Barça

Han reobert 13 de les 46 Barça Academy

Barça. Els Estats Units i el Japó són els països on més escoles han tornat a l’activitat

Després de la pandèmia, el FC Barcelona treballa intensament per tornar a obrir les Barça Academy. De moment, 13 de les 46 que hi ha arreu del món han reprès l’activitat. Només en l’última setmana n’han obert cinc i la intenció del club és afegir-ne més en les pròximes setmanes. Les mesures de confinament, es relaxen en tot el planeta, un fet que també permetrà celebrar alguns campus d’estiu.

Les mesures sanitàries que s’estan prenent a les Barça Academy estan marcades per la divisió dels nens i les nenes en grups reduïts, amb l’objectiu de mantenir els percentatges d’aforament indicats en els terrenys de joc. A més, hi ha un control de la temperatura corporal i no s’utilitzen els vestidors.

Els països on s’han obert més Barça Academy fins ara són els Estats Units i el Japó, amb quatre cadascun. Les de Nashville, Arizona, Virgínia del Nord i Orlando són les que han tornat a l’activitat als Estats Units i el Barça preveu que se n’afegeixin algunes més a curt termini, sobretot les pertanyents als estats del sud, menys afectats per la pandèmia del coronavirus. En canvi, es descarta reprendre la temporada a la de Nova York, on la crisi sanitària és greu.

El FC Barcelona treballa amb la idea de celebrar campus d’estiu als Estats Units, tot i que la xifra serà inferior als 40 que hi va haver el 2019. A més, no viatjaran entrenadors des de Barcelona i els encarregats de dur a terme la formació durant els campus seran els professionals del club que ja estan treballant allà, encapçalats pels directors de Projecte Local.

Al Japó, on la pandèmia està sota control, ja funcionen les quatre Barça Academy: a Fukuoka, Nara, Katsushika i Yokohama. Com als Estats Units, hi haurà campus en totes elles. En aquest cas, a més, hi ha la possibilitat que puguin viatjar tècnics des de Barcelona si les autoritats nipones ho permeten.

Les altres Barça Academy que estan en funcionament són les de Haikou i Chengdu (Xina), Varsòvia (Polònia), Budapest (Hongria) i Dubai (Emirats Àrabs). En canvi, el club veu complicat que, a mig termini, puguin reobrir les de Sud-amèrica, una de les zones més afectades per la Covid-19 en l’actualitat.

A Europa, el Barça treballa per celebrar campus en zones on la pandèmia està controlada. Així, Islàndia i alguns països d’Europa central, són candidats. En canvi, es descarta Itàlia, on cada estiu solen tenir lloc diferents campus organitzats pel club.

Pel que fa a Catalunya, el Barça està a l’espera de saber si pot celebrar campus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)