Barça

Esperançats

Precedents. El Barça ha guanyat la majoria de duels que ha disputat després de quedar fora d’Europa

Els darrers dies s’ha parlat molt de com podria afectar el comiat prematur de l’Europa League en la consecució del títol de lliga, tenint en compte que el Barça ha disposat de només 48 hores per refer-se de la desfeta a Old Trafford, però els antecedents donen motius per no patir en excés contra l’Almeria, almenys no abans que la pilota comenci a rodar.

I és que l’impacte psicològic negatiu després d’esdeveniments fatídics no és tan evident en la història recent del conjunt culer com es podria esperar. Sense anar més lluny, els blaugrana van imposar-se per la mínima al València a finals d’octubre passat, en la jornada de lliga següent a encaixar tres gols del Bayern de Múnic al Camp Nou que van relegar l’equip, per segon any consecutiu, a la segona competició continental.

El daltabaix contra l’Eintracht de Frankfurt a quarts de l’Europa League, però, sí que va condicionar els ànims dels jugadors, ja que van perdre a casa amb el Cadis quatre dies més tard, per tancar una Setmana Santa d’autèntica pena. Una sensació similar es va viure poc abans del Nadal del 2021, en caure eliminats de la lliga de campions en fase de grups i, seguidament, empatar contra l’Osasuna.

D’aquí endarrere, els mals resultats contra clubs europeus no van passar factura en el següent partit que el Barça va haver d’enfrontar i cal remuntar-nos a l’abril de 2016 per trobar una derrota. Va ser contra l’equip xe, tan bon punt l’Atlético es va classificar per a les semifinals de la Champions en aconseguir capgirar un marcador desfavorable.

Així que si els blaugrana van poder aixecar el cap després dels malson viscuts a Anfield i a l’Olímpic de Roma, també poden fer-ho avui a Andalusia, ja que contra el Manchester United, com a mínim, es va competir.

Curs 2015/16 (C.L.)
Barça-València 1-2
Curs 2016/17 (C.L.)
Madrid-Barça 2-3
Curs 2017/18 (C.L.)
Barça-València 2-1
Curs 2018/19 (C.L.)
Barça-Getafe 2-0
Curs 2019/20 (C.L.)
no n’hi va haver
Curs 2020/21 (C.L.)
Barça-Osca 4-1
Curs 2021/22 (C.L.)
Osasuna-Barça 2-2
Curs 2021/22 (E.L.)
Barça-Cadis 0-1
Curs 2022/23 (C.L.)
València-Barça 0-1
Curs 2022/23 (E.L.)
Almeria-Barça ?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)