Barça

Vicky López

Jugadora del Barça

Un diamant en brut

Vicky López ha meravellat tothom en el mundial sub-17

Al setembre es va convertir en la jugadora més jove a debutar amb el Barça

El Barça es va endur aquest estiu la gran perla del futbol espanyol: Vicky López. Una jugadora cridada a marcar el present i el futur. Perquè, de futur, en té molt, però el present d’aquesta futbolista viu un moment gloriós. La madrilenya acaba de proclamar-se campiona del món sub-17 amb la selecció espanyola, juntament amb quatre blaugrana més –Laia Martret, Judit Pujols, Lucía Corrales i Nina Pou–. I ho ha fet per la porta gran, alçant-se amb el premi de millor jugadora del torneig. Ella va fer els dos gols en els quarts de final contra el Japó (1-2), però, més enllà d’això, ha deixat empremta pel seu joc. Una futbolista que domina les dues cames, amb una excel·lent conducció i visió de joc. Qualitats que encaixen en un equip com el Barça.

Trencant rècords

El 5 de setembre del 2021, Vicky López va fer el seu debut a la primera divisió amb el Madrid CFF. Només tenia 15 anys, 2 mesos i 10 dies i es convertia en la futbolista més jove a disputar un partit de la màxima categoria. Senyal que estava més que preparada per jugar amb les grans. A Barcelona pensaven el mateix. El Barça va anunciar que estaria en dinàmica de primer equip, però Jonatan Giráldez no s’ho va pensar dues vegades a l’hora de donar-li protagonisme. En el debut en la lliga contra el Granadilla del 17 de setembre, el tècnic gallec va alinear Vicky des de l’inici. Amb 16 anys, 1 mes i 19 dies, es convertia en la futbolista més jove a jugar amb el Barça des de la professionalització. Desbancava així del rànquing una companya: Clàudia Pina. La de Montcada ho havia fet amb 16 anys, 5 mesos i 2 dies el gener del 2018. Casualment, Pina també va ser la millor jugadora del mundial sub-17 d’aquell any, el de la seva eclosió. El Barça pot estar tranquil perquè té les espatlles cobertes amb jugadores joves.

Vicky López
Madrid, 26 de juliol del 2006.
2
gols
en el mundial.
15
anys, 2 mesos i 10 dies,
quan va debutar a primera.
16
anys, 1 mes i 19 dies
quan va debutar amb el Barça.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)