Barça

Els nens d’en Ronald

En un Barça en plena reconstrucció, Ansu Fati, Riqui Puig, Trincão i Pedri estan cridats a ser aquest curs protagonistes amb Koeman

L’holandès ja ha advertit que no tindrà por de donar cabuda als joves

“Sabeu quina és la meva trajectòria i aquest club té una base increïble. Si el talent s’obre camí, deixarem que flueixi. Sempre que un nano puja al primer equip és perquè s’ho ha guanyat, és un estímul i fa que els veterans no es relaxin.” Aquestes eren paraules de Quique Setién del 14 de gener, el dia de la seva presentació oficial com a nou tècnic del Barça. “Ara tothom vol guanyar, si poso quatre xavals i no guanyem, em faran fora. Si tens cinc dels millors futbolistes del món en la seva posició, és difícil que hi hagi lloc per a un noi del planter.” Paraules del mateix Setién d’aquest mes de juny. Viratge important en el seu discurs.

Ronald Koeman ha aterrat ara al Camp Nou amb noves idees, un nou sistema tàctic, una nova metodologia i la mateixa predisposició inicial que Setién al seu dia per donar cabuda al talent precoç. El temps, com sempre, dictarà sentència. L’hemeroteca no enganya: “Nosaltres, els holandesos, no tenim por de posar gent jove, hi estem acostumats. Sempre dic que quan tinc un jugador de 30 anys i un altre de 22 amb el mateix rendiment, prefereixo el de 22, perquè això és futur.” Eren paraules de Koeman en una entrevista amb Ricard Torquemada el gener del 2019.

Koeman tindria una coartada, perquè ni Ansu Fati (17), ni Pedri (17), ni Trincão (20) ni Riqui Puig (21) tenen 22 anys. A tots quatre els sobra talent. Futbol més enllà del DNI. Tots quatre s’aferren a les paraules de l’holandès. Koeman ha demostrat personalitat en la seva trajectòria com a entrenador professional. No li va tremolar el pols dissabte tàcticament per abandonar el clàssic 4-3-3 i abraçar-se al 4-2-3-1, no li ha tremolat el pols a l’hora de posar Suárez, Rakitic, Vidal i Umtiti en la llista de descartats, i no li hauria de tremolar el pols tampoc per apostar pel talent jove.

Pedri i Trincão aterren en un Barça en plena transició. Tots dos van debutar dissabte contra el Nàstic i tots dos van oferir bones sensacions en la seva estrena. Menció especial per al gest tècnic del tinerfeny, que va deixar passar la pilota per sota les cames en el primer gol de la pretemporada, marcat per Dembélé. 36 partits i quatre gols amb Las Palmas la temporada passada a segona divisió A i primers 45 minuts plens d’entusiasme amb el Barça. Als seus 17 anys, n’ha tingut prou amb 45 minuts per demostrar que jugar al costat de Messi i Griezmann no el farà encongir-se. El Bayern s’ha interessat per ell, però el Barça per ara no escolta ofertes.

Setembre dolç també per a Trincão. Doble estrena. Debut amb l’absoluta de Portugal en la lliga de les nacions contra Croàcia (4-1) i debut com a blaugrana. L’ex-Braga –vuit gols la temporada passada en la lliga portuguesa– arriba amb ganes de guanyar-se minuts dins l’esquema de Koeman. “M’ha agradat posicionalment. Té talent i s’haurà d’adaptar a la velocitat del joc. És un gran fitxatge”, deia Ronald després del test contra el Nàstic, en què Trincão va aglutinar detalls de qualitat.

Trincão i Pedri entren al club d’Ansu Fati i Riqui Puig. Pòquer de luxe. Ansu no va poder participar contra el Nàstic per una lesió al maluc, però el de Guinea Bissau ha deixat clar en aquesta pretemporada que vol continuar trencant motlles. Segon futbolista més jove a debutar amb el Barça en la lliga, jugador més jove a marcar amb el Barça en la lliga, futbolista més jove a debutar al Camp Nou, el més jove a debutar en la Champions amb el Barça, segon internacional més jove a debutar amb la sub-21, i, des d’aquest mes de setembre, segon debutant més jove amb la selecció espanyola i el golejador més jove amb l’absoluta. El noi rècord. El seu gol contra Ucraïna, amb 17 anys i 311 dies, va acabar de seduir del tot un Luis Enrique enamorat d’Ansu.

Amb una clàusula actual de 170 milions d’euros i contracte fins al 2022, el Barça té pressa per fer-li fitxa del primer equip i que, de retruc, la clàusula pugi fins als 400. Objectiu: blindar Ansu.

I dins l’àlbum de cromos, lloc per a Riqui Puig. El de Matadepera va jugar la segona part contra el Nàstic fent parella amb De Jong en el doble pivot, i amb Coutinho alliberat al davant. L’arribada de Pjanic hi juga en contra, però Riqui no es resigna i vol tenir un rol més protagonista que amb Valverde i amb Setién. La concentració amb la selecció sub-21 li ha impedit fer la pretemporada sencera amb el Barça, però té talent de sobres per convèncer Ronald.

ELS PROTAGONISTES

Koeman m’ha dit que intentés ser jo mateix. Estic molt content per la victòria i tinc ganes de jugar més
Trincão

PRIORITAT

He complert un somni, tot i que no hagi estat al Camp Nou. Jugar al costat dels millors no es fa cada dia
Pedri

TRANSICIÓ

El club vol blindar encara més Ansu Fati, més enllà del 30 de juny del 2022
L’estrena positiva de Trincão i Pedri reforça la idea del club de renovar la plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)