Barça

Feina de despatxos

Quan queden cinc dies perquè es tanqui el mercat, en el Barça continuen treballant en el retorn de Neymar i en la sortida d’alguns jugadors. Avui està previst que Josep Maria Bartomeu es vegi a Mònaco amb Nasser al-Khelaifi

El PSG no vol cobrar en terminis i es parla de dos jugadors: Rakitic i Dembélé

Quan encara queden cinc dies perquè es tanqui el mercat d’estiu, l’activitat continua sent important als despatxos de Can Barça. Es treballa per deixar enllestida la plantilla que, a les ordres d’Ernesto Valverde, buscarà continuar sumant títols al seu palmarès. Els esforços es fan bàsicament en una direcció, el retorn de Neymar al Camp Nou, però la carpeta de sortides no està tancada. Més aviat tot el contrari. Jugadors com Dembélé i Rakitic podrien formar part de l’operació Neymar o marxar a un altre club. I el nom de Rafinha continua en boca de tothom quan es parla de baixes.

La repatriació de Neymar continua sent una incògnita, i ahir hi va haver una altra cimera a les instal·lacions del club per analitzar la situació i els últims moviments. Una trobada que va presidir Josep Maria Bartomeu. El president blaugrana s’ha de veure avui a Mònaco amb Nasser al-Khelaifi, president del PSG. Si l’expedició del Barça tornava de París dimarts, després de negociar per segona vegada amb el PSG cara a cara, sent optimista, en el dia d’ahir es va ser més realista, i es va refredar una mica l’operació. En el club blaugrana continuen pensant que el retorn del brasiler al Camp Nou es pot tancar abans de dilluns, i ho tenen tot preparat per presentar el jugador quan calgui. Tenen a favor que Neymar va comunicar a Leonardo, director esportiu del club francès, que només vol anar al Barça, però no veuen l’operació tan factible com la veien dimarts. La raó és que el PSG no accepta la proposta blaugrana de pagar 170 milions en dos terminis. El Barça va proposar pagar una petita quantitat en el moment de tancar-se l’operació i abonar la resta en dos terminis, els anys 2020 i 2021. Als francesos els va semblar bé ingressar 170 milions per Neymar, la clàusula de rescissió que tindrà el jugador l’any 2020, però no veuen bé els terminis. Volen els diners al comptat. El seu entrenador, Thomas Tuchel, necessita diners o futbolistes per reforçar la plantilla en el cas que Neymar se’n vagi.

És per això que en el Barça, que havia oblidat la possibilitat d’incloure jugadors en l’operació, han tornat a pensar-hi. També perquè el PSG assenyala dos noms que al club blaugrana no li importaria que sortissin: Rakitic i Dembélé. El croat ha estat en el mercat tot l’estiu. Jugador d’excel·lent rendiment, es considera que està amortitzat i que la seva etapa en el club ha acabat. A més, és un futbolista cotitzat i pel qual es pot treure una bona quantitat de diners. Ja l’estiu passat es va quedar tot i que el club no va complir la promesa de millorar-li el contracte per provocar el seu adeu, però la confiança de Valverde va fer que Rakitic continués. Però han canviat les coses, aquest estiu, amb el fitxatge de De Jong i el pas de Sergi Roberto al mig del camp, i Rakitic ha estat suplent en els dos primers partits de lliga. La seva nova situació fa que el croat dubti ara sobre la seva continuïtat en el club, i ha de decidir en les properes hores si accepta entrar en l’operació Neymar com a traspassat. El jugador, en un primer moment, no volia facilitar les coses perquè està empipat per com se l’està tractant, però sembla finalment disposat a entrar en l’operació, sense oblidar que el Juventus també el vol. Està valorat en uns 40 milions d’euros.

Molt més complicada és la situació de Dembélé. El mateix president Bartomeu havia declarat dues vegades que el considerava millor que Neymar, però en el club no ha agradat el seu últim episodi disciplinari. Després d’acabar el partit de San Mamés amb molèsties, no es va presentar a unes proves mèdiques el dia següent, i va aprofitar els dos dies lliures que tenia la plantilla per anar a visitar la seva mare. Quan va tornar, i després d’una estona entrenant-se, va acabar a l’hospital i amb cinc setmanes de baixa per una altra lesió muscular. El Barça veu bé que el francès entri en l’operació Neymar, però en qualitat de cedit. El problema és el mateix Dembélé. El seu representant, Moussa Sissoko, s’ha mostrat contundent en diversos mitjans de comunicació francesos, assegurant que el seu representat no es mourà del Camp Nou. El club blaugrana espera que Tuchel, que va coincidir amb Dembélé en el Borussia Dortmund, el pugui convèncer.

Neymar, Rakitic i Dembélé són protagonistes en clau blaugrana aquests últims dies de mercat, sense oblidar el nom de Rafinha, deslligat de l’operació de tornada del brasiler. Rafinha ha estat en el mercat tot l’estiu, i va estar molt a prop del València, però la disputa entre Peter Lim i Mateu Alemany va trencar l’operació. Les lesions de Messi, Suárez i Dembélé l’han convertit en titular en el Barça de Valverde en aquest tram inicial de curs, i cada vegada es veu més factible la seva continuïtat. El tècnic el veu bé com a cinquè davanter i el club li ha ofert la renovació, tenint en compte que acaba contracte l’any 2020.

RAKITIC

Podria entrar en l’operació Neymar traspassat. Està valorat en uns 40 milions d’euros

DEMBÉLÉ

Agrada a Tuchel i podria anar cedit, però de moment ell diu que es vol quedar

RAFINHA

Ha estat en el mercat tot l’estiu, però està a punt de quedar-se com a cinquè atacant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)