Barça

“A Piqué el considero una persona molt intel·ligent”

Quique Setién. Entrenador del FC Barcelona

Quique Setién ha concedit set rodes de premsa en els últims onze dies. La d’ahir, però, va ser la primera després d’haver cedit el lideratge de primera divisió. Nou escenari després de l’empat del Barça al Pizjuán i de la victòria del Madrid a Sant Sebastià, de nou farcida amb altes dosis de polèmica arbitral.

Vuit jornades de lliga per disputar i canvi de rol. El Barça passa de ser perseguit a ser perseguidor per primer cop des del retorn postconfinament. Canvia l’escenari però no canvia el discurs de Setién. Pel càntabre el Barça continua amb plenes possibilitats de guanyar la lliga i la necessitat continua sent la mateixa: guanyar tots els partits i no fallar més. “Ara el nostre marge d’error és menor, però també ho és per al Real Madrid. Ells tampoc poden tenir cap error d’aquí al final. Moltes lligues s’han resolt en l’últim minut. Queden 8 partits per disputar i el nostre objectiu és guanyar tots els partits, que és el mateix objectiu que teníem fins ara. Ells han d’anar a San Mamés i també tenen un calendari amb alguna dificultat, i sempre hi ha partits que se’t poden complicar. Estem convençuts que podem guanyar aquesta lliga”, deia ahir.

Per guanyar-la cal guanyar avui l’Athletic, una missió que el Barça encara no ha aconseguit aquesta temporada. Dos partits contra els bascos, dues derrotes. En la lliga i en la copa. L’equip està avisat. “Tots coneixem l’Athletic. És un equip dur, és difícil fer-li mal. No han estat fàcils, els partits que hem jugat contra ells aquesta temporada. La paciència serà una virtut en molts moments de cara a aquest partit. Serà un partit difícil. A la copa teníem la situació controlada i un gol seu al final ens va deixar fora. Caldrà estar atents.” “La ratxa que tenim al Camp Nou és molt bona. Espero que sapiguem controlar bé els contraatacs, sobretot per la velocitat de Williams”, explicava.

Per més sorprenent que pugui semblar, a Setién no se li va preguntar ni una sola vegada per Leo Messi. En canvi, hi va haver moltes preguntes orientades, naturalment, a les polèmiques arbitrals que han acompanyat el Madrid en aquestes tres últimes jornades. Gerard Piqué posava la lupa en els favors arbitrals al conjunt blanc després del partit de Sevilla i Setién hi va dir ahir també la seva: “El VAR és una eina que ens pot fer millors a tots. El que cal és fer-la servir de forma encertada. Hi ha jugades que en alguns partits es revisen i en altres, no, i és cert que un pot arribar a pensar si realment es fa servir de forma adequada.” “En tot cas, nosaltres hi ha coses que no podem controlar. Sobre el partit d’Anoeta cadascú farà les valoracions que consideri oportunes. A Piqué el considero una persona molt intel·ligent. Però bé, com he dit abans, nosaltres ens centrarem en el que podem controlar. Mirarem de fer les coses dins el terreny de joc i punt.”

Pel que fa al balanç de l’equip des del retorn a la competició, Quique Setién hi veu més llums que ombres tot i la pèrdua del primer lloc: “Estic molt content amb algunes de les coses que estem fent. Hem guanyat dos partits i n’hem empatat un. Hem fet sis gols i no n’hem rebut cap. Al camp del Sevilla vam tenir possibilitats de guanyar i no estic d’acord que tinguem problemes futbolístics.”

LES FRASES

El partit d’Anoeta? Tothom va veure què va passar. Cadascú que faci les valoracions que consideri oportunes
L’Athletic és un rival dur. Espero que sapiguem controlar bé els contraatacs, sobretot per la velocitat de Williams
Hi ha jugades que en alguns partits es revisen i en altres, no, i un pot arribar a pensar si realment el VAR es fa servir de forma adequada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)