Barça

Hora del pas endavant

Després de la millora del joc a Lió, el Barça busca afinar avui la punteria al Pizjuán, on podria reforçar més el seu lideratge i afrontar així els dos clàssics seguits al Bernabéu amb la màxima confiança i tranquil·litat

Valverde s’endú totes les peces clau disponibles a Sevilla i tot indica que podria apostar per repetir un onze molt semblant al de dimarts

El Barça continua immers en el seu particular Tormalet a domicili. Dimarts va empatar al camp de l’Olympique de Lió, on tot i no marcar, va millorar el joc respecte dels anteriors partits, i avui afronta una altra visita molt complicada, al Sánchez Pizjuán (16.15 h, BeIN La Liga), on necessitarà millorar la punteria que no va tenir contra el conjunt francès. Si ho fa i aconsegueix sumar els tres punts en un camp on no és gens fàcil fer-ho –només un equip, el Getafe, ha guanyat al Pizjuán des de començament de la lliga–, no només donaria un autèntic cop a la lliga, ja que com a mínim mantindria la distància de 7 punts amb l’Atlético i de 9 amb el Madrid, que juguen demà –cap dels dos ha guanyat aquest curs al Pizjuán–, sinó que afrontaria amb la màxima confiança i també molta més tranquil·litat les dues visites de la propera setmana al Bernabéu, dimecres en copa i dissabte en lliga. I és que a ningú se li escapa que el conjunt blaugrana no passa pel seu millor moment, després d’haver sumat només un triomf en els últims cinc partits –amb quatre empats– i d’haver marcat tan sols un gol, de penal, en els últims tres partits jugats.

El d’aquesta tarda serà ja el cinquè cop que el Barça s’enfronta amb el Sevilla aquesta temporada, en què de moment els blaugrana s’han imposat sempre, excepte en l’anada dels vuitens de copa, amb aquella derrota al Sánchez Pizjuán (2-0) que va acabar sent intranscendent, ja que els de Valverde van capgirar l’eliminatòria al Camp Nou, en un dels seus millors partits del curs (6-1). En els altres dos, la supercopa d’Espanya a Tànger, i el de lliga al Camp Nou, el dia que Messi es va trencar el radi, la victòria també va ser per al Barça. La d’avui, però, és una altra història, i encara que el Sevilla s’està mostrant com un equip molt irregular aquest 2019, en què ha encaixat sis derrotes entre les tres competicions –en l’Europa League sí que és fiable però en la lliga veu perillar ja fa setmanes la quarta plaça–, buscarà venjar en certa manera la dolorosa eliminació en la copa i dedicar la victòria a l’expresident Roberto Alés, mort ahir, i obligarà com sempre els blaugrana a oferir la seva millor versió. Per això, i tot i els imminents dos partits contra el Madrid, no s’espera que Valverde faci gaires rotacions. L’onze que presenti avui, doncs, podria ser molt semblant al de dimarts a Lió. Entre les possibles variacions hi podria haver l’entrada de Coutinho per Dembélé o la d’Arturo Vidal per Sergi Roberto al mig del camp. Faltarà veure si el fet que Lenglet, Rakitic i Arturo Vidal estiguin a només una targeta groga de la suspensió, condiciona l’alineació i si el tècnic blaugrana prefereix que algun d’ells descansi. Qui difícilment ho farà, i per tant es mantindrà en l’onze, és Luis Suárez, tot i el seu mal moment. L’uruguaià, desencertat del tot en la Champions, encadena ja cinc partits sense veure porteria i està a només un d’igualar la seva pitjor ratxa des que és en el Barça. Com ell, totes les peces clau van viatjar ahir cap a Sevilla. No ho van fer els lesionats, Arthur, Vermaelen, Cillessen i Rafinha –Arthur, però, ahir ja va començar a entrenar-se amb el grup i treballa per reaparèixer la setmana que ve–, ni tampoc Boateng, Samper i Todibo, per decisió tècnica. Umtiti, doncs, que ja es va asseure dimarts a Lió a la banqueta, amb l’alta mèdica, repeteix convocatòria i no es pot descartar que tingui minuts, tot i que sembla improbable.

Més plena té la infermeria Pablo Machín, ja que a les baixes de Carriço, Gnagnon, Gonalons i els exblaugrana Aleix Vidal i Nolito, s’hi ha afegit Escudero, que es va lesionar en el partit de dimecres de l’Europa League contra el Lazio, en què va segellar el passi als vuitens de final. En el mateix partit, també va tenir molèsties Jesús Navas, que finalment no li han impedit entrar en la llista, cosa que fa preveure que serà titular avui. No hi faltaran tampoc dos dels seus homes més decisius, com Sarabia i Ben Yedder, que continuen en un gran moment de forma, ni tampoc Banega, que va complir sanció en l’últim partit de lliga i també en competició europea. A diferència del que va passar en la copa, a més, Munir, lesionat aleshores, i que d’entrada serà suplent, sí que es podria enfrontar als que fins fa ben poc eren els seus companys.

IRREGULARITAT RIVAL

El Sevilla ha perdut sis partits aquest 2019 i ha passat a veure perillar la quarta posició

ADVERTITS

Si Rakitic, Arturo Vidal o Lenglet veuen una targeta groga, no jugaran el clàssic de dissabte

DESCARTATS

Boateng, Todibo i Samper queden fora de la llista, on, com dimarts, repeteix Umtiti
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)