Barça

Koeman, la primera opció

L’heroi de Wembley és el principal candidat per substituir Quique Setién, que avui podria ser destituït, a la banqueta del Camp Nou

Sempre ha volgut venir i es pot alliberar de la selecció per ser al Barça

Avui està prevista una reunió de la junta directiva del FC Barcelona on dos dels grans temes a tractar seran el relleu a la banqueta i la possible data de les eleccions a la presidència del club. En el primer punt el consens sobre que Quique Setién no pot continuar és total. De fet, alguns membres de la directiva ja no tenien clar que fos la millor opció per rellevar Ernesto Valverde quan se’l va fitxar, el mes de gener passat. Però finalment li van fer cas a Abidal –que tampoc queda clar que segueixi en el càrrec– i el tècnic càntabre va acabar ocupant la banqueta blaugrana.

Fins no fa pas gaire, Josep Maria Bartomeu encara defensava la continuïtat de Setién malgrat que ja semblava del tot sentenciat perquè ni amb ell l’equip havia fet el canvi en el joc que tothom esperava, no manté una bona relació amb algun dels pesos pesants de la plantilla i a la pèrdua de la lliga i la copa del Rei s’hi ha sumat el rotund fracàs en la Champions, amb la golejada en contra més gran en tota la història del club. Una humiliació que perdurarà en el temps.

Escollir qui l’ha de substituir és una de les grans decisions d’una junta directiva que està contra les cordes després d’aquest any en blanc en l’aspecte esportiu i de tots els problemes institucionals que hi ha al seu voltant. Hi ha alguns noms sobre la taula, però ara mateix la primera opció que s’estudia és la de Ronald Koeman. El nom de l’actual seleccionador holandès ja va aparèixer l’hivern passat quan el club buscava algú per reemplaçar Valverde, però en aquella ocasió l’heroi de Wembley, com Xavi Hernández, va refusar la proposta per precipitada i perquè tenia al davant la disputa de l’Eurocopa amb l’Holanda. Ara les coses han canviat. El campionat d’Europa s’ha ajornat, però Koeman segueix mantenint una clàusula escapatòria de la selecció d’Holanda per anar només al Barça, i ara mateix ja no veu malament fer el pas encara que comporti deixar el combinat nacional.

A Koeman sempre li ha fet molta il·lusió entrenar el Barça i mai ho ha amagat. Malgrat que porta temps fora, segueix venint sovint a Barcelona, on no fa gaire es va comprar un àtic a la zona de Pedralbes. Va tenir a tocar dirigir el primer equip el 2003, però finalment va acabar venint Frank Rijkaard en la primera temporada de Joan Laporta a la presidència i des d’aquell dia que té la sensació que els trens anaven passant. El tècnic holandès considera que si deixa escapar aquesta ocasió ara podria ser l’última, i no està disposat a arriscar-se.

Koeman encaixa a la perfecció en el que es busca ara mateix. Un entrenador identificat amb el Barça, amb caràcter i a qui no li caiguin els anells si cal fer una neteja en la plantilla, encara que la gran feina en aquest sentit correspongui a la direcció esportiva. Però Koeman no tindria cap problema, perquè ja va demostrar al València que si cal posar punt final a l’etapa d’algunes vaques sagrades ho pot fer sense dubtar. Sí que és cert que hi ha eleccions previstes per al 2021 i que alguns candidats poden tenir les seves opcions a la banqueta, però tenint en compte que aquesta temporada no s’ha guanyat res, si ell ho fes podria ser que la candidatura guanyadora el mantingués en el càrrec. És un risc que podria córrer per poder entrenar el Barça, el seu desig des de fa molt temps. A més a més, la seva figura en l’entorn barcelonista és indiscutible perquè va ser l’autor del gol en la primera copa d’Europa del club i un dels baluards del Dream Team. Malgrat que com a tècnic sempre ha tingut un punt més de pragmatisme, la seva filosofia encaixa perfectament en el FC Barcelona. A les banquetes alterna experiències d’èxit com en la selecció d’Holanda, el Southampton i el València –va guanyar la copa del Rei–, amb alguns fracassos, com en l’Everton, on va ser destituït.

Les possibilitats de Koeman han crescut perquè les altres no s’acaben de veure clar. Pochettino no desperta gens de consens dins la junta directiva pel seu passat espanyolista i perquè sempre s’ha deixat estimar pel Real Madrid. Xavi Hernández ja va afirmar no fa pas gaires dies que creia que encara no era el seu moment perquè hi ha massa soroll al voltant del club; només vindria si acceptessin totes les seves condicions, i ara mateix això sembla inviable perquè suposaria excessius canvis en l’estructura esportiva del club. També té alguna possibilitat García Pimienta, que és un home de la casa i pot ser utilitzat com a tècnic per una temporada; donaria minuts als joves del planter que han de pujar al primer equip.

VA DIR QUE NO

Al gener ja se li va trucar per si volia agafar l’equip, però no ho va veure gens clar

CARÀCTER

És indiscutible per a l’afició i no tindria problemes en fer la transició que cal a l’equip

ÚLTIM TREN?

Ara ho veu diferent i sap que les portes potser no se li tornaran a obrir durant temps
Pochettino té detractors al club, Xavi prefereix esperar i també hi ha García Pimienta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)