Barça

JUAN MANUEL ASENSI

EXFUTBOLISTA DEL BARÇA

“Encara no he vist cap gol com aquest del Johan Cruyff”

Juan Manuel Asensi va militar durant 11 temporades (1970-1981) en el primer equip del Barça, les tres últimes portant el braçal de capità. Tenia 24 anys quan Johan Cruyff va arribar a l’equip i va fer aquest golàs que va fer la volta al món i que ell va poder veure des del mateix terreny de joc. 50 anys després, Asensi recorda perfectament com ho va viure.

Com recorda el gol?
Va ser totalment inesperat. Charly Rexach va centrar i semblava que la pilota marxava per la línia de fons. No vèiem ningú que fos capaç d’arribar-hi i ja la donàvem per perduda. Però no sé d’on va sortir Johan, que va fer un salt i increïblement amb un cop de taló va enviar la pilota al fons de la xarxa. El porter de l’Atlético, Miguel Reina, va quedar atònit. Es va quedar amb els braços oberts i la pilota va passar pel mig. Ningú s’imaginava que Johan tindria aquella elasticitat per arribar a una pilota que tothom donava per perduda.
L’estadi devia embogir.
Quan fèiem un gol, el Camp Nou sempre saltava d’alegria, però això va ser una explosió d’eufòria. En el moment en què vam veure Johan saltar, pensàvem: “I ara què farà?” Vam veure com volava, com colpejava la pilota i ens vam quedar atònits. Per això era el número u del món. Feia coses inversemblants que els humans no ens atrevim a fer.
Què li van dir?
Que ens ensenyés a fer-ho [riu]. Era impossible. En els entrenaments, el volíem imitar, intentàvem fer aquell salt. El salt el pots fer, però colpejar la pilota amb aquesta força a l’aire... Ell va xutar a porteria amb una velocitat i una potència que nosaltres en aquell moment no érem capaços de reproduir. I no he vist encara cap gol com aquest. La gent s’esperava que Johan fos l’alma mater de l’equip i ho va aconseguir en molt poc temps.

És el millor gol que li ha vist fer?

Per mi sí. En va fer molts, de molt bonics, però aquest va ser espectacular. Encara no he vist cap jugador que hagi intentat imitar aquest gol. Crec que no s’atreveixen perquè no ho aconseguiran. És molt difícil de fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)