Barça

Nous temps

El Barça arrenca la defensa del títol de lliga visitant el camp del Getafe (21.30 h, DAZN) i intentant tancar totes les inscripcions

Serà el primer partit oficial sense Busquets, Alba i Dembélé, habituals les últimes temporades

El Barça de Xavi, volum III, torna a competir. I ho fa cada vegada amb més exigència. Si els reforços de luxe de l’any passat obligaven a guanyar algun títol després d’un curs en blanc, el rendiment ofert la temporada passada demana un pas més. El Barça és el campió vigent de lliga. Avui, (21.30 h, DAZN), a Getafe, comença a defensar el tron, ja hi haurà temps de parlar i pensar en el paper a Europa. La lliga és la primera prova de foc i arrencar amb victòria reforçaria l’èxit aconseguit el curs passat. Confirmaria que l’equip està preparat per a la nova etapa que comença enguany. Sense jugadors com ara Busquets i Alba, emblemes dels darrers 15 i 10 anys. La que deixa enrere l’època més gloriosa del club. I també sense Ousmane Dembélé. Un futbolista per qui el cos tècnic apostava i tenia fe cega, però que ha decidit abandonar Barcelona. Tot això és passat. El foc nou és més real que mai, amb una columna vertebral formada per jugadors joves i la veterania de Lewandowski i Ter Stegen, a més del nouvingut Gündogan.

El joc de les inscripcions

La nit abans del debut contra el Rayo, l’estiu passat, el Barça va inscriure Lewandowski, Raphinha, Kessie i Christensen. Un any després, els malabars per comptar amb tots els jugadors nous i els que han renovat continuen vigents. El Barça visita avui Getafe i ho fa, almenys a l’hora de tancar l’edició d’aquest diari, amb la incertesa de saber qui podrà jugar i qui no.

Divendres, el club va inscriure Araujo i ahir, Gündogan, Oriol Romeu, Sergi Roberto i Abde. La llista de pendents la formen Balde –que pot jugar amb fitxa del filial–, Iñaki Peña, Marcos Alonso i Íñigo Martínez. Els prioritaris estan disponibles, amb els altres hi ha menys pressa, però Xavi va confirmar que confiava tenir-los tots, o gairebé tots, disponibles i avui encara podria caure alguna inscripció més.

Pel que fa a l’onze, ja inscrits, Romeu i Gündogan apunten a titulars al mig del camp. Les molèsties d’Araujo i Christensen han quedat enrere. L’uruguaià, amb més rodatge, serà titular. El danès, que no juga des del 29 de juliol, podria cedir el seu lloc a Eric. Contra el Tottenham, el Barça va jugar millor amb tres atacants que no pas amb quatre migcampistes, però sembla que aquesta darrera fórmula és la que té més números de protagonitzar el primer onze malgrat el bon rendiment de jugadors com ara Ferran i Ansu. Amb De Jong i Pedri acompanyant Romeu i Gündogan, i amb Raphinha i Lewandowski en atac.

El Getafe, que podrà jugar amb el seu públic després que se li aixequés la sanció d’un partit a porta tancada, no ha patit gaires canvis en la plantilla. Haurà de sobreviure, això sí, a l’absència d’Enes Ünal. L’estrella turca va trencar-se el lligament encreuat del genoll dret en la penúltima jornada de lliga i es perdrà gran part de la temporada. Per això, els madrilenys s’han reforçat amb el Choco Lozano, amb passat en el Barça i el Girona. L’hondureny apunta a titular en l’onze de Pepe Bordalás, que l’any passat ja va poder esgarrapar un punt contra el Barça al Coliseum Alfonso Pérez. Amb tiqui-taca o sense, els blaugrana volen començar amb bon peu.

EL RIVAL

El Getafe, sense Enes Ünal, s’ha reforçat amb el Choco Lozano a la davantera

INSCRIPCIONS

Gündogan, Oriol Romeu, Sergi Roberto i Abde van ser inscrits ahir mateix
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)