Barça

Seguir el Barça té preu

Viatges. El cost de les entrades per a l’afició blaugrana en els partits de lliga a domicili genera crítiques entre els socis que habitualment es desplacen; les de l’Atlético-Barça costen 142 euros

100 euros a Valladolid, 85 a Mestalla, 80 a Vallecas i ara, ni més ni menys que 142 al Wanda Metropolitano. Són alguns dels preus que aquest curs han hagut de pagar els socis del Barça que han decidit comprar una de les entrades que els equips rivals de la lliga ha posat a disposició del club blaugrana. Una tendència, la dels preus absolutament disparats de les entrades d’alguns partits de la lliga espanyola, especialment quan juga algun dels grans equips, que ja fa anys que es ve repetint, però que sembla que aquesta temporada encara va a més. No és estrany, doncs, que molts socis mostrin la seva indignació i reclamin mesures per intentar posar-hi fre. Com a dada, el curs passat, les entrades per al primer Atlético-Barça al nou estadi colchonero, van costar 100 euros, 42 menys que enguany. Tot plegat, fa que l’entrada costi molts cops més diners que el viatge.

Xifres que contrasten especialment amb els partits de Champions, en què els preus són molt més assequibles, tot i tractar-se de la màxima competició continental, i moltes vegades, de duels entre dos gegants europeus. Per al partit contra l’Inter al Giuseppe Meazza, les entrades per als seguidors blaugrana van costar 50 euros, i per al proper partit a Eindhoven, costen 60 euros, el mateix que valien les del duel a Wembley. En la lliga, només en el partit a Leganés –entre setmana–, els preus van ser similars a aquests, 50 euros. Davant de tot plegat, són cada cop més els aficionats que pensen que una possible solució seria acordar un pacte entre equips per establir un preu de les localitats per a les aficions rivals, que especialment les dels equips grans, van veient com desplaçar-se en la lliga es va convertint cada vegada més en un autèntic luxe, lluny de l’abast de moltes butxaques o si més no, que requereix fer un gran esforç econòmic. En aquest sentit, la Premier League, que sempre acostuma a anar un pas endavant en molts temes, també ho ha fet en aquest. Des de fa dues temporades, ha fixat un preu màxim de les entrades destinades a les aficions rivals i vàlid fins al final d’aquesta temporada (30 lliures, al canvi uns 35 euros actualment), arran de les continuades protestes dels seguidors més fidels, que van arribar fins i tot al Parlament britànic. “Crec que tenim un problema. Alguns clubs apugen cada any el preu de les entrades, tot i que gran part dels diners procedeixen dels patrocinadors i d’altres fonts”, va arribar a manifestar l’aleshores primer ministre, David Cameron, abans que es posés en marxa la mesura. També la Bundesliga, on com a Anglaterra els estadis acostumen a estar sempre plens, és un mirall envejat per les aficions per la seva política de preus assequibles en les entrades.

Al Camp Nou, molt variable

Si bé és cert que els preus de les entrades al Camp Nou són també molt alts en els partits més atractius, especialment quan el rival és el Madrid o en les eliminatòries de Champions –la més barata del darrer clàssic s’apropava als 200 euros–, això no passa en la majoria de partits, en què els aficionats rivals troben preus molt més moderats, sobretot respecte els que es troben els del Barça quan es desplacen. En el proper partit al Camp Nou, contra el Vila-real, l’entrada més barata és de 49 euros, i per als següents de lliga, contra el Celta, l’Eibar i el Leganés, n’hi ha a partir de 29 euros.

MILLOR A EUROPA

Cap de les entrades per als tres partits de la fase de grups a fora ha superat els 60 euros
Sevilla-Barça (SUP. ESP.)
30 i 80 EUROS
Valladolid-Barça (LLIGA)
100 EUROS
R.Sociedad-Barça (LLIGA)
Sense entrades visitants
Leganés-Barça (LLIGA)
50 EUROS
T.Hotspur-Barça (CHAMPIONS)
60 EUROS
València-Barça (LLIGA)
85 EUROS
C.Leonesa-Barça (COPA)
50 EUROS
Rayo-Barça (LLIGA)
80 EUROS
Inter-Barça (CHAMPIONS)
50 EUROS
Atlético-Barça (LLIGA) *
142 EUROS
PSV-Barça (CHAMPIONS) *
60 EUROS *per jugar-se

UNA CONSTANT

En quatre partits de lliga a fora, les entrades han costat 80 euros o més als aficionats

SOLUCIONS

A Anglaterra es va fixar un límit (uns 35 euros al canvi) en les entrades per als seguidors rivals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)