El Barça s’agrada a Suècia (1-4)

El Barça continua amb pas ferm a Europa. Després de la golejada inaugural contra el Benfica, avui les blaugrana han superat el test contra el campió suec, el Rosengard, i han sumat la segona victòria en dos partits de la fase de grups de la Champions (1-4).

El conjunt de Jonatan Giráldez ha dominat el partit clarament des de l’inici. La primera ocasió clara l’ha tingut Oshoala. La nigeriana ha marxat per velocitat i la Micah ha enviat a córner el seu xut (10’). Dos minuts després ho ha provat Mariona dins l’àrea, però l’esfèrica ha sortit fregant el pal. El duel era un monòleg blaugrana i a Geyse li han anul·lat un gol per fora de joc clar (17’). Sota una intensa pluja, el Barça ho ha continuat intentant a través de la davantera brasilera i de Rolfö, fins que ha arribat el premi. La sueca s’ha desfet d’Öling i ha enviat un caramel dins l’àrea que Aitana, en un toc, ha rematat al primer pal per inaugurar l’electrònic (30’). La de Ribes, en un gran moment de forma després de la lesió, ha repetit minuts després amb un xut ajustat al pal per fer el 0-2 (39’). Just abans, la imatge negativa del partit: Graham Hansen s’ha retirat lesionada i entre llàgrimes en sentir una punxada a la part posterior de la cuixa dreta. En la darrera acció abans del descans, i en la primera rematada del Rosengard, les locals han retallat distàncies amb un gol de Holdt, que ha xutat des de la frontal (45’+2).

El gol no ha canviat el guió del partit i el Barça ha continuat monopolitzant el joc i les ocasions. Crnogorcevic, Torrejón i Mapi han avisat en diverses accions. L’oportunitat més clara ha estat per a Oshoala, amb un remat de cap en boca de gol que Micah ha tret amb una mà miraculosa (58’). La cirereta del pastís l’ha posat Mariona. La balear ha agafat la pilota al mig del camp i ha vist la portera del Rosengard avançada. No s’ho ha pensat dues vegades i ha engaltat un xut precís des de casa seva per fer el tercer i sentenciar el partit (65’). Les blaugrana s’han divertit i agradat fins al xiulet final, amb combinacions ràpides i impossibles. Ja al temps afegit, Mariona ha culminat el seu doblet en recollir un refús de la portera.

El Barça és líder del grup amb sis punts de sis possibles. La Champions s’atura fins d’aquí a un mes. El pròxim 24 de novembre, Barça-Bayern al Camp Nou (18.45h).