El protagonista

Ivan Rakitic

Rakitic pressiona el Madrid

Ivan Rakitic no marcava un gol en partit oficial amb el Barça des del 2 de març del 2019. El seu últim gol havia estat en el clàssic de la temporada passada jugat al Santiago Bernabéu, que va acabar 0-1. Aquell dia, el croat va ser decisiu contra el Real Madrid. Ahir, ho va tornar a ser al Camp Nou contra l’Athletic. Gol de Rakitic quinze mesos després. El primer gol del croat en aquesta lliga 2019/20 i el primer gol que li fa el Barça a l’Athletic aquest curs després de tres partits. El Barça s’havia quedat a zero contra els bascos en el debut en la lliga el passat mes d’agost (1-0), amb Ernesto Valverde a la banqueta, i s’havia quedat també a zero en la copa (1-0), de nou a San Mamés, ja amb Quique Setién com a entrenador.

Els blaugrana no van fer un bon partit ahir contra l’Athletic. La dinàmica de partit feia olor de 0-0. Hauria estat el segon consecutiu del Barça després del 0-0 del passat divendres al Sánchez Pizjuán. Però, llavors, va aparèixer Rakitic per foradar, per fi, la porteria d’Unai Simón. Gol decisiu només cinc minuts després d’entrar al terreny de joc per Sergio Busquets per estrenar-se pel que fa a gols aquesta temporada –tampoc havia marcat en cap de les altres competicions– i per rescatar un Barça gris que si ahir no hagués sumat els tres punts hauria vist com la lliga es complicava encara més.

Rakitic va entrar en el minut 64 i va marcar en el minut 71. Arribar i moldre. Premi en la seva primera rematada entre els tres pals. El croat va recollir una pilota fora de l’àrea en una segona jugada d’atac del Barça després d’un primer intent fallit, es va recolzar en Messi, va tornar a rebre de l’argentí entrant des de segona línia i després de controlar amb la cama esquerra va acabar definint amb la dreta. Xut creuat i precís a mitja alçada, impossible per a Unai Simón.

Gol importantíssim per salvar l’equip i sumar tres punts vitals que han permès al Barça dormir com a líder de la lliga de forma provisional, en espera del que faci avui el Real Madrid a l’estadi Alfredo Di Stéfano contra el Mallorca. Màxima pressió per als de Zidane.

El croat va marcar ahir, curiosament el dia que actuava en una posició més endarrerida del que en ell és habitual. Amb Arturo Vidal i Riqui Puig per davant als carrils interiors, Quique Setién va donar a Ivan Rakitic el rol de pivot, alliberant Sergio Busquets del risc de veure una segona targeta groga que hauria suposat l’expulsió. Sense Frenkie de Jong, lesionat, i sense Busquets, que amb la groga d’ahir haurà de complir cicle el pròxim partit contra el Celta, Rakitic repetirà en la visita a Balaídos en aquesta posició. Ahir, una única rematada del croat entre els tres pals, un gol. Màxima efectivitat i aire per a un Barça feixuc.