Barça

La nova exigència comporta una gran responsabilitat

UEFA Women’s Champions League. Les jugadores i el cos tècnic del Barça admeten que l’equip arriba a la fase final en millors condicions de competir pel títol que el curs passat

La final de Champions a Budapest en la qual el Lió va passar per sobre del Barça (5-1) va ensenyar que si l’objectiu de les blaugrana és assolir el màxim tron europeu encara s’havia de salvar una distància considerable. Un any després, els resultats dictaran sentència en la fase final de la copa d’Europa que començarà divendres amb l’Atlético, el Barça, el Lió, el Bayern, el Glasgow, el Wolfsburg, l’Arsenal i el París Saint-Germain, però dins del conjunt blaugrana les sensacions són diferents. Entrenador i jugadores admeten que l’exigència ha pujat, els entrenaments han millorat i que l’equip arriba millor que la temporada passada a la fase final. El títol encara no és una obligació però el Barcelona comença a ser una amenaça sobre el paper.

La potència econòmica, històrica i de tradició que tenen equips com el Wolfsburg o l’Olympique de Lió els atorguen el paper d’equips favorits per guanyar la Champions femenina. Al darrere, hi ha equips com ara l’Arsenal o el PSG que poden donar la sorpresa. El Barça, finalista el curs passat, se situa en un esglaó intermedi entre aquests equips amb la incògnita de saber si n’hi haurà prou amb la millora que ha ensenyat l’equip en la lliga (líder imbatut fins a l’aturada per la Covid-19) i amb les sensacions en les sis setmanes de preparació per a la fase final. “Hem fet una gran pretemporada. L’equip ha treballat molt bé”, admet una de les capitanes, Sandra Paños. “Hem estat molt de temps aturades però portem un mes i mig de pretemporada amb moltes sessions. Hi ha hagut quantitat i qualitat”, explica Vicky Losada.

Les sensacions que han tingut les jugadores les secunda el tècnic, Lluís Cortés. “En les càrregues d’entrenament hem tingut un volum similar al del curs passat però la resposta de les jugadores ha estat molt millor. Ho hem comprovat amb dades objectives, com ara el GPS, i també amb les sensacions subjectives”, explica el tècnic, que pensa que l’equip està preparat per disputar el títol contra les millors. “Jo crec que sí [estem en disposició de guanyar la Champions]. Però també pot ser que divendres perdem. Crec que estem més preparades que ara fa un any per jugar contra equips com el Lió o el Wolfsburg. També soc conscient que pot passar de tot. Hem de ser ambicioses però conscients que són partits on no es poden cometre errades.”

LES REACCIONS

Crec que estem més preparades que ara fa un any per jugar contra els favorits
Lluís Cortés
entrenador del barça
Hem fet una gran pretemporada. L’equip ha treballat molt bé i estem molt contentes
Sandra Paños
portera del barça
Portem un mes i mig de pretemporada amb moltes sessions. Hi ha hagut quantitat i qualitat
Vicky Losada
migcampista del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)