Barça

Il·lusió a Colòmbia i molta perplexitat a València

Impacte. Com ja va passar amb l’arribada de Yerry Mina, al país natal de Murillo estan esperançats i satisfets amb el seu fitxatge pel FC Barcelona

L’arribada de Jeison Murillo al FC Barcelona en forma de cessió ha despertat un gran interès a Colòmbia. Ja ho va fer la de Yerry Mina, que es va convertir la temporada passada en el primer jugador colombià que disputava un partit oficial amb la samarreta blaugrana. Fins aleshores només un colombià havia jugat en el Barça, i mai de forma oficial. Lauro Mosquera va jugar només un amistós contra el Sabadell el 1964. Mina va marxar a l’Everton aquest estiu, després de fer un gran mundial, però a Colòmbia van quedar una mica decebuts perquè no va tenir gaires oportunitats en el Barça.

I esperen que amb Murillo ara sigui diferent i que es pugui guanyar un lloc en la plantilla entrenada per Valverde. En els mitjans de comunicació colombians, la incorporació ha generat una mica de sorpresa perquè no esperaven que el Barça es fixés en un jugador que és suplent en el seu equip, el València, per reforçar l’eix defensiu. Ara bé, aquesta és la primera impressió, perquè també consideren que Murillo té unes bones qualitats per fer un bon paper en l’equip blaugrana. Veuen aquesta operació molt favorable per al jugador, perquè la seva situació en el València no era gens bona i necessitava un canvi d’aires. Estan convençuts que si Valverde li dona minuts podrà demostrar que té un bon nivell i que pot ser-li molt útil al llarg de la temporada, amb tres competicions per disputar. Precisament el veuen amb unes condicions tècniques i físiques millors que les de Yerry Mina per encaixar en el sistema de joc tan particular del Barça.

Absent en el mundial de Rússia, consideren que aquesta cessió també el pot ajudar per tornar a guanyar-se un lloc en la selecció de Colòmbia de cara a la proòxima copa Amèrica. Com a positiu, els mitjans també creuen que el fet de tenir molta experiència en la lliga espanyola el pot ajudar en la seva adaptació, un factor que no va tenir Mina. Cal recordar que Murillo ha jugat en el Granada, el Cadis i Las Palmas, abans d’anar a l’Inter de Milà, on també va tenir un molt bon rendiment.

I si a Colòmbia estan il·lusionats, a València continuen perplexos amb l’adeu del defensa. No entenen com deixen escapar un jugador amb molt bones condicions i que pot ser d’utilitat per al Barça, el líder de la lliga i un dels millors equips del món, i no pas per al València, que està sent molt irregular aquesta temporada, que és a la part baixa de la classificació i que va quedar eliminat de la Champions. A més, el club va pagar a l’estiu els 12 milions d’euros que estipulava el contracte de cessió amb l’Inter. Estan esperant que Marcelino García doni algunes explicacions perquè creuen que entre tots dos ha passat alguna cosa molt greu que encara no s’ha explicat públicament. Si Murillo acaba fent bones actuacions amb el Barça, ben segur que a València s’empiparan.

CONDICIONS

A Colòmbia el veuen amb un perfil millor que el de Mina per encaixar en el Barça

LA INCÒGNITA

A València creuen que entre Murillo i Marcelino ha passat alguna cosa molt greu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)