Barça

“M’és difícil parlar del Barça perquè me l’estimo molt”

Guardiola. L’entrenador català del City destaca el mèrit que té guanyar la lliga, ironitza amb la despesa en fitxatges del Real Madrid i assegura que Messi sempre vestirà de blaugrana

L’imponent PGA Catalunya Resort de Caldes de Malavella va ser ahir, a l’hora del vermut, escenari d’una sucosa compareixença de Josep Guardiola davant els mitjans de comunicació. Poques hores abans que es publiqués que havia dit no a una oferta de 20 milions d’euros per temporada per part de la Juventus, el tècnic de Santpedor començava assegurant que el curs que ve continuarà a la banqueta del Manchester City: “No em prenc anys sabàtics. Encara soc jove i tinc moltes ganes. Hi ha coses que es publiquen que no són certes. Tinc dos anys més de contracte i, si no em fan fora, seguiré.” En tot cas, i com era de preveure, el Barça va ser el tema més recurrent en les preguntes que va haver de respondre. “No en tinc ni idea, no soc l’entrenador ni el director esportiu del Barça”, deia, interrogat sobre la possibilitat que Griezmann acabi vestit de blaugrana, abans de deixar anar una d’aquelles frases que arriben al cor: “M’és difícil parlar del Barça perquè me l’estimo molt.”

De fet, l’eloqüència de Guardiola, potser perquè va tenir Johan Cruyff com a principal referent, s’apropa cada cop més a la dels genis de la banqueta. Una prova és com va argumentar ahir que la lliga està, segons ell, per damunt de la resta de títols: “Sempre he dit que la lliga és el campionat més important, perquè són 38 jornades. Si vas bé, et fa més feliç: jugues dissabte o diumenge i l’alegria et dura dos o tres dies. Si, en canvi, la lliga va malament, l’any és molt dur. Per contra, si perds la Champions, estàs fotut només un parell de dies. Per això sempre he cregut que qui guanya la lliga ha fet una temporada extraordinària.” En aquest sentit, el tècnic català va insistir a subratllar el mèrit del Barça d’Ernesto Valverde. “Rep tantes crítiques perquè no ha guanyat la Champions. L’exigència és molt gran en el Barça, però ser campió d’una lliga tan dura com l’espanyola, caure en la semifinal de la Champions i en la final de la copa, és fer un molt bon any”, va comentar. “Guanyar costa molt, no es tracta només de ser el Barça. Els rivals són molt complicats. Te’n vas al camp del Liverpool, amb un 3-0 de l’anada, i passa... Et remunten. Per això, qualsevol títol s’ha de celebrar com un gran èxit”, va dir també.

El que gasta és el City

S’ha perdut l’estil? El Barça ja no és el que era? Guardiola no va defugir la pregunta: “Durant la temporada a penes si tinc temps de veure el Barça, però quan ho faig em sembla que juguen molt bé. Em diverteixo. Si juguen millor o pitjor que abans? No ho sé, no estic a dins del vestidor. L’estil? Què és l’estil? El toc, la possessió...? El mantenen, sí.” Això sí, no va dubtar a respondre que entre l’estil i el resultat, s’estima més guanyar. “Perquè si no em foten fora”, hi va afegir.

Va ser contundent sobre la possibilitat que Leo Messi canviï algun dia el Barça pel Manchester City: “No, perquè es quedarà sempre aquí.” I irònic en parlar de l’elevada despesa en fitxatges del Real Madrid: “Sí, però l’únic que gasta és el City...” Tot seguit, però, va regalar un titular a la premsa madridista en destacar la qualitat d’Eden Hazard: “És molt, molt bo. Un fitxatge impressionant. Un dels millors jugadors que he vist.” Guardiola dixit.

Ser campió d’una lliga com l’espanyola, caure en la semifinal de la Champions i en la final de la copa, és fer una molt bona temporada
Eden Hazard és molt, molt bo. El Real Madrid ha fet un fitxatge impressionant. Un dels millors jugadors que he vist
No em prenc anys sabàtics. Encara soc jove i tinc moltes ganes. Tinc dos anys més de contracte i, si no em fan fora, seguiré
Durant el curs a penes si tinc temps de veure el Barça, però quan ho faig em sembla que juguen molt bé. Em diverteixo

Estiarte estrena Cruyff Court

El Cruyff Court Manel Estiarte, un petit camp de futbol d’ús lliure, es va inaugurar ahir al matí a Manresa amb la presència del waterpolista manresà i ara mà dreta de Pep Guardiola. Aquest és el desè dels quinze Cruyff Court que s’inauguraran a Catalunya, gràcies a la col·laboració entre La Caixa i la Fundació Barça, per tal de promoure l’esport com a via d’inclusió i cohesió social.

Dol pel Girona i dard a Tebas

Guardiola va lamentar el descens del Girona: “Em sap greu per l’amistat que m’uneix amb l’Eusebio, pel meu germà. Per altra banda, el lloc del Girona ha estat més a segona que a primera, i més a segona B que a segona. Ara toca fer un pas endavant. Quique Cárcel reforçarà bé l’equip i faran un bon any”, va comentar abans de tancar la seva compareixença responent sobre el cas Oikos i disparant contra Javier Tebas. “La sort que tenim a Anglaterra és que, si això passa [en referència a l’escàndol de les apostes], es resol en un termini de dos mesos. No permeten que l’assumpte es dilueixi. Però estic segur que el senyor Tebas, que sempre està preocupat pel que passa a Anglaterra, s’involucrarà per resoldre el cas i aplicar la llei. Confio molt en el senyor Tebas”, va etzibar, amb ironia. Hores més tard, el comitè de competició de la RFEF va incoar un expedient al Valladolid i als seus jugadors Borja Fernández i Sergio Gontán, després de rebre la denúncia del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)