Barça

Els protagonistes

Bartra i Tello

Dues vides paral·leles

Marc Bartra i Cristian Tello jugaran aquesta tarda per primer cop al Camp Nou com a rivals del Barça

Tots dos van començar plegats a l’infantil B blaugrana i, després de no triomfar en el primer equip, es van haver de buscar la vida per Europa, el central al Dortmund i l’extrem al Porto i al Fiorentina, fins a trobar el seu lloc al Betis

Estiu del 2002. Dos joveníssims talents de només onze anys aterren a les categories inferiors del Barça per reforçar l’infantil B. Un és central, Marc Bartra, i prové de l’Espanyol. L’altre és davanter, Cristian Tello, i és captat del club sabadellenc Unió Can Rull Rómulo Tronchoni. Tots dos, juntament amb jugadors com Montoya, Assulin i Isaac Cuenca, formen un equip molt prometedor al qual després s’afegiran noms com els de Rochina, Riverola, Oriol Romeu o Thiago, la generació més prometedora des de la famosa del 87 formada per Messi, Piqué, Cesc i companyia. Amb els anys, i després que Tello fes un viatge d’anada i tornada al juvenil de l’Espanyol, tots dos amics i talents van acabar complint el somni que tantes vegades havien compartit, arribar al primer equip del Barça, de la mà de Pep Guardiola. Bartra debuta abans, el febrer del 2010, al Calderón i com a lateral, mentre que Tello ho fa el novembre del 2011, contra l’Hospitalet, en un partit de la copa del Rei. El salt definitiu de tots dos, però, es produeix el curs 2012/13, en què Tito Vilanova aposta perquè passin a ser peces importants del primer equip. Tot i destacar en alguns partits i fer gols, Tello no acaba de trobar el seu lloc en una plantilla on hi ha atacants del nivell de Messi, Villa, Alexis i Pedro, així que l’estiu del 2013 accepta sortir cedit, al Porto. Al principi, les coses li van molt bé, ja que en el seu primer curs acumula més de 2.000 minuts, però en el segon perd protagonisme, cosa que provoca que el Barça li busqui un altre destí en el mercat d’hivern, el Fiorentina. Ja per aquelles dates, el somni de Bartra de triomfar al Camp Nou està a punt d’acabar-se, i només sis mesos després del viatge de Tello a Itàlia, el central és traspassat al Dortmund a canvi de vuit milions d’euros.

Serra Ferrer els torna a unir

Tello retroba el seu millor futbol a Florència i el 2017, fart d’encadenar cessions, accepta desvincular-se del Barça i anar traspassat al Betis, on Serra Ferrer està capficat a construir un equip guanyador, però també amb un segell de joc propi, i el seu mirall és el Barça. I sis mesos després, en el mercat d’hivern, el director esportiu dels andalusos presenta un altre fitxatge il·lusionador, el de Marc Bartra, que tot i ser habitual en el Borussia Dortmund prefereix tornar a la lliga espanyola. Com en les seves anteriors experiències, Tello es converteix en un jugador revulsiu, alternant titularitats i bons partits amb suplències i moments més grisos de joc. Bartra, en canvi, s’erigeix en el líder de la defensa, fins al punt d’haver jugat des de l’inici tots els partits de lliga del Betis des del seu aterratge al Benito Villamarín.

Aquesta tarda, setze anys i mig després de la seva arribada a les categories inferiors del Barça, Bartra i Tello trepitjaran per primera vegada la gespa del Camp Nou amb una samarreta d’un color diferent al blaugrana. El central ho farà enmig de la polèmica que s’ha generat per les desafortunades declaracions de Setién, que fa uns dies va dir públicament que alguna cosa deu fer malament Bartra per estar jugant al Betis en comptes de fer-ho en un club de més entitat. Tello, per la seva part, té tots els números d’encetar el duel des de la banqueta, per sortir en el segon temps i mirar d’aprofitar la seva velocitat contra una defensa una mica cansada. Tot i tenir ara rols diferents, tots dos compartiran les mateixes sensacions agredolces de poder recordar aquells moments en què es van veure sent peces clau del Barça i, al mateix temps, refermant la idea que, els agradi o no, hi ha vida més enllà del Camp Nou.

38
partits
d’elit han disputat Tello i Bartra plegats: divuit al Barça i vint al Betis
13
milions d’euros
va ingressar el Barça pels traspassos de Bartra i Tello: vuit pel central i cinc per l’extrem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)