Barça

Dani Martín, jove i sobradament preparat

El porter del Betis. Va debutar la setmana passada a primera divisió sortint des de la banqueta, per l’expulsió de Joel Robles, i avui serà titular al Camp Nou davant del Barça

Menys de deu minuts va trigar Dani Martín a sortir de la banqueta del Betis el primer dia que es va veure en una convocatòria a primera divisió: l’expulsió de Joel Robles li va regalar l’oportunitat de debutar en la màxima categoria del futbol estatal. No es la primera vegada que el jove porter asturià, que el 8 de juliol va complir 21 anys, es troba en el lloc oportú per seguir progressant. Li va passar a l’Sporting de Gijón, quan va debutar en el filial i en el primer equip, i en les categories inferiors de la selecció espanyola. Els 80 minuts que va jugar diumenge passat davant el Valladolid, al Benito Villamarín, no van tenir un final feliç: Sergi Guardiola i Óscar Plano li van fer encaixar els dos primers gols a primera i el Betis va caure davant d’un rival, teòricament, inferior. Però a la Sevilla verda i blanca no han deixat de mirar-lo amb molt bons ulls. La vermella que va veure Joel li assegura la titularitat avui, al Camp Nou, on passarà una prova de màxim nivell davant del Barça.

L’aposta del Betis per ell és clara i la millor prova són els quatre milions d’euros, més mig milió en variables de fàcil compliment, que ha pagat aquest estiu per fer-se amb els seus serveis, que és la quantitat més alta que el club andalús ha desembutxacat mai per un porter. Després de la marxa de Pau López a la Roma, l’equip verd-i-blanc havia de reforçar la seva porteria i, tot i que van sonar els noms de porters més consagrats, l’opinió de Diego Tuero, el nou entrenador de porters bètic, va ser determinant. Tuero, a qui Rubi coneix de la seva etapa a l’Sporting, ha treballat amb Dani Martín durant les últimes temporades en el conjunt de El Molinón i esta convençut que és el porter ideal per jugar com vol el tècnic català.

Controla les emocions

De fet, encaixaria també en el joc del Barça perquè és ràpid, domina el joc aeri i és bo amb la pilota als peus. A més, tothom que el coneix assegura que sap controlar perfectament les emocions i que, per això, avui no li costarà jugar al coliseu blaugrana. Aquesta és també l’opinió del migcampista Cris Montes, jugador del CF Badalona, que va compartir vestidor amb Dani Martín durant quatre temporades a les categories inferiors de l’Sporting. “És un porter molt complert i podrà suportar perfectament la pressió de jugar en un estadi com el Camp Nou, davant del Barça, que és el millor equip del món. Tan de bo les coses li surtin be i mantingui la porteria a zero”, assegura. Rubi, per la seva banda, es limita a dir que Dani Martín “ha treballat bé durant setmana”, que confia plenament en ell i que no vol donar-li molts consells perquè “està preparat”. L’ex-entrenador de l’Espanyol lamenta, per altra banda, la lesió al quàdriceps de Carlos Marín, el tercer porter de la seva plantilla, i confirma que en el seu lloc viatjarà Dani Rebollo, del filial.

APOSTA DECIDIDA

El Betis ha pagat per ell més que per qualsevol altre porter en la seva història

PROVA DE NIVELL

Qui el coneix assegura que sabrà suportar la pressió de jugar al Camp Nou

BONES QUALITATS

És el porter ideal per a Rubi: és ràpid, bo amb la pilota als peus i domina el joc aeri
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)