane i, com ja va fer contra el Sevilla, el va executar a la perfecció i va certificar que els llançaments des dels onze metres són una de les seves especialitats. El gol, a part de començar a perforar els ànims del Madrid, també va servir perquè Suárez l’hi pogués dedicar a Lauti, el seu tercer fill, nascut feia molt poc, i perquè augmentés la seva confiança de cara al festival del segon temps. I és que el tall de l’asado del 9 va arribar després de la represa, i quan el Barça, tocat per la reacció del Madrid, més necessitava l’aparició d’un líder. Va ser llavors quan va emergir la figura de Suárez. Primer, atemorint els blancs amb una rematada al pal, i després, fent el 3-1 amb un cop de cap només a l’abast dels grans depredadors. “Després de fer el tercer, hem sabut aprofitar els espais que han deixat per tancar el resultat”, va recordar després l’uruguaià. I és que aquell gol va desactivar el Madrid, que tot seguit va veure com Suárez culminava una excel·lent recuperació de Sergi Roberto en el 4-1, un gol preciós i farcit de confiança que potser fa només una setmana el mateix charrúa hauria errat. Era el hat-trick de Suárez i el seu novè gol contra el Madrid en nou clàssics de lliga. Ja en plena festassa, l’uruguaià va estar a punt de marcar el 6-1, en una rematada que Courtois va poder desviar.

La història es repeteix

A banda de servir per ensorrar el Madrid i per demostrar que té fusta de líder, l’enorme actuació de Suárez en el clàssic també va dinamitar els dubtes que s’havien generat al seu voltant pel seu fluix inici de curs, fins al punt que algunes veus ja donaven per fet el final de l’era Suárez. El cas, però, és que la història no deixa de ser una repetició del que es va viure altres anys. I és que el 9 sempre s’ha caracteritzat per ser un jugador dièsel. Sempre li costa agafar el ritme competitiu i després es transforma en una màquina de marcar gols. Aquesta temporada, com la passada, l’uruguaià va decidir quedar-se a Barcelona en la segona aturada de seleccions per tractar-se les molèsties que té al genoll, un pla específic que fa un any va funcionar a la perfecció i que sembla que enguany tindrà uns resultats semblants. I la millor prova, a banda del seu encomiable desgast físic en tots els partits, en són els seus números, que diuen que aquell davanter que va començar la temporada en crisi ja acumula set gols en la lliga, els mateixos que Leo Messi, i només un menys que els dos pitxitxis, Stuani i Aspas.

Malauradament per als amants del futbol, el Barça encara haurà d’afrontar entre tres i quatre partits sense Messi. L’afició, però, pot respirar una mica més tranquil·la, ja que a banda del potencial col·lectiu mostrat per l’equip de Valverde, a la plantilla hi ha un tipus capaç d’assumir el lideratge, un depredador que mai es cansarà de marcar gols, tot i ser conscient que encara en farà més quan torni el seu gran amic. “Jugar amb Messi és un plus i hem d’estar orgullosos de tenir el millor de la història a les nostres files”, va recordar l’uruguaià en acabar un clàssic en què va brillar amb llum pròpia, una actuació memorable que el 9 blaugrana va celebrar després i en privat amb Messi, que no va dubtar a penjar a les xarxes socials una fotografia en què, plegats, tots dos brindaven per la victòria. Va ser la benedicció del líder al seu millor aprenent.

LES FRASES

És un plus i hem d’estar orgullosos de tenir Messi, el millor de la història, a les nostres files. Hem demostrat que som un gran equip
Gairebé tots els cursos he marcat contra el Madrid. Aquesta setmana ha nascut el meu tercer fill i ho deu haver vist amb la seva mare
Després de fer el tercer, hem sabut aprofitar els espais que han deixat per tancar el resultat
Luis Suárez
jugador del fc barcelona

En el ‘top 5’ de golejadors de la història del club

Luis Suárez és un dels millors davanters de tota la història del Barça, i la millor demostració d’això és que amb el seu hat-trick contra el Real Madrid ja acumula 159 dianes, una més que Escolà, que fins diumenge era el cinquè màxim anotador de la història del club blaugrana. Suárez, que ha assolit aquest fantàstic registre en només 212 partits oficials, ara té en l’horitzó el repte de superar els 184 gols de Samitier, els 194 de Kubala i els 232 de César, una fita que el situaria només per sota del seu gran amic Leo Messi, que en aquests moments suma 599 dianes amb la samarreta del Barça. Aterrat al Camp Nou l’estiu del 2014 procedent del Liverpool, l’uruguaià va marcar 25 gols en la seva primera temporada com a blaugrana, 59 en la segona, 37 en la tercera i 31 el curs passat. Enguany, tot i no començar gaire encertat, el davanter ja ha marcat un total de set gols, un registre que no trigarà a engrandir si repeteix les eclosions tardanes de les campanyes anteriors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)