Barça

El protagonista

Gavi

La fam és això

“Estic molt feliç per haver aconseguit el primer títol. Ho estava desitjant des que vaig debutar amb el primer equip”

El Barça va estar poc intens a Madrid en el clàssic de la lliga. La sensació era que va faltar ànima. Un dels jugadors que la va aportar, entrant en la segona meitat, va ser Gavi. Va treure la fe i l’amor propi que havien faltat. D’una recuperació seva, plena de coratge, en va sorgir l’únic gol blaugrana al Bernabéu. En la final en què Xavi havia exigit gana i ambició, innegociables, el Barça les va mostrar. I Gavi representa a la perfecció aquests conceptes, no només ahir, sinó en cada partit en què vesteix la samarreta del seu club.

Amb 18 anys, la personalitat de Gavi és brutal. Jugant com un veterà contra dos dels millors migcampistes de la darrera dècada, Kroos i Modric, el partit del de Los Palacios contra els blancs va ser excepcional. Ell va ser protagonista en els tres gols del Barça. Va marcar el primer, el que va obrir el camí d’una victòria per recordar, aprofitant la passada de Lewandowski i definint a la perfecció (33’). Un cop més, Gavi va petonejar-se l’escut. Ho fa sempre que marca. Sempre deixa clar que només estima el Barça. Encara abans del descans, va intercanviar-se els papers amb el polonès i li va regalar el 0-2 (45’). Ja en la segona part, el 0-3 va portar al 100% la seva firma. Gavi va recuperar la pilota que va iniciar la transició ofensiva conduïda per Lewandowski. El 9 li va tornar l’esfèrica en el moment just i el de Los Palacios va veure l’arribada del seu gran soci i amic Pedri perquè tanqués la golejada (69’). De fet, els dos darrers Golden Boy van ser substituïts alhora, fonent-se en una abraçada i rebent l’ovació de l’estadi. Present i futur. Renovat fins al 2026, però encara amb fitxa del filial pel fair play financer, el Barça ha de cuidar-lo com un dels tresors més preuats que té.

Gavi, com no podia ser d’una altra manera, va ser escollit millor jugador del partit. “Estic molt feliç per haver aconseguit el primer títol. Ho estava desitjant des que vaig debutar”, va explicar a la sala de premsa. De poques paraules, Gavi va deixar clar com és. “Sempre intento donar-ho tot per l’equip. Estic content pel gol i les assistències, però sobretot per la victòria. Em veig bé, però em queda molt per millorar.” El seu entrenador, Xavi, només va poder dedicar-li bones paraules. “Ens emociona a tots quan el veiem competir així. Hi posa una ànima, un cor i un caràcter que contagia l’equip. Amb 18 anys, té una capacitat de lideratge innata, li surt de dins. Que no freni, perquè no té sostre aquest noi”, va dir el tècnic. L’únic supervivent del Barça de Guardiola, Sergio Busquets, també va desfer-se en elogis cap al 30 blaugrana. “És un animal competitiu. Tant de bo marqui una època en el Barça”, va afirmar a Movistar. L’època de Gavi ja ha començat. Per molts anys més.

58
intervencions
4
pilotes recuperades
1
gol
2
assistències Dades de Carles Domènech, de ‘La transmissió d’en Torquemada’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)