Barça

Unzue anuncia que pateix l’ ELA

Barça. L’exjugador i exentrenador del Barça i del Girona fa públic el seu diagnòstic que no el permetrà tornar a les banquetes

L’exporter i exentrenador del Barça i del Girona, entre altres equips, ha anunciat avui que es retira de les banquetes per fer front a l’ELA, malaltia que li va ser diagnosticada el passat estiu.

“Vull fer públic el meu estat de salut: el passat mes de febrer la doctora Povedano va confirmar el diagnòstic que l’estiu passat m’havia donat el Doctor Rojas. Tinc ELA. En el meu cas està afectant a les meves extremitats de manera simètrica”, ha explicat Unzué: “A dia d’avui és una malaltia que no té tractament ni cura excepte unes pastilles que prenc des del primer diagnòstic i que a la majoria dels pacients ens ajuda a fer més lenta la progressió de la malaltia”, ha afirmat.

Unzué diu que es retira de les banquetes per unir-se a un altre equip: “El meu objectiu ara no serà entrenar un altre equip, la meva etapa com a entrenador ha acabat. Signaré per un equip modest però molt compromès i aquest és el de l’ELA. Tindré molts companys. Som uns 4.000 a Espanya. I el mercat de fitxatges, malauradament, té molt moviment perquè cada dia sumem tres cares noves, al mateix temps que en perdem tres cada dia a causa d’aquesta malaltia”.

Unzue també ha explicat que ho ha volgut fer públic per aprofitar la seva condició d’esportista d’elit: “Després d’aquests mesos, he pogut percebre la poca visibilitat que té l’ELA, les dificultats i la manca de recursos que tenen els pacients en el nostre país tant privats com públics”, a la vegada que ha volgut fer una crítica a la classe política a la qual li ha recomanat més unitat en aquests moments fora de biaixos ideològics.

A Girona

Unzue ha explicat que el primer diagnòstic de la malaltia va ser mentre era entrenador a Girona. “Des del passat estiu estava limitat des del punt de vista físic però va ser el doctor que em va diagnosticar qui em va donar forces per continuar entrenant perquè no em limitava. Un cop vaig sortir de Girona, vaig prioritzar la meva salut per sobre de tot i li vaig dedicar temps a demanar la segona opinió. Avui penso diferent perquè tinc un repte important per endavant”.

Juan Carlos Unzue, de 53 anys, va començar la seva carrera futbolística a l’Osasuna, des d’on va fitxar pel Barça (1988-90). Bona part de la seva vida esportiva la va passar com a jugador a Sevilla. En total va disputar 382 partits a la primera divisió. Després de la seva retirada, va començar com a entrenador al Numància i al Racing fins que va signar com a tècnic ajudant de Luis Enrique al Celta i al Barça (2014/17). Al Celta també hi ha entrenat com a preparador en cap mentre que ha acabat la seva carrera a Girona el curs 2019/20 on va dirigir 12 partits fins la seva destitució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)