Barça

Nainggolan, preparat per incomodar el Barça a Milà

Novetat. Després de reaparèixer dissabte passat una vegada recuperat d’un esquinç al turmell, la intensitat que pot afegir el migcampista s’aprecia com un factor a tenir en compte en el duel de demà

Radja Nainggolan va ser la baixa més sensible de l’Inter en la visita al Camp Nou de fa dotze dies. Ara, una vegada recuperat de l’esquinç al turmell esquerre que es va fer el 21 d’octubre durant l’Inter-Milan –propiciat per una dura entrada de Lucas Biglia–, el migcampista belga apareix com la principal novetat de què disposa Lucianno Spalletti de cara al duel de demà contra el Barça al Giuseppe Meazza. De fet, el tècnic interista ja el va fer jugar uns minuts dissabte passat, coincidint amb l’Inter-Genoa. Tot just van ser vuit minuts a les acaballes del partit –va saltar al terreny de joc en el 87 per Brozovic–, però va tenir temps suficient per fer el cinquè gol en el temps afegit.

Precisament aquesta primera presa de contacte després de la lesió reforça els pronòstics que Nainggolan pugui formar part de l’onze de Spalletti per enfrontar-se demà amb el Barça. De fet, abans de la lesió, el belga ja s’havia guanyat una plaça de titular al mig del camp interista, impulsat per la seva capacitat de lluita. Un element que va convèncer l’Inter per pagar 38 milions d’euros a la Roma. S’erigia, així, en l’operació de traspàs més cara que va fer el conjunt neroazzurro l’estiu passat. A més, el belga també aporta perill cada vegada que trepitja l’àrea visitant. Amb el gol que va fer dissabte contra el Genoa, aquest curs ja n’acumula dos en vuit aparicions en la Serie A, a banda de marcar també en el PSV-Inter de la segona jornada de la fase de grups de la Champions (1-2).

La plantilla del Barça és conscient de la capacitat de Nainggolan per afegir intensitat a la zona ampla del camp. De fet, tot just cal remuntar-nos sis mesos enrere per recordar-ho, coincidint amb el Roma-Barça d’ingrat record per als blaugrana. El 3-0 favorable a l’equip romanista, que encara tenia el belga al seu mig del camp, va suposar l’eliminació dels blaugrana en els quarts de la Champions després de desaprofitar el 4-1 aconseguit en el duel d’anada al Camp Nou. La intensitat que caracteritza el joc de Nainggolan, però, es tenyeix en alguns moments de duresa. Bé ho sap Rafinha, que a principis de la temporada 2015/16 –exactament, el 16 de setembre del 2015– es va fer una greu lesió als lligaments del genoll dret després de rebre una entrada temerària del jugador belga. Una acció que el va obligar a passar per la sala d’operacions i a sotmetre’s després a una llarga recuperació, no exempta de contratemps. “Ho sento molt per la mala notícia; no va ser la meva intenció fer-te mal”, va ser el missatge de disculpa que va transmetre Nainggolan a les xarxes socials quan va saber l’abast de la lesió de Rafinha.

Poc més de tres anys després d’aquella lamentable entrada, Rafinha i Nainggolan es podrien retrobar demà a la gespa del Giuseppe Meazza. I és que l’hispanobrasiler s’ha erigit en l’escollit d’Ernesto Valverde per cobrir el buit que ha deixat Messi en els últims partits a causa del trencament al radi del braç dret. El crac argentí ja viatjarà avui amb la resta de l’expedició blaugrana, però encara sense l’alta mèdica.

38 MILIONS D’EUROS

El futbolista belga es va erigir l’estiu passat en el fitxatge més car de l’Inter

RAFINHA

Una dura entrada de Nainggolan li va provocar una greu lesió; demà es podrien retrobar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)