Barça

Època de repartiment

Amb el retorn de la copa, Ter Stegen i Cillessen s’alternaran la titularitat en els propers duels. L’holandès intentarà mantenir en la copa els bons números de l’alemany en els últims partits de lliga

Refermar el lideratge i jugar la sisena final de copa seguida també depèn d’ells dos

El Barça ha guanyat dues copes amb Ter Stegen de titular i dues amb Cillessen

Com ja és habitual des de fa anys, cada mes de gener torna la copa, amb les eliminatòries decisives després del tràmit que acostumen a ser els setzens de final, i també el torn de les alternances a la porteria del Barça. Amb Ter Stegen com a titular indiscutible tant en la lliga com en la Champions, aquesta és l’època de més protagonisme, i tret d’alguna excepció també l’única, per a Jasper Cillessen, el porter de la copa. Un rol que l’holandès, conscient que és gairebé impossible desbancar l’alemany, ha sabut assumir a la perfecció des que va aterrar al Camp Nou, l’estiu del 2016, i que compleix amb molt bona nota. Fins al punt que amb el nivell que mostra sempre que té l’oportunitat de jugar, podria ser el titular en gairebé qualsevol equip del món. També en el Barça, on no ho és ja que davant seu té un dels millors del món, com Ter Stegen. El que és clar, però, és que la porteria blaugrana és probablement la que més ben coberta està de tot el panorama futbolístic mundial. I és que no és gens habitual trobar un porter suplent de la qualitat de Cillessen i que, a més, rendeixi de la manera que ho fa tenint el compte les poques oportunitats de què disposa al llarg de la temporada.

Si tot va bé, però, i el Barça torna a fer gala de la seva condició de rei de copes, l’holandès disputarà en les pròximes setmanes fins a sis partits, sempre que l’equip arribi almenys a semifinals. No seria cap novetat, ja que des de la temporada 2009/10, en què els blaugrana van quedar eliminats pel Sevilla en els vuitens de final, sempre han arribat com a mínim a les portes de la final. De fet, ja són cinc les temporades seguides en què el Barça es planta a la final de copa i quatre les que ha guanyat el títol de forma consecutiva, les dues primeres amb Ter Stegen de titular i les dues últimes amb Cillessen. En l’última final, el passat 21 d’abril al Wanda Metropolitano, l’holandès fins i tot va ser decisiu per obrir la llauna amb aquell míssil per a Coutinho que acabaria amb gol de Luis Suárez. Amb l’objectiu d’arribar, doncs, a la seva tercera final de copa amb el Barça, i de guanyar-la, Cillessen afrontarà aquesta nova oportunitat en la copa, en què aquest curs ja va oferir molt bones actuacions contra la Cultural Leonesa, tant en l’anada, quan va mantenir la porteria a zero (0-1), com en la tornada, quan tot i no estar gaire fi en el gol encaixat (5-1), abans havia impedit que el conjunt castellà posés la por al cos al conjunt blaugrana. No són els dos únics partits que ha disputat des de començament de temporada, l’holandès, que també va participar en l’última jornada de la fase de grups de la Champions, contra el Tottenham Hotspur (1-1), i altre cop amb aturades superlatives, que van impedir el triomf del conjunt anglès i van allargar la ratxa del conjunt blaugrana en la màxima competició continental a 28 partits sense conèixer la derrota a casa.

Tant Ter Stegen aquest diumenge al camp del Getafe com Cillessen dijous al Ciutat de València, buscaran seguir en la línia dels últims partits, en què a banda d’haver sumat sis victòries de set possibles, l’equip ha recuperat la solidesa defensiva –no encaixa més d’un gol en un partit des dels 3 contra el Betis– que tant havia trobat a faltar durant bona part d’aquest curs. Especialment en la lliga, en què ja són quatre els partits consecutius –contra el Vila-real, l’Espanyol, el Llevant i el Celta– en què l’alemany deixa la seva porteria intacta. Mantenir aquests bons números recents pel que fa a gols encaixats, i que res tenen a veure amb els de fins no fa gaire –19 gols rebuts en les 13 primeres jornades–, s’entreveu com un factor clau per refermar el lideratge en la lliga en les properes setmanes i també per afrontar amb totes les garanties la represa en la copa, on més enllà de Cillessen, també es posarà a prova la resta del fons d’armari.

BON MOMENT

8
partits
seguits entre lliga, Champions i copa, des del duel contra el Betis (3-4), sense rebre més d’un gol.

TER STEGEN

19
gols
ha rebut el Barça en 17 jornades. En les últimes quatre, però, l’alemany ha mantingut la porta a zero.

CILLESSEN

3
partits
ha jugat aquest curs: els de copa contra la Cultural Leonesa (0-1 i 4-1) i contra el Tottenham (1-1).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)