Barça

I ara, a la Champions

En ratxa. Amb el ‘hat-trick’ contra el Madrid i el doblet a Vallecas, Luis Suárez ha fet de líder sense Messi i ja és pitxitxi amb 9 gols. Demà a Milà intentarà estrenar-se aquest curs en la màxima competició continental

“Luis Suárez fa molt de temps que fa passes endavant i n’ha fet sempre. Ara està fent més gols, tot i que sempre n’ha fet, i a més, els fa en moments en què els necessitem. Estem encantats amb ell.” D’aquesta manera, en la roda de premsa posterior al partit de dissabte a Vallecas, Ernesto Valverde va destacar el gran moment de forma del davanter uruguaià, que en absència de Leo Messi és qui més s’ha posat l’equip a l’esquena i ha exercit d’autèntic líder. Amb caràcter, lluita i joc, i el que encara és més important, amb gols. Contra el Sevilla, després que es lesionés el crac argentí, Suárez ja va marcar, transformant un penal provocat per ell mateix. La jornada següent, contra el Madrid, va fer un hat-trick –un dels gols també va arribar gràcies a un penal provocat per ell mateix– i aquest cap de setmana passat va continuar la seva ratxa golejadora, amb dues dianes a Vallecas, la segona en el minut 90, que va permetre la remuntada del Barça. Sis gols en els últims tres partits de lliga i en absència del seu gran amic, Messi, que sumats als tres que havia aconseguit entre els partits a casa contra l’Osca (2) i a Anoeta (1) –serien més si les seves rematades als pals contra el Sevilla, el Madrid i també aquest dissabte a Vallecas haguessin acabat al fons de la xarxa–, l’han fet enfilar fins al capdavant de la taula de màxims golejadors del campionat amb un total de nou dianes. Al darrere hi té, amb una menys, Iago Aspas, que ahir no va marcar al camp del Betis, i el seu compatriota Stuani, que està lesionat. Amb set es mantenen Messi i el sevillista André Silva, que també està de baixa.

Lluny queda ja l’irregular inici de curs de Suárez. Ell mateix, fa només uns dies, reconeixia que va començar “passat de forma”, ja que després d’un mes de vacances va començar a jugar tot just quatre dies després de tornar a la feina. Ara, amb l’olfacte golejador recuperat, no sembla ni tan sols escabellat pensar que pugui acabar el curs guanyant el trofeu Pichichi, com ja va fer en la seva segona temporada com a blaugrana (2015/16) amb un total de 40 dianes. De fet, sempre ha estat entre els màxims artillers del campionat des que va arribar al Barça, on en poc més de quatre temporades ja està entre els cinc jugadors més golejadors de la història, després de superar la setmana passada Escolà, i acumula ja 161 dianes. En el seu primer curs, no va poder debutar fins a finals d’octubre i es va quedar amb 16 gols en la lliga. Després de ser pitxitxi, en va fer 29 en la lliga 2016/17, només superat per Messi, i 25 en l’última, al darrere de l’argentí i Cristiano Ronaldo.

L’assignatura pendent en els últims anys per a Suárez, però, és la Champions, i especialment quan al Barça li toca jugar a domicili. I és que en la màxima competició continental, en què encara no s’ha estrenat aquest curs, no ha marcat lluny del Camp Nou des del mes de setembre del 2015, quan va fer el gol de l’empat a l’Olímpic de Roma en la primera jornada d’aquella fase de grups. Des d’aleshores, ha disputat catorze partits a fora en la Champions i no ha fet cap gol. I tampoc és que a casa s’hagi prodigat gaire. La temporada d’aquell gol a Roma sí que va brillar, amb set gols en cinc partits a l’estadi, però la següent només en va fer tres, i la passada, només un, en l’anada dels quarts de final, un altre cop contra la Roma. Demà a Milà intentarà retrobar-se amb el gol en un desplaçament europeu.

SEQUERA EUROPEA

En la Champions, l’uruguaià no ha marcat a fora des del setembre del 2015, a Roma
LUIS SUÁREZ
9 GOLS
IAGO ASPAS
8 GOLS
STUANI
8 GOLS
MESSI
7 GOLS
ANDRÉ SILVA
7 GOLS

ENTRE ELS MILLORS

El 2016 ja va ser pitxitxi i en els dos últims cursos ha estat en el podi de màxims golejadors

Sergi Roberto, el seu millor assistent

Dels nou gols que suma Luis Suárez aquest curs, tres han arribat gràcies a una assistència de Sergi Roberto. Així va arribar de fet el del 2-3 a Vallecas, amb centrada del reusenc amb la cama esquerra. També els dos gols de jugada de l’uruguaià en el clàssic van ser gràcies a una passada de Sergi Roberto, un dels seus grans aliats al camp. El curs passat ja va fer sis gols gràcies a les seves assistències. Només Leo Messi, amb set, li’n va donar més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)