Barça

Retornat Messi, és l’hora de fer encaixar el nou trident

El gran repte. Ara que les tres principals figures ofensives del Barça ja estan disponibles, tots els implicats s’han de conjurar i començar a treballar perquè l’entesa beneficiï l’equip en conjunt

Els bons jugadors sempre s’entenen. Aquest és un dels mantres que sempre se solen repetir quan en un equip coincideixen més d’un jugador de referència, futbolistes de qualitat indiscutible. Ara bé, això no passa per art de màgia, sinó que cal un treball previ per obtenir resultats. La suma dels talents individuals per acabar beneficiant el col·lectiu. Per desgràcia per al Barça, Ernesto Valverde no ha disposat del temps suficient ni dels entrenaments per anar conjuntant els seus millors jugadors ofensius.

Fins al partit contra el Borussia Dortmund, Griezmann, Luis Suárez i Messi no van poder coincidir en un terreny de joc. “Òbviament és el segon mes des que he arribat aquí. He d’acostumar-me. i enxampar els moviments de Leo, d’Ousmane, de Luis [Suárez]. Cal treballar en això”, va reflexionar Griezmann després del primer partit de Champions. “Messi ha hagut de jugar sense preparació, en un partit de ritme altíssim, ficat quan el partit estava llançat... És un primer pas, també primer partit complet de Luis. Necessitem que els de davant es vagin coneixent”, va assenyalar Valverde. És una evidència que aquest nou trident necessita més minuts de joc plegats però també molta feina en els entrenaments. Conèixer els seus moviments sobre el camp i quina és la millor manera d’ocupar els espais per no trepitjar-se, sobretot en el cas de Messi i Griezmann, futbolistes als quals els agrada baixar a rebre i combinar.

En els primers partits, el francès actuava com a davanter centre i ara amb Messi i Suárez gairebé segur que iniciarà tots els partits partint de la banda esquerra, una posició que l’obligarà també a tenir en compte que per aquella banda Jordi Alba és molt profund i s’entén molt bé amb Messi.

És molt important que l’encaix d’aquest nou trident funcioni perquè no pot ser que el bagatge ofensiu del Barça tenint aquests jugadors sigui tan pobre. A Dortmund amb prou feines es va xutar a porteria i, en part, és perquè amb prou feines els davanters van poder intervenir o connectar amb els companys. Les dades així ho certifiquen. Griezmann i Luis Suárez van disputar els 90 minuts i només van intervenir en 49 i 40 ocasions, buscant el xut en una ocasió cadascú. L’uruguaià a l’inici del segon temps, i sense angle, i el francès en una rematada des de la frontal que va acabar a córner. Messi, que va entrar al camp en el minut 57, va intervenir en 31 ocasions i va intentar el xut en l’últim minut. Només una rematada per cada davanter perquè Ansu Fati també va provar el xut un cop.

En el pròxim partit, al camp del Granada, molt possiblement els tres ja gaudiran de més minuts plegats i podran avançar en la seva compenetració. Quan hi hagi harmonia, el Barça se’n beneficiarà.

És el segon mes des que he arribat. He d’acostumar-me i enxampar els moviments de Leo, d’Ousmane, de Luis. Cal treballar això
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)