Barça

Satisfet

Valverde destaca que els jugadors han arribat en un bon estat de forma i es mostra ambiciós i reconeix que l’objectiu és guanyar-ho tot

Està molt content amb tots tres; de De Jong desitja que doni frescor al mig, de Griezmann n’espera moltíssim i no dubta de Neto

Després de les proves mèdiques de diumenge, el primer equip del FC Barcelona va començar els entrenaments de la pretemporada dilluns amb una doble sessió. També es van exercitar dimarts i ahir de nou al matí i a la tarda, quan van rebre la visita del president, Josep Maria Bartomeu. Encara són pocs dies de feina, però n’hi ha prou per comprovar que els jugadors disponibles han arribat amb ganes de posar-se ràpid a treballar per agafar un bon to físic i començar amb força una pretemporada que els durà primer al Japó i després als Estats Units. Ernesto Valverde va fer ahir una primera valoració d’aquests primers dies de feina i està satisfet amb el que ha vist. “Els jugadors han vingut bé i s’estan entrenant a bon ritme, els veiem molt centrats. És una pretemporada una mica diferent de les anteriors perquè aquest any tindrem menys temps abans de començar la gira al Japó. L’any passat vam tenir més marge i aquest anirem als primers partits amb menys entrenaments, però la gent ha vingut preparada”, va dir.

El tècnic blaugrana és plenament conscient que els espera una temporada d’una exigència espectacular. Ja no tan sols perquè el Barça sempre està obligat a lluitar per tots els títols, i en especial per la Champions després dels últims fracassos, sinó perquè els seus principals rivals, el Real Madrid i l’Atlético, també s’estan reforçant a consciència per intentar posar fi al seu domini. “Estem molt contents d’estar aquí i de començar. Com cada any, tenim molts reptes al davant i sabem l’exigència que tenim de guanyar-ho tot permanentment i d’il·lusionar la nostra afició. Tenim ganes d’afrontar-ho.” Valverde, que enceta la seva tercera temporada a la banqueta del Camp Nou, manté l’ambició: “Els nostres objectius són els mateixos de sempre: guanyar tots els partits i guanyar totes les competicions en què participem. Ho hem de fer amb el nostre estil i intentarem estar a l’altura.”

El club ha posat a les seves mans una de les millors plantilles de la història, i encara no està tancada, en espera del que pugui passar amb Neymar i de la incorporació d’un lateral esquerre per competir amb Jordi Alba. El tècnic està molt satisfet amb les tres incorporacions fetes fins ara: “Són tres fitxatges importants, un a cada línia, i n’esperem molt. Sabem que generen il·lusió a la nostra afició, i volem que ràpidament entrin en la dinàmica de l’equip per rendir al seu nivell.”

Valverde va fer una breu anàlisi de cada un d’ells. “De Jong és un jugador que els últims anys està jugant a un gran nivell, l’any passat va fer una gran temporada amb tot el seu equip, i esperem que ens doni aquest punt de frescor al mig del camp. És un projecte de futur i amb anys al davant, amb qualitat i sabent que té dins l’estil que volem.”

Pel que fa a Griezmann, no va amagar que confia que es converteixi en un futbolista molt important per a l’equip. El davanter francès ja va ser una de les peticions del tècnic la temporada passada i per fi aquesta el podrà tenir a les seves ordres. “Griezmann és un futbolista assentat amb molta experiència en la lliga. Ràpid, que va bé a l’espai i determinant en els últims metres. Sabem el que costa i el que et pot donar aquest tipus de jugador, tenim moltes esperances en ell”, va assenyalar.

De Neto, tampoc en té el més mínim dubte i creu que també podrà ajudar Iñaki Peña a progressar. “És experimentat, una assegurança a la porteria. És un complement ideal per a Marc, mentre Iñaki es va formant una mica més.”

PRIMER BALANÇ

Els jugadors han vingut bé i s’estan entrenant a bon ritme, els veiem molt centrats. És una pretemporada una mica diferent
Són tres fitxatges importants, un a cada línia, i n’esperem molt. Volem que ràpidament entrin en la dinàmica de l’equip
Tenim molts reptes al davant i sabem l’exigència que tenim de guanyar-ho tot permanentment i d’il·lusionar la nostra afició

Neymar no tensa més la corda i anirà a la gira del PSG

Neymar ja ha dit a la cara als principals responsables del PSG que vol marxar per poder fitxar pel Barça però, de moment, no pensa tensar més la corda en espera que avancin les negociacions. És per això que el davanter brasiler viatjarà amb els seus companys d’equip a la gira per la Xina que comença el 23 de juliol. L’equip parisenc disputarà dos amistosos contra l’Inter de Milà i el Sydney FC i Neymar té previst participar-hi si Tuchel ho considera oportú. D’altra banda, ahir el diari L’Équipe informava que el PSG ja hauria refusat rotundament una primera oferta, de paraula, del Barça, que oferia Coutinho i Rakitic més 40 milions d’euros pel davanter brasiler.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)