Barça

El mur és Ter Stegen

El porter alemany salva un punt per al Barça i demostra al seu país que mereix la titularitat en la selecció aturant un penal i negant el gol a Reus un parell de vegades més

Leo Messi, recuperat, juga l’última mitja hora i s’estrena aquesta temporada

Per fi va tornar Leo Messi. L’argentí va tenir mitja hora a Dortmund una vegada superada la lesió al soli. No va brillar, però el Barça va poder sumar un punt en un partit amb un clar protagonista, Marc-André Ter Stegen, que va demostrar al seu país que és el millor porter alemany. Va aturar un penal a Reus i li va negar el gol al seu company de selecció un parell de vegades. Gràcies a ell, el Barça va sortir viu de Dortmund i d’un estadi amb un ambient espectacular a favor dels locals. Perquè si el Barça va tancar la seva participació en l’última edició de la Champions a Liverpool sentint com desenes de milers de seguidors cantaven el You’ll never walk alone, la va obrir ahir amb la mateixa cançó cantada per més desenes de milers de seguidors alemanys.

Respecte. Aquesta és la paraula que defineix la primera part entre el Barça i el Borussia Dortmund. Més possessió blaugrana i poques oportunitats. Les més clares, això sí, dels alemanys. Valverde va donar continuïtat a l’onze que havia golejat el València dissabte passat. Res de posar més múscul al mig del camp per mirar de contenir els alemanys. Busquets, De Jong i Arthur havien fet un molt bon partit i mereixien seguir plegats. Així el Barça també s’assegurava més control. Només un canvi. L’entrada del recuperat Luis Suárez. Va ser Carles Pérez qui es va quedar a la banqueta. Ansu Fati va sortir des de l’inici. La nova estrella del planter es convertia, amb 16 anys i 321 dies, en el debutant més jove de la història del Barça en la Champions. El tercer més jove com a titular de tota la competició, només superat per Babayaro i Tielemans, tots dos de l’Ajax. El guineà, però, no juga per batre rècords. Juga per triomfar al Barça. I ho va fer desinhibit. Li era igual que fos la Champions i que estigués jugant al Signal Iduna Park, un camp que intimida els rivals. A ell no el va intimidar. Va demanar la pilota, va mirar de desequilibrar amb velocitat i habilitat i va ajudar en defensa Semedo. És cert que va començar perdent pilotes. Però perquè ho intentava. És cert també que va començar a superar rivals amb el pas dels minuts. No li va servir, però, al Barça, per crear perill. De fet, les dues accions més destacades dels blaugrana en la primera part van ser dues rematades de Piqué i Griezmann en el servei de dos córners.

El Borussia Dortmund no va ser aquell equip que vol de manera constant robar la pilota i tenir-la. Es va replegar més del que acostuma a fer i va mirar de sortir al contraatac. En una d’aquestes accions va estar a punt de marcar. En el minut 25, quan Reus va recollir una bona passada en profunditat i va quedar cara a cara amb Ter Stegen, que li va guanyar la partida amb una gran acció. El porter alemany va aterrar al seu país envoltat per la polèmica sobre la titularitat en la selecció. Va demostrar que està en un moment més bo que Neuer. Els locals també van crear perill després d’una indecisió de Lenglet, però Jadon Sancho va rematar alt. Va ser poc després que el Barça tingués un contratemps en forma de lesió. Jordi Alba va haver de deixar el terreny de joc i va cedir el seu lloc a Sergi Roberto. El de Reus va tornar al lateral dret, posició que coneix sobradament, i Semedo es va situar a l’esquerre.

Així començava la segona part, que va portar ben aviat una bona notícia. Sortia a escalfar-se Leo Messi, acompanyat de Rakitic. Des de la banda va veure com Bürki negava el gol a Suárez en la primera acció després del descans, després d’una jugada brillant de l’uruguaià, i com el Borussia tenia la gran oportunitat d’avançar-se després d’un penal comès per Semedo. Ter Stegen, però, va continuar demostrant al seu país que és qui mereix la titularitat en la selecció aturant el llançament de Reus, una acció que el porter del Barça va celebrar aixecant el puny.

Poc després, es va produir un doble relleu al conjunt blaugrana. La notícia més esperada pels culers va arribar: el retorn del rei. Els primers minuts de Messi de la temporada. L’argentí va entrar per Ansu Fati. També va sortir al camp Rakitic, que comença a guanyar protagonisme després de no haver sortit en el mercat. El croat, indispensable per a Valverde per equilibrar l’equip amb Messi al camp, va entrar per un Busquets que no va marxar gaire content.

Ni l’entrada de Messi ni el penal aturat per Ter Stegen van servir perquè el Barça anés a més en el partit. Més aviat al contrari. Va perdre el control i, impulsats pel seu públic, els jugadors del Dortmund van crear unes quantes oportunitats de gol. També perquè havien trobat una fuita d’aigua en la defensa blaugrana. Semedo estava incòmode a la banda esquerra i per allà els de Favre intentaven arribar a l’àrea blaugrana. El travesser va salvar del gol els de Valverde després d’una violenta rematada de Brandt, i Ter Stegen va aparèixer per salvar una doble rematada de Reus després d’una nova arribada per l’esquerra dels alemanys, que havien vist com Alcácer havia enviat també una pilota fora en una de les seves típiques desmarcades al primer pal. Molt patiment, però aquesta vegada no hi va haver gol en contra en els últims minuts com havia passat en els quatre partits de lliga que s’han disputat i el Barça va poder sumar un punt miraculós en l’estrena en la Champions aquest curs contra un rival molt poderós.

LESIÓ

El blaugrana Jordi Alba va haver de deixar el terreny de joc en la primera part
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)