Barça

Matheus Fernandes, el fitxatge fantasma

Descartat. Ronald Koeman no troba lloc en la seva plantilla per al migcampista brasiler, que van fitxar el mes de gener, no l’han presentat i no el van convocar contra el Nàstic

“No hi ha res decidit. Koeman el vol continuar veient aquests dies i ell decidirà”, expliquen fonts properes a la secretaria tècnica responent a la pregunta: què passa amb Matheus Fernandes? La veritat és que el migcampista brasiler està en la rampa de sortida perquè el tècnic holandès no li troba encaix en la seva plantilla. Va ser el missatge que va enviar dissabte l’holandès, quan ni el va incloure en la llista de convocats per jugar contra el Nàstic el primer amistós de la pretemporada.

Matheus Fernandes, que va fer 22 anys el 30 de juny, va fitxar pel Barça durant el mes de gener. El club català va pagar per ell 7 milions d’euros més 3 en variables al Palmeiras. Deien en el Barça que seria un bon recanvi per Sergio Busquets, va signar un contracte per cinc temporades amb una clàusula de rescissió de 300 milions d’euros i va marxar directe al Valladolid, on va estar cedit fins que va acabar la temporada passada. La seva participació en l’equip de Sergio González va ser escassa. Només tres partits de lliga.

Es va incorporar a la disciplina blaugrana, en un any atípic per la pandèmia de la Covid-19, quan encara s’estava disputant la lliga de campions i estava previst que fos presentat a finals del mes d’agost, com ho van ser Pedri i Trincao, però ni rastre. Possiblement perquè sobra en la plantilla de Koeman i se li haurà de buscar una sortida, possiblement en forma de cessió, com s’haurà de fer amb altres jugadors que el tècnic holandès ha descartat, com ara Wagué, Todibo, Oriol Busquets i Rafinha, futbolistes tots ells pels quals al Barça li agradaria fer caixa.

Mig centre de caràcter defensiu, Matheus Fernandes és un brasiler més dels molts que el Barça ha fitxat en els últims anys sense prou qualitat per formar part de la plantilla del primer equip o del filial. Només internacional quatre vegades en les categories inferiors de la selecció del Brasil, no havia aconseguit la titularitat en el Palmeiras, equip amb el qual només havia jugat 11 partits abans de fitxar pel Barça.

Caldrà veure si Koeman compta amb ell per al segon amistós de la pretemporada dimecres contra el Girona, si l’holandès l’examina en un partit, o si ja li ha posat la creu amb el que ha vist en els entrenaments, però fa pinta que Matheus Fernandes podria ser un fitxatge fantasma, que podria marxar del Barça sense haver debutat, sense ni ser presentat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)